Kaktüs yaşamlar

  • Konbuyu başlatan ummuhan1977
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde ummuhan1977 tarafından oluşturulan Kaktüs yaşamlar başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,833 kez görüntülenmiş, 29 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Kaktüs yaşamlar
Konbuyu başlatan ummuhan1977
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
U

ummuhan1977

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Muğla
gülşah hanım bu sizin işiniz tabiki bence çok gerekli ve güzel bir işiniz var. geleceğin mesleklerinden biri de sizin yaptığınız meslek. ve siz eminim teknoloji ile haşır neşir iken bile kendi yaşamınızda kaktüsün içine hapsetmemişsinizdir kendinizi. zaten biz istisnalardan söz ediyoruz. tek kişilik şehir kuranlardan kendisini kaktüsün içine hapsedenlerden bahsediliyor. modern toplumun hastalığı deniliyormuş. internet araştırmasında bu karşıma çıkınca yapmış olduğum tespitin çok doğru olduğunu farkettim. evet bu modern insan ın psikolo9jik rahatsızlığı...malesef gün geçtikçe daha fazla kişi yakalanıyor bu rahatsızlığa. tıpkı stres gibi,apartman fobisi gibi çağımızın rahatsızlığı işte bu :)
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Şu konuda sizinle hem fikirim;
her şeyin fazlası zarardır tıpkı teknoloji uğruna değerlerimizden kopmak,sevdiklerimizin mutluluğuna,sıkıntısına şahit olamamak ve yanında bulunamamak gibi...
Zeynep de belirtmişti aslında bu tarz yenilikler programlı kullanıldığında gayet başarı getiriyor ama tam tersi de mümkün.
Ve lütfen bana Gülşah deyin. ;)
 
U

ummuhan1977

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Muğla
teşekkür ederim Gülşah H... :D ağızımın alışması lazım. tabiki bu yerinde bir tespit. herşeyi kararında kullanmak gerekir bu doğru. ama bizdeki huy ha hep ya hiç olduğu için ya da siyah beyaz arasındaki uçlar arasında gidip gelmek olduğu için daha çok bu nimeti elimizer yüzümüze bulaştırmadan kullanamıyoruz.
 
U

ummuhan1977

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Muğla
teşekkür ederim. bu nokta gerçekten beni rahatsız ediyor;yalnızlaşan insanlık. benim dışımda olmuyor ben de işin içindeyim. kalıpları kırıp duruma el atayım dedim. çevremde yapılmayanı yapayım dedim. komşuluk ilişkilerine el attım. fakat gördüm ki suistimal edilen noktalar oluyormuş. bu sefer bazı yerlerde kuralların olması gerektiğini düşündüm. mesela her şey komşuya söylenmez gibi. hayır demesini öğretmek gibi. bazı istekelri geri çevirdim kısaca hayır dedim. rahatsız olduğum noktaları açıkça ifade ettim. benim nerden rahatsız olduğumu bilen komşum bu konuyu bir daha açmıyor. ne ben tamamen bağımı koparmış oldum ne de kendisi bana küsmüş oldu. böylece belli anlaşmlaar çerçevesinde komşuluk ilişkisini devam ettiriyoruz. üstelik internet ve oyun delisi çocuğunun öğretmeniyim. bu konuda da kendilerine rehberlik etmeye çalışıyorum. umarım faydalı oluyorumdur.
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ümmühan Hanım, mesleğinize ters, karamsar bir tutum içinde sizi görmek benim canımı yaktı açıkcası? Ama hemen sonra olumlu düşüncelerinizi okuduğumda içime su serpildi.
Ve son mesajınızda konuyu yine "internet"le bağlamanızdan anladığım kadarıyla sizin asıl hedefiniz internet? Ya da daha yumuşatarak internet bağımlılarıda diyebiliriz? Zaten bu bağımlılık zararları konusunda hemfikiriz. Gülşah ve benim savunduğumuz dozunda ve düzeyli bir bağımlılık.
Sizden ricam, katılacağınızı söylediğiniz programın adını ve saatini özel mesaj ile bana bildirmenizdir. Yerel tv olması farketmez, ben izleyebilirim.
Teşekkürler.
 
U

ummuhan1977

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Muğla
yanlış anlaşılmasın nedense hep internet diyoruz hayır burda anlatılan yalnızlaşan hayatlar. durum ne olursa olsun. teknoloji sadece bir boyutu. kullanıcıların davranışları. benim teknolojiyle bir sorunum yok. sadece modern çağın psikolojik rahatsızlığından bahsediyorum. lütfen yanlış anlaşılmasın. katılacağım değil hazırlayıp sunacağım tv programı muğlanın yerel bir kanalında olacak ve zannedersem uydudan seyredilme imkanı yok. burda yerel bir yayın olduğu için. zynep hanım size tabiki katılıyorum. herşey dozunda olmalı. kaldıkı ben karamsar değilim aksine birşeyleri başarabilmenin ve kendimi ifade edebilmenin çabası içindeyim diyelim. size iyi geceler dilerim bu arada :)
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Ya nasıl söylesem bence biz 'kaktüs yaşam'yaşamaya itildik/itiliyoruz.
Artık nedenine  sosyal sorunlar  deyin kültürel dejenerasyon deyin insan ilişkilerindeki menfi yaklaşımlar deyin.
Toplum içerisindeki sınıflaşmalar deyin.
Vs vs

Çözüm ? Yani gerçekçi olmak gerekirse çok zor gibi.
Yani konuda belirtilen insanın dış toplumdan kendini öyle yada böyle soyutlamaya çalışması yada soyutlaması diyelim.
Şu aşamada çözümsüz gibi.
İnsanların savunucakları pek az şey bıraktı zaman ne diyelim.
Teşekkürler konu için.
 
Üst