Kelebekler'in dansı

  • Konbuyu başlatan Harun
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler kategorisinde Harun tarafından oluşturulan Kelebekler'in dansı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,837 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler
Konu Başlığı Kelebekler'in dansı
Konbuyu başlatan Harun
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan spiritualsigns
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Her yıl aynı dönemde ortaya çıkan milyonlarca kelebek, aydınlatma lambalarının ışığı altında dans ederek ölüme kanat çırptı. Halk arasında söğüt kelebeği olarak da bilinen beyaz kelebekler, ışığa doğru yönelerek 2 saat boyunca uçtu.




Her yıl eski Sakarya Köprüsü üzerinde yaşanan söğüt kelebeklerinin ışıkların etrafında bir süre uçtuktan sonra toplu halde ölmelerinin sırrı çözülemiyor. Milyonlarca kelebeğin, her yıl hemen aynı günlere rastlayan topluca uçuşları ve ölmeleriyle ilgili birçok araştırma yapılmasına rağmen kesin bir açıklaması yapılamıyor.

Her yıl temmuz ayının 10'u ile 14'üncü günleri arasında, aşırı sıcaklarda yaşanan bu doğa olayının onlarca yıldır tekrarlandığı biliniyor. Sakarya Nehri boyunca uçan ve söğüt kelebeği olarak nitelendirilen beyaz renkli kelebekler, eski Sakarya Köprüsü üzerindeki lambaların çevresinde uçtuktan sonra yığınlar halinde köprünün üstüne düşerek ölüyor. Kar yağarmış hissi veren bu görüntüler herkesi şaşırtırken, bilimsel bir açıklaması da yapılamıyor.
Sakarya Tarım Müdürü Abrdurrahman Çakar birkaç günlük ömrü olduğu bilinen bu kelebeklerin neden nehir boyunca uçtuktan sonra ölmek için burasını tercih ettiklerini bilmediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Bu olay her sene aynı dönemde oluyor. Nedeniyle ilgili net birşey bulamadık. Yumurtalardan çıktıktan sonra hızla ürediklerini biliyoruz. Bu durumun iklimle ilişkisi olduğunu sanıyoruz. Ancak ziraate zararlı değiller. Bitkisel üretime zararlı olduklarını tespit edemedik. Ürüne zarar vermiyorlar. Zaten ömürleri çok kısa. Çok yoğun bir şekilde ürüyorlar. İki gün içerisinde ölüyorlar ve belli bir bölgede yoğunlaşıyorlar. Bu bir tabiat olayı.”

kaynak:haber siteleri vsvs.

-------------

Gerçekten ilginçmi bilemedim. Aşırı bir ışık varsa oraya yöneliyor olabilirler. :)

 
F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Her şeyin bir düzeni olduğu olduğu gibi; doğanın da düzeni var. Onların hayet çizgileri de bu olsa gerek, diye düşünüyorum. Ama oldukça ilginç tabi.
 
Üst