Japon Aklı..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kristal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
K

Kristal

Japonya'da adam yolun ortasına bina yaparsa işte bu olur.

Mükemmel..  :D
japonya32qd.jpg

;D

ee tabii onlarınn ülkesii küçükk :) cok fazla alanlarıı yokk..

akıllı çözüm bizim kafamız onlardan daha fazla çalışıyor ama yanlış şeylere ;D

:D o binadaki paraları çalıp kolay kaçabiliriz :D şaka biyana güzelmiş ama şey mesela tam o köprüde ni kaza oldu mesela ama yok ya yıkılmaz ..
paylaşımiçin saol

mankavi' Alıntı:
:D o binadaki paraları çalıp kolay kaçabiliriz :D şaka biyana güzelmiş ama şey mesela tam o köprüde ni kaza oldu mesela ama yok ya yıkılmaz ..
paylaşımiçin saol
Binaları öyle sağlam yapıyorlarki yüksek şiddetli depremlerde zarar görmüyor.
Darısı bizim ülkemizin başına. :)

bizde mütahitinden işçisine kadar herkes kaçakcı olduğundan zor böyle dayanıklı binaların yapılması (tabi bu işin biraz abartısı genele vurmuyorum yanlış olur ) fikir oldukça yaratıcı japonlar işte ne diyim   ;D ;D ;D

.gözde.' Alıntı:
bizde mütahitinden işçisine kadar herkes kaçakcı olduğundan zor böyle dayanıklı binaların yapılması (tabi bu işin biraz abartısı genele vurmuyorum yanlış olur ) fikir oldukça yaratıcı japonlar işte ne diyim   ;D ;D ;D
haklısın ;)
Bu gelişmiş teknolojiden faydalanılmalı.Şimdi yapılan yapılarda başlandı yanılmıyorsam.

Kristal' Alıntı:
.gözde.' Alıntı:
haklısın ;)
Bu gelişmiş teknolojiden faydalanılmalı.Şimdi yapılan yapılarda başlandı yanılmıyorsam.
evet özellikle istanbul gibi metropollerde gelişmiş çelik kondüksiyon teknolojisi kullanılıyor (fuarda izlemiştim ayrıntılı isimlerini bilmiyorum ) temennimiz artık yeni yapılan tüm binalarda bu teknoloji kullanılsın  ;)

Hem çelik konstrüksiyon hem de dökme kalıp mı dökme beton mu ne bişey diyorlar. Artık yeni evler aslında siteler öyle yapılıyor ve de eskisi gibi inşaat kumunu öyle istedikleri gibi dökemiyorlar. Önce analize yolluyorlar lab. a, onay gelirse başlıyorlar.

ÇOK YARATICI AMA BU BİNALARDA SESTEN DURULMAZ.DÜŞÜNSENİZE BİNANIN ALTINDAN ARABA GEÇİYOR VIZIR VIZIR.

Ona bir izolasyon yöntemi bulmuşlardır bence. Kesin düşünmüşlerdir çünkü öyle tünel gibi yerlerde normalden daha çok ses çıkar ayrıca yankı yapar.

Teşekkürler Kristal.
Kara ve hava yolu ulaşımı mevcut.
Deniz ve demir yolu eksik kalmış bir de onlar olsa tam olacakmış. :)

Yaratıcılığın sınırı yok. :)
Yorumlar için teşekkürler...

Geri