İşte DRAKULA nın Gerçek Hikayesi

  • Konbuyu başlatan bıldırcın
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler kategorisinde bıldırcın tarafından oluşturulan İşte DRAKULA nın Gerçek Hikayesi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 43,638 kez görüntülenmiş, 17 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler
Konu Başlığı İşte DRAKULA nın Gerçek Hikayesi
Konbuyu başlatan bıldırcın
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan metalci
B

bıldırcın

Kazıklı Voyvoda olarak tanınan Eflak Prensi Dördüncü Vlad, Voyvoda Dracula'nın oğludur. 1456- 62 yılları arasında Eflak Beyliği yaptı. Fatih Sultan Mehmed zamanında Osmanlılara karşı savaştı.

Kont Dracula özellikle esir aldığı Osmanlı askerlerini kazıklara çakarak işkenceyle öldürmesiyle tarihe geçmiştir. Vampir olduğuna inanılır. Çok kan dökmesi buna sebep olmuştur.

Esirlerin derilerini yüzdürerek üzerine tuz sürdürüp keçilere yalatmak, kendisine gönderilen Osmanlı elçilerinin çıkartmak istemedikleri sarıklarını kafalarına çaktırmak, annelerin memelerini kestirip yerlerine çocukların başlarını sokturmak gibi akıl almaz işkence usullerini icat etmiş vahşi bir liderdir.

Fatih Sultan Mehmed tarafından yakalanmaya çalıştıysa da kaçmayı başarmış, nihayet kendi adamlarından biri tarafından 1462 yılında öldürülmüştür.

Drakula'nın şatosu olarak bilinen Karpat dağlarındaki Bran Şatosu bugün hala ziyarete açıktır. Biz de bir yandan Dracula’nın şatosunu gezerken, bir yandan da onun kanlı tarihine, vahşi işkencelerini göz atalım…

Osmanlılar’a yenilen babası rehin olarak Kont Drakula’yı Osmanlılar’a vermişti.O yüzden yaşamının bir kısmını Osmanlılar'ın elinde tutsak olarak yaşadı. Osmanlılar'ın egemenliğini kabul ederek Eflak'ın başına geçti.

Sonra yeniden Fatih Sultan Mehmed’e başkaldırır. Ve üzerine yürüyen 20 bin Türk’ü kazıklara çakarak öldürür.

Buna kızan Fatih bizzat ordunun başına geçerek Vlad’a karşı sefere çıkar.Türk askeri Targoviste'ye ulaştığında Sultan Mehmed ve askerleri yaklaşık 5 kilometre boyunca kazıklarla dizili kadın erkek ve çocuk cesedinin yanından geçerler.

Ancak Drakula çoktan kaçmıştı. Üstelik kaçarken de tüm kuyuları zehirledi, ekinleri yaktı.Hayvanları bile öldürttü. Hapishanelerdeki mahkumları, cüzzamlı ve vebalıları salıverdi ve Türklerin arasına karışmaya teşvik etti.
Mahmut Paşa'nın hatıratına göre çok uzun mesafeler boyunca asker içilecek bir damla bile su bulamadı. Sıcak dayanılır gibi değildi.

1474 yılında komutasına geçtiği bir askeri birlikle eflak beyliğini tekrar ele geçirmek üzere harekete geçer. Ancak bu olay Vlad'ın şimdi bile tam açıklığa kavuşmamış gizemli bir şekilde ölümüyle sonuçlanır.

Ölümü şöyle hikaye edilmektedir: "Dracula'nın ordusu Türkleri amansız bir şekilde keyifle öldürmeye başlamıştı. Dracula Türkleri öldürmekte olan askerlerini daha iyi görebilmek için bir tepeden aşağı doğru (askerleri ve arkadaşlarından ayrı bir şekilde) inmekte iken bazı askerleri onu Türk sanmıştır.
Biri mızrağını saplar. Kendi askerlerinin kendisine saldırdığını gören Dracula kılıcıyla suikastçılarından beşini öldürür. Ancak aldığı çok sayıda mızrak darbesiyle sonunda öldürülür.

Dracula’nın hayatı sonradan Bram Stoker'ın Drakula romanına ve Drakula filmlerine konu olmuştur.

 
F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Osmanlı bağlantısını ilk defa duydum..  :eek: Teşekkürler..
 
B

bıldırcın

Rica ederim :)
Banada garip geldi
Drakulanın Transilvanya da yaşadığını düşünüyordum.
Sanırım filmlerin etkisi olmalı...
 
F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Sizce bu haberde bir bilgi yanlışlığı olabilir mi?
 
B

bıldırcın

Yanlış oldu Karpat dağları zaten Romanya da :-[
Hatamı bildireyim de sonradan karışıklık olmasın :)
 
B

bıldırcın

Feveran Estomp' Alıntı:
Sizce bu haberde bir bilgi yanlışlığı olabilir mi?
Bilmiyorum alıntı yaptığım yeri belirttim ama şimdi biraz daha inceleyeceğim bu konuyu
 
K

kabeka

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
16
İstanbul
benim bildiğim bu drakula değilde bildiğimiz kazıklı voyvoda işte
 
F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Aynı kişi olarak gösterilmiş zaten..
 
B

bıldırcın

Vlad III the Impaler Voyvoda III. Vlad, Drakula ya da Kazıklı Voyvoda (Rumence: Vlad Tepeş) 1448, 1456-1462 yılları arası ve 1476 yıllarında Eflak beyliğinin voyvodası (prens) idi.

Voyvoda III. Vlad düşmanlarını (özellikle esir aldığı Osmanlı askerlerini) kazıklara çakarak işkenceyle öldürmesiyle tarihe geçmiştir. Sonradan Bram Stoker'ın Drakula romanına ve Drakula filmlerine konu olmuştur.
Tüm kaynaklarda genelde aynı bilgiler var.Bilgi yanlışlığı olduğunu sanmıyorum :)
 
F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Oldukça akıl karıştırıcı.. Sonuçta rivayetler oldukça fazla.. Extra açıklama için teşekkürler..
 
B

bıldırcın

Rica ederim :)
Evet rivayetler oldukça çok ama gerçeğe en yakını bu:) Yinede güvenilir bir kaynaktan öğrenmedikçe emin olmak söz konusu değil...
 
R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
bilgiler, önceki okuduklarımla aşağı yukarı paralel doğrultuda.ilgimi çeken bir yazıydı..teşekkürler bıldırcın  ;)
 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Dracula bir romandır. Vlad III den esinlenilmiştir.Dracula hakkında bir çok efsane ve hikaye vardır.Romandaki dracula transilvanyada yaşayan bir vampirdir.
 
metalci

metalci

Kullanıcı
6 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
hımm  ilginç

bn drakulayıı  hayal  ürünü sanıodumm
askerleri tarafından öldürülmüşsee ii olmuşş
 
Üst