KARARSIZIM YARDIM LÜTFEN

  • Konbuyu başlatan R@ZİYE
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Meslekler Rehberi kategorisinde R@ZİYE tarafından oluşturulan KARARSIZIM YARDIM LÜTFEN başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,144 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Meslekler Rehberi
Konu Başlığı KARARSIZIM YARDIM LÜTFEN
Konbuyu başlatan R@ZİYE
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan sevdags
R

R@ZİYE

Kullanıcı
14 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Denizli
Ben lise 3'e gidiyorum.Bugüne kadar hukuk okumak istedim ama fikrim değişmeye başladı artık siyasal bilimler fak. kamu yönetimi istiyorum.bilgim çok az.kamu yönetimi okursam sonra nerelerde çalişma olanaği bulacağim,ve hangi konularla ilgileneceğim?Beni bilgilendirirseniz çok mutlu olacağim.Şimdiden teşekkür ediyorum. ???
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Kamu Yönetimi Bölümü, Sosyal Bilimler Enstitüsünde tezli ve tezsiz öğrenci aldığı Kamu Yönetimi Yüksek Lisans programı da yürütmektedir. Gerek akademik kariyer yapmak (kamu yönetimi ve benzer bölümlerde öğretim elemanı olmak) isteyenler gerekirse mesleki becerilerini artırmak isteyen ve ilgili alanlarda halihazırda (uzman, müfettiş, komiser, subay, hakim-yargıç, müdür-müdür yardımcısı gibi unvanlarla ve/veya mesleklerde) çalışanlar için zengin ve farklı ihtiyaçlara cevap verebilen derslerin bulunduğu tezli ve tezsiz yüksek lisans programları yürütülmektedir. 2000-2001 eğitim-öğretim yılında başlayan yüksek lisans programı dersleri çeşitlenmiş olarak devam etmektedir. Yüksek lisans programında yeni mezunlar kadar, kaymakam, hakim, denetçi, il planlama uzmanı, insan kaynakları uzmanı, avukat gibi mesleklerden öğrenciler de bulunmaktadır.  Kimi öğrencilerimiz de yüksek lisans programında iken kariyer mesleklerinde işe girmektedirler. (En son Ekim 2006'da 1 il planlama ve koordinasyon uzman yardımcısı)

MEZUNLARIN İŞ ALANLARI

Kamu yönetimi bölümünden mezun olan öğrenciler, başta kamu kuruluşlarının ve giderek artan oranda da özel sektör kuruluşlarının ve üçüncü sektör kuruluşlarının (dernekler, vakıflar, odalar, araştırma merkezleri, kooperatifler ve sendikalar gibi), genel yönetimi, personel (insan kaynakları) yönetimi, araştırma ve geliştirme, halkla ilişkiler gibi bölümlerinde görev almaktadırlar. Kısaca, Kamu Yönetimi Bölümü mezunları her türlü kuruluşun çeşitli kademelerinde uzman ve yönetici olarak görev almaktadırlar. Giderek daha fazla Kamu Yönetimi Bölümü mezunu belediyeler, belediyelere ve kamu kuruluşlarına mal ve hizmet satan şirketler, dernekler ve vakıflar, il özel idareleri, uluslararası kuruluşlarda görev almaktadır. Son yıllarda ortaklık yoluyla veya münferit olarak kendi işini kuran mezun sayısında da artış bulunmaktadır. Kamu Yönetimi Bölümü mezunları sınavlar yoluyla kimi mesleklere ve unvanlara sahip olabilmektedir.

Sınavlar Yoluyla Girilen Meslekler / Elde Edilen Statüler

Bu mesleklere ve iş olanaklarına örnek olarak:

Kaymakamlık, mülki idare amirliği

İdare Mahkemeleri ve Bölge İdare Mahkemelerinde idari hakimlik

Bakanlıklarda uzmanlık, müfettişlik, danışmanlık

Polislik, komiser yardımcılığı, komiser  ve emniyet teşkilatında diğer uzmanlık görevleri

Belediyeler, il özel idareleri ve büyükşehir belediyelerinde kimi kariyer görevleri

KİT’ler ile yatırımcı kuruluşlarda orta ve üst kademe yöneticilik, uzmanlık ve müfettişlik

Teftiş kurullarında müfettişlik, uzmanlık ve yöneticilik

Danıştay ve Sayıştay'da denetçi ve uzmanlık

Dış İşleri Bakanlığında meslek memurluğu ve idari  memurluk

İçişleri Bakanlığında İl Planlama ve Koordinasyon Uzmanlığı

Devlet Planlama Teşkilatı gibi Başbakanlığa veya bakanlığa bağlı kuruluşlarda uzmanlık

Rekabet Kurulu, Telekom Üst Kurulu gibi üst (düzenleyici) kuruluşlarda uzmanlık ve denetçilik

Hazine, DPT, Maliye Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, TUİK/DİE gibi kuruluşlarda müfettişlik ve uzmanlık

Tüm kamu ve özel bankalar ile özel sektör kuruluşlarında ve çokuluslu şirketlerde yöneticilik, müfettişlik ve uzmanlık

Ulusal Düzeyde Sınav Yapılmayan

Belediyeler ve il özel idarelerinde uzmanlık, orta ve üst kademe yöneticilik, danışmanlık

Belediyeler, il özel idareleri ve diğer kamu kuruluşlarına mal ve hizmet satan kuruluşlarda üst düzey görevler, aktif satış elemanlığı, eğitimci pozisyonunda görevler

Üniversiteler başta olmak üzere özerk kamu kuruluşlarında uzman ve yönetici kadrolarında görevler (şef, şube müdürü, uzman, daire başkanı yardımcısı gibi)



Kamu yönetimi bölümlerinden mezun olanlar arasında --belediye başkanı, --belediye başkan danışmanı, --belediye başkan yardımcısı, --il genel meclisi üyesi, --belediye meclisi üyesi gibi seçilerek göreve gelen yöneticilere rastlanmaktadır. Bu kurumların meclislerinde üyeliklere ilaveten danışmanlık pozisyonlarında bulunanlara da rastlanmaktadır.

Kendi işini kurmak veya kurulmakta olan bir özel sektör işletmesinin ortağı olmak (girişimcilik) Türkiye'nin başka bazı üniversite ve bölümlerinde olduğu gibi genelde PAÜ'de özelde Kamu Yönetimi Bölümünde de teşvik edilmektedir.


Umarım yeterli olmuştur
Teşekkür ederim.
 
R

R@ZİYE

Kullanıcı
14 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Denizli
Çok teşekkür ediyorum,size.Bana büyük yardımınız oldu.Kararımı verdim.Sayenizde belirsizlikler ortadan kalktı.Artık kamu yönetimi okumak istiyorum. :) :) :)
 
M

mevsim1

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
işletme bölümü mezunlarının iş alanları hakkında da bilgilendirme yapar mısınız?
 
L

leopaw

Kullanıcı
23 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
işletme bölümü mezunlarının iş alanları hakkında da bilgilendirme yapar mısınız?
                                                                                                      genelde işşiz kalanlar bölümü
 
E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
Bende kamu yönetimi okuyorum. Tavsiye ederım..
 
R

R@ZİYE

Kullanıcı
14 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Denizli
efsane_18' Alıntı:
Bende kamu yönetimi okuyorum. Tavsiye ederım..
  merhaba ben de kamu yönetimi istiyorum ama konuları sevip sevmeyeceğimi falan bilmiyorum ki bu çok önemli sanırım.çevremde kamu yönetimi okuyan biri yok.bana bu konuda yardımcı olur musunuz??
 
E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
Hukuk,YÖNETİM VE İKTISATI SEVİYOR OLMAN LAZIM. Güzel ve zor bi bölüm tavsiye ederim..
 
R

R@ZİYE

Kullanıcı
14 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Denizli
evet seviyorum.şöyle söyleyeyim,meslek olarak kesinlikle yönetimle ilgili bir şey olmak istiyorum.kaymakam ya da vali.üniversite olarak ankara üniversitesi istiyorum.siz hangi üniversitede okuyorsunuz.??
 
T

Tuzlu Kahve

Kullanıcı
14 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
mrb;
bölüm tercih ederken aynı zamanda ileride yapacağın işin de kapısını açmış olacaksın. meslek tercihi için bence İLGİ,YETENEK VE KİŞİLİK ÖZELLİKLERİni göz önünde bulundurarak tercihte bulunmalısın. isteyerek okuyacağın bölümde doğal olarak yeniliklere ve gelişime açık olacaksın ki, bu da seni diğerlerinin yanında ön plana çıkarıp başarılı kılacaktır.
 
S

sevdags

Kullanıcı
30 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Slm :) ben bir dershanede çalışıyorum ve sana yardımı dokunabilir düşüncesi ile Kamu Yönetimi hakkında bildiklerimi paylaşmak istiyorum :)

KAMU YÖNETİMİ;
Kamu Yönetimi programının amacı;devlet teşkilatının çeşitli kademelerinde sistemin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesinden sorumlu elemanları yetiştirmek ve bu konuda araştırma yapmaktır.

Bölümde,Siyasal ve Toplumsal Kavramlar,Siyaset Sosyolojisi,Siyaset Psikolojisi,Bürokrasi ve Örgüt Kuramları, Türkiye Siyasal ve İktisadi Tarihi, Hukuk gibi dersler okutulmaktadır.

Kamu Yönetimini bitirenler Türkiye bürokrasisinin birçok kademesinde çalışabilecekleri gibi özel sektörde orta ve üst kademe yöneticilik,kamuda ve  özel kesimlerde bankacılık yapabilirler

2008 yılı bazı üniversiteler taban puanları:

İstanbul üniversitesi 319,250
Yeditepe ünivesitesi 318,640
Marmara üniversitesi 315,425

bunlar bazıları merak ettiğin Üniversiteler varsa yazarsın yardımcı olmaya çalısırım Hoşçakal :)
 
Üst