Işığın Sırrı Çözülüyor

  • Konbuyu başlatan dideM
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde dideM tarafından oluşturulan Işığın Sırrı Çözülüyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,311 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Işığın Sırrı Çözülüyor
Konbuyu başlatan dideM
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Feveran Estomp
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
ABD’de bilim adamları, ilk kez ışığı    durdurup, saklayıp daha sonra yeniden yaymayı başardılar.
New York Times gazetesinin,    bilgisayarların hızı ve iletişimin güvenliği konusunda bir dönüm noktası    olarak tanımladığı "ışığa müdahaleyi", birbirinden bağımsız çalışan iki    grup bilim adamı başardı.

Massachusetts eyaletindeki Harvard    Üniversitesi`nden Lene Vestergaard Hau ile Harvard Smithsonian Astrofizik    merkezinden Ronald Walsworth ve Mikhail Lukin, benzer yöntemler kullanarak    ışık üzerinde kontrol sağladılar. Walsworth ve Lukin ekibi, normalde    saniyede 300 bin km. yol kat eden ışığın hızını, özel olarak hazırlanmış    gaz konteynırlarda düşürdüler ve sonunda ışığı durdurdular.
 
Uzmanlar daha sonra gaz konteynıra yeni    bir ışık göndererek, durdurulmuş orijinal ışığı tekrar hayata döndürdüler.    Yavaşlatılıp, tamamen durdurulan, daha sonra yeniden harekete geçirilen    ışık, gaz konteynırdan çıktığında, orijinalinde bulunan hemen hemen hiçbir    özelliğini yitirmemişti.
 
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü`nden    Prof. Seth Lloyd, prensipte ışığın hapsedildiğini ve bir uyarıcı alana dek    ışığın hapsedildiği yerden kurtulamadığını belirtti.Işığın tutulup,    değişik zamanlarda yeniden kullanılmak üzere saklanması, bugüne dek ancak    hayal edilebiliyordu.
Uzmanlar, ışığın üzerinde bu derece etkili olarak, ileride    bilgisayarların, bugün tahmin edilemeyen bir hıza ulaşabileceğini ve bilgi    iletiminde bir devrim yaşanabileceğini belirtiyorlar.


www.hurriyet.com
 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Eğer ışığı saklayıp tekrar gönderebilirlerse, yakında ışık hızında çalışan bilgisayarlara sahip olabilir ama sanırım çok ta yakın bir gelecek değil. Sağol dideM güzel bilgi :)
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
maxMESA' Alıntı:
Eğer ışığı saklayıp tekrar gönderebilirlerse, yakında ışık hızında çalışan bilgisayarlara sahip olabilir ama sanırım çok ta yakın bir gelecek değil. Sağol dideM güzel bilgi :)
Sadece bilgisayar değil, bence çoğu yerde kullanılacak.

Rica ederim. :)
 
Üst