KAN BAĞIŞI

  • Konbuyu başlatan HASAN DAVUTOĞLU
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde HASAN DAVUTOĞLU tarafından oluşturulan KAN BAĞIŞI başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,719 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı KAN BAĞIŞI
Konbuyu başlatan HASAN DAVUTOĞLU
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruliyn
H

HASAN DAVUTOĞLU

Kullanıcı
4 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Güzellikler diyarından
Hemolitik anemi hastasıyım.

İkisi ameliyatta olmak üzere bugüne kadar 7 ünite kana ihtiyacım oldu. Kan hücreleri; alyuvarlar ve akyuvarlar, kimi yiyecek ve içecekler ile üzüntü, stres gibi bazı olumsuz dış etkenlerden dolayı zaman zaman parçalanıyor. Vücudun gereksinim duyduğu kan miktarı, parçalanma nedeniyle alt seviyelere düşüyor ki bu da hayati tehlikeye sebep olur. Böylesi durumlarda ya kan almalı, ya da daha riskli ve uzun vadeli seçenek olan kan iğnesi ve ilaçlarla tedaviye başlanmalıdır.

Yıllar öncesiydi. Doktorum, yeni bir ilaçlı tedavi başlatmıştı. Reçeteye yazılan ilacı aynı gün eczaneden satın almış, kullanmaya başlamıştım. 2-3 gün sonra kullanmakta olduğum yeni ilaç, kan hücrelerimin parçalanmasına neden olmuştu. Doktoruma başvuruda bulunduğum gün, yeni ilacın kullanımı durdurulmuş, serviste yatışım sağlanmış ve o akşam 1 ünite kan verilmişti. Ertesi sabah yapılan tahlillerde 1 ünite kan almama rağmen vücuttaki kan miktarının daha da düştüğü tespit edilmişti. O sabah vizite gelen doktorlar, kendi aralarında benim sağlığımla ilgili konuşmuş, içlerinden biri endişelerini saklayamamış, riske giremeyeceğini, meslektaşlarına seslendirmişti. Bense söylenenlere gülümsemiş, yaşama daha fazla bağlı kalmak adına kitap okumaya yönelmiştim.

Aradan 1-2 saat geçtikten sonra yanıma gelen asistan doktor, 1-2 ünite daha kana ihtiyacım olduğunu söylemiş, benim için kan bağışında bulunabilecek birilerine ulaşmamı istemişti. Ailemin paniğe kapılmasını istemediğim için önceden tanışmış olduğum, o günlerin sendika başkanı, günümüzün ise milletvekili sayın Ahmet BARÇIN ile telefon görüşmesi yapmıştım. Düşündüğüm gibi sayın BARÇIN yardımını esirgememiş, meslektaşı sayın Ali SEYLANİ'yle birlikte telefon görüşmesinden 30 dakika sonra ihtiyacım olduğu kadar kanın sağlanması için gereğini yapmıştı.

7 yıl önce ameliyat geçirmiş, dalağım alınmış, iç kanama nedeniyle de aynı gün ikinci kez ameliyat masasına yatmıştım. Kan kaybı nedeniyle o ameliyatta 2 ünite kana ihtiyacım olmuş, bir lokma aş bulabilmek için kanını satmak zorunda kalan yurdum insanının yaşamsal sıvısıyla hayata geri dönmüştüm.

Ayda 2 – 3 kez kana ihtiyacı olan hastalar tanıyorum. Thalassaemialı bu hastalar, kimi zaman yaşamlarını sürdürmek için kan bulmakta zorlanıyorlar. Allah'a şükür! Ben, o hastalar gibi sürekli kana ihtiyaç duymuyorum.

Hastalığım, onların sıkıntılarını görmezden gelmeme mazeret olamazdı! Thalassaemialı hastaların örgütlü bulunduğu derneğe, yıllar önce üye olmuş, dar gelirime rağmen her ay maddi katkıda bulunmak için aidat ödemeye başlamıştım. “Ben de kan hastası biriyim. Ama o insanlara daha fazla nasıl yardımcı olabilirim?” diye düşünmüş, dernek başkanıyla görüşmüş, vatandaşa kan bağışı çağrısında bulunmak için bana, kaşe hazırlanmasını önermiştim. O yıllarda seyyar kitapçılık yapıyordum. Derneğin hazırlamış olduğu kaşeyi kullanmış, müşterilerimi, kan bağışında bulunmak için duyarlı olmaya çağırmıştım.

Kanser hastalığına yakalanmış bir kişinin tedavisi için bu yılın ilk günlerinde, vatandaşa çağrı yapılmış, uygun ilik bulunabilmesi için duyurulan adreslere başvurmaları istenmişti. O günlerde, sağlık kontrolü amacıyla görüştüğüm doktoruma, kanser hastasına uygun ilik bulunabilmesi için kan örneği vermek istediğimi belirtmiş, sağlığımın buna müsait olmadığını öğrenmiş, kanser hastasına yardımcı olamadığım için üzülmüştüm.

Allah korusun! Kimsenin kana gereksinim duymasını istemiyorum. Hemolitik anemi hastası olduğum için kan bağışında bulunmam, hayati tehlikeye neden olur. Buna rağmen günün birinde değer verdiğim birisine kan bulunamaz, gözümün önünde ölümü beklenirse kanımı verir, onu yaşatırım. İşte o zaman ölümün bir anlamı olur! HASAN DAVUTOĞLU
 
T

tugba_itu_ucak

Kullanıcı
12 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
kütahya
gecms olsunn hasan davutoglu senin ne kadar iyi bir insan old. herke s biliyo bu sitedee ve dee iyi kalpli oldugunu ..ben de seve seve yardmcı olmak isterm böyle bi hstaya günügelncee neden vermim..allah hckmseye bu yardmsevrlk duygusunu unutturmasınn ins..allah herkesikoruyandr herkesn yardmcısı olsunn.. basarılar hasan davutoglu..
 
C

CaspeR

Kullanıcı
27 Ara 2006
En iyi cevaplar
0
0
Gecmiş Olsun HASAN DAVUTOĞLU Allah Kimseye Dert ,İhtiyac Duydurmasın :-[ :-[
 
H

HASAN DAVUTOĞLU

Kullanıcı
4 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Güzellikler diyarından
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Yazılarımı, gerçek kimliğimle yazıyorum. Kan hastası olduğumu saklamıyorum. Bu, dürüstlüğümün göstergesi!

"KAN BAĞIŞI" başlıklı yazımda belirtmiştim; ameliyatla dalağımın alındığını...

Ameliyata, sabah saat 10'da alınmış, servise saat 14'te çıkarılmışım. Görevli hemşire her 30 dakikada bir ateş, nabız ve tansiyonumu ölçmek için yanıma geliyormuş. O, 30 dakikalık süreler bana 1-2 dakika gibi geliyordu. Uyumak istiyordum. Saatler geçtik sonra kendimi daha yorgun hissediyor, daha çok uyumak istiyordum. Hemşire kontrollerinde ateş, nabız ve tansiyon değerlerim bir iniyor, bir yükseliyormuş. Arayla asistan doktor, uzman doktor ve doçent doktor yanıma gelmiş. O günün son dakikaları 2. kez ameliyata alınmışım; iç kanama nedeniyle...

Ameliyatın ardından 2.5 gün yoğun bakımda kaldım. Yoğun bakımda o kadar huzurluydum ki anlatamam. Günlerim sürekli uyumakla geçti. Bu arada doktorlar tarafından yoğun bakımdaki en uyumlu hasta ilan edilmişim!

Servise alındığım ilk saatlerde doktorum yanına geldi. Bana, olabildiğince yürümemi önerdi. Yürümek bir yana, oturacak halim yoktu. Ama doktorun tavsiyesine uymam gerekiyordu. Refakatçim olan eniştemden yardım talep ettim. Günün geç saatlerine kadar servis koridorunda bir aşağı, bir yukarı aralıklarla gidip geldim.

Ertesi gün vizite gelen doktorum, gözlerine inanamamış. Karşısındaki 2 ameliyatın ardından 2.5 gün yoğun bakımda kalan ve dün servise aktarılan hasta değilmiş gibi beni çok iyi görmüş. Şaşkınlığını gizleyemedi. Bir gün sonra da taburcu edildim.

Her olumsuzluğa rağmen yaşama dört elle sarılmasını biliyorum. Yaşadıklarımı, sizinle paylaşıyorum. Çünkü yazdıklarımla birilerine örnek olmak istiyorum. Saygılarımla... HASAN DAVUTOĞLU
 
Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Hasan bey size diyecek birşey bulamıyorum gerçekten.. iyi dileklerde de bulunmucam çünkü ihtiyacınız yok.

teşekkürler.
 
O

okyanusya

Kullanıcı
3 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
allah bütün hastalarımıza acil şifalar versin..
sizede geçmiş olsun..
 
T

tugba_itu_ucak

Kullanıcı
12 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
kütahya
evt galibaa haklısın hem de cok haklısın bu konudaa "yasama dört elle sarlmak" tüm olması gereken buu arkadaslarr bunu bana hasan davutoglu bir kezz daha hatrlattıı cooooooooookk ama gercekten coookkkkk tsk ediyorumm.. saygıya sevgye layk bir insann daha ötesiii de varr.. tekrar tskler hasan davutoglu
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
İyi konu aklıma bir şey getirdi.
Bir gün,otururken bir alt yazı geçti yerel tv lerin birinde tam olarak aklıma gelmiyor.
Acil kana ihtiyaç vardır gibilerinden.
Bizde 3 beş arkadaş gittik, arkadaşımın 2 tanesinden kan almadılar  vücutlarında dövme var diye.
Anlamadım gitti, halada anlamış değilim,tıbbi olarak dövmenin kana etkisi nedir bilmem,bir saçmalıkmıydı,neydi anlamlandıramadım.
Zaten hastaya kan fazlası ile verilmişti, arkadaşlarımıza olan tavır nedeni ile bizde kan vermekten vaz geçtik.
Şimdi konuyu okudumda aklıma taaaaaaaaaaa o zamanlar geldi.
Teşekkür ederim.
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bende iki tanıdığım kişiye vermiştim biri ölmüştü,o yüzden artık tanımadığım insanlar kullansın diye bağışlıyorum ;D
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Ebruliyn' Alıntı:
Bende iki tanıdığım kişiye vermiştim biri ölmüştü,o yüzden artık tanımadığım insanlar kullansın diye bağışlıyorum ;D
Ay senden kan alırsam ne olim :d Ama bir gün ötenazi durumum olursa sana ulaşırım ban bi kaç gram kan ver ebru diye.
Arsenik düşünüyordum ama  bozuyo beni.
Hoş cesetim uzunca bir süre yakışıklı kalır ama olsun :d
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ama bir gün ötenazi durumum olursa sana ulaşırım ban bi kaç gram kan ver ebru diye.
Ne demek yaa şunun şurasında merhabamız var lafı bile olmaz,ölümün bile gizemli olur işte,ne yapsam piyasaya mı sürsem acaba hehehehheehehh
 
Üst