kaç basamak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nil.dilek

Kullanıcı
Kaç basamak denizin altında
demir atmış bir gemi var.arkasında bir merdiven var.12 basamağı suyun altında.deniz saatte 12 cm yükseliyor.merdineven basamak araları 30 cm basamaklar 5 cm. buna göre 4 saat sonra merdivenin kaç basamağı suyun altına girer.

nil.dilek' Alıntı:
Kaç basamak denizin altında
demir atmış bir gemi var.arkasında bir merdiven var.12 basamağı suyun altında.deniz saatte 12 cm yükseliyor.merdineven basamak araları 30 cm basamaklar 5 cm. buna göre 4 saat sonra merdivenin kaç basamağı suyun altına girer.

Ben bu soruyu anlayamadım ya (: Ya çok basit ya çok zor bir soru. Eğer basitse bence 13, he eğer zor ise bilemiyorum.

ebruliyn' Alıntı:
Suyun kaldırma gücüne göre aynı kalır ???

evet doğru cevap
deniz suyu yükselince gemide yükselecektir. suyun kaldırma kuvvetinden.basamaklar suyun altına girmez aynen kalır.12 basamak suyun altındadır.ve su yükselince gemide yükselir.ve yine 12 basamak suyun altında kalır

nil.dilek' Alıntı:
ebruliyn' Alıntı:
Suyun kaldırma gücüne göre aynı kalır ???

evet doğru cevap
deniz suyu yükselince gemide yükselecektir. suyun kaldırma kuvvetinden.basamaklar suyun altına girmez aynen kalır.12 basamak suyun altındadır.ve su yükselince gemide yükselir.ve yine 12 basamak suyun altında kalır

AAaaaaaaaaaaaaa.. gemi demir atmış dedik ama nasıl yükseliyor ya bu gemi. güzel cevapmış yalnız. bilen arkadaşı da ayrıca tebrik ediyorum.  ;D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri