Karamsarlık, Kötümserlik, Olumsuzluk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Harun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gün içinde aklıma bu konu geldi ve düşündüm, gerçekçi olmak karamsarlığa götürmez kişiyi.
Bir trafik kazası iki kişi bu kazayı yorumluyor. Birisi bir kişinin öldüğünü ve birinin kolunun koptuğunu diğerinin ise ezikler aldığını görüyor ve söylüyor.Olay aynı ama bir başka kişi ise şöyle yorumluyor. O kadar yolcu içinden sadece bir kişi ölmüş, bir kişin de kolu hariç diğer organları sağlam olarak kurtuluyor, artı ezikleriyle kurtulan kişinin bu kazadn kurtulması neredeyse bir mucize imiş.
Şimdi bana kim diyebilir ki ikinci kişi gerçekçi değil?
Gerçekçi olmak karamsarlığa götürmez kişiyi.

E ben sizin dediklerinizi dedimmi karamsar oluyorum nasıl edicez manas.
Algı öyle,olaya kötü yandan bahtınmı karamsarsın.
Peki ben sana sorayım,sordugunun yada söylediklerinin tam tersini düşün, nereye götürüyor seni ?
Kendini gereksiz, anlamsız,boş gibi bir durumamı götürüyor ?

Karamsar olmak'ta gereksiz,anlamsız,değersiz,izole edilmiş,yetersiz,cahil,ihanet edilmiş,istenmeyen,aldatılmış,bunalmış,ezilmiş,savunmasız,umursanmamış,dışlanmış,zayıf,yenilmiş,küstah,isyankar ve saldırgan bir halemi götürür kişiyi.
Tamamen meraktan sordum.

Benim ısrarla üzerinde durduğum nokta şu:" karamsarım çünki gerçekçiyim " bence yanlış.
Karamsarlık kişiyi bu dediğin noktalara götürmeyip çok anlamlı ve derin de kılabilir yukarıda verdiğin kişiler de olduğu gibi. Ama karamsarlık mutsuz kılar kişiyi.

Bazı kişiler için de karamsarlık bir karakter özelliği oluyorsa, vay ki ne vay.:(
Gerçekleri görmek her zaman karamsar yapmaz aslında kişiyi. Çiçeklerin açması da bir gerçektir ve bu gerçeği görmek neden karamsarlığa neden olsun ki?
Burada söz edilmeye çalışılan durum, dünyanın gidişatı, ya da ükle gerçeklerine bakış açısı ise, sadece şu kadar söyleyebilirim özür dileyerek kendi adıma, karamsarlık tembelliğe iter insanı. Ve karamsar bakış açısıyla bir şeyleri düzeltebileceğine inacını yitirir.

manas' Alıntı:
Benim ısrarla üzerinde durduğum nokta şu:" karamsarım çünki gerçekçiyim " bence yanlış.
Karamsarlık kişiyi bu dediğin noktalara götürmeyip çok anlamlı ve derin de kılabilir yukarıda verdiğin kişiler de olduğu gibi. Ama karamsarlık mutsuz kılar kişiyi.
Bir kere, siz karamsarlık diyorsunuz ben aynı olaya farklı ama olanın dısında bakmadıgım için gerçekçi diyorum.
O zaman al birini vur ötekine olmazmı o zaman.
İyiyimser iyi yanını gördümmü gerçekçi olmuyomu ? Ben kötü yanını gördümmü gerçekçi olmayayım ?

Ama ilk yoruma nazaran daha iyi yorum.
Karamsarlığın kişiyi mutlu yada mutsuz,kılmasına hiç girmeyeyim.
O kişisel bakış açısıdır.

Teşekkür ederim.

İyimser gerçekçi değil mi korsan?
Benim dediğim gerçekçilik= karamsarlık değil, iyimser ve gerçekçi olabilirim buna itiraz edilebilir mi?
Sizce karamsarlık mutluluğa nasıl yansır?

manas' Alıntı:
İyimser gerçekçi değil mi korsan?
Benim dediğim gerçekçilik= karamsarlık değil, iyimser ve gerçekçi olabilirim buna itiraz edilebilir mi?
Sizce karamsarlık mutluluğa nasıl yansır?

Bah açık yazıcam, bana göresini soruyorsan değil.
Hayat boyu, hayalperestlik olarak yaklaştım ben bu durumun genel haline.
Ha dünyada iyi şeyler yokmu elbette var ben bunlarıda söylüyorum yada, iyi durumlarıda görüyorum.
Ama olmadık durumlarada,ya en azından şöle ya en azından böyle diyemiyorum.
Her konuya iyimser yaklaşılmaz manas.
Hala alisi yada polyannayı oynayacaksanız bişey diyemem kişisel tercihtir.

Karamsarlık mutluluga nasıl yansır ?
Onca kötü duruma nasıl yansıosa manas tez anti tez.Terside mümkün.
O kadar iyimsersiniz,karamsarlıga bakış açınıza bakın,kendinizle çelişliyorsunuz, hani olaylara iyi yöndedn bakma durumuna ne oldu.
İş karamsarlık oldummu iyi haliniz kalmıo neden acaba,hiçmi iyi bir yön bulamıyorsunuz ?
Merak ettim bah.

Ben kendimi çok iyimser bulmam herşeye her konuya polyana gibi yaklaşmam, gerçekçilikten uzak bir bakış açısına da sahip değilim.Gerçekçi insanlar bana daha yakın gelir.Ben burada korsanı eleştirmedim yada karamsar insanları. Derdim karamsarlığa gerçekçi olmanın kalkan olarak sunulması.

manas' Alıntı:
Ben kendimi çok iyimser bulmam herşeye her konuya polyana gibi yaklaşmam, gerçekçilikten uzak bir bakış açısına da sahip değilim.Gerçekçi insanlar bana daha yakın gelir.Ben burada korsanı eleştirmedim yada karamsar insanları. Derdim karamsarlığa gerçekçi olmanın kalkan olarak sunulması.

Bu cevap bana değil gibime geldi.

Siz benim yazımda kendinize bir eleştiiri var sandınız ama değil, ben kendimce bir durum tesbitinde bulundum yorumları tekrar okur musunuz? Kendimi iiyi ifade edememiş olabilirim.

manas' Alıntı:
Siz benim yazımda kendinize bir eleştiiri var sandınız ama değil, ben kendimce bir durum tesbitinde bulundum yorumları tekrar okur musunuz? Kendimi iiyi ifade edememiş olabilirim.
Hitapda takılı kaldım ya,sanki beni birine anlatır gibi algıladım.
Est iyi ifade edememe gibi bir durum yok,arada algı problemi çekiyorum vesselam.
Ama halen duruma iyimser bir yaklaşım bekliyorum açıkcası,mümkünse bir kaç örnekle beraber.

Geri