İlk Görüşte Aşk Mümkün mü?

  • Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan İlk Görüşte Aşk Mümkün mü? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,933 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı İlk Görüşte Aşk Mümkün mü?
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan prenses35
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
İlk Görüşte Aşk


Oldum olası insanlarda merak uyandıran ilk görüşte aşk diye bir şeyin var olup olmadığı sorusu şimdi de genetikçilerin ilgisini çekti.

Genetics dergisinin Nisan sayısında yayımlanan bir makaleye göre, ABD ve Avustralya’dan bilim insanları genetik düzeyde bazı dişi ve erkeklerin birbirleriyle diğerleriyle olduğundan daha uyumlu olduğunu ve bu uygunluğun eş seçiminde, çiftleşme sonuçlarında ve gelecekteki üreme davranışlarında önemli bir rol oynadığını keşfettiler.

Araştırmacılar, meyve sinekleriyle yapılan çalışmalarda, çiftleşmeden önce dişilerin bazı erkeklerle çiftleşme olasılıklarını artıran bir genetik önceliklendirme yaşadıklarını keşfettiler.

Araştırmacılardan Cornell Üniversitesi’nin Gelişim Biyolojisi bölümünden Profesör Mariana Wolfner, araştırmalarının eş seçme ve üremeyle ilgili karmaşık biyokimyasal olaylara ışık tuttuğunu belirtiyor. Bu araştırma sayesinde bir dişinin çiftleşme kararını etkileyen genler etkinleştirilerek ya da etkisiz hale getirilerek istenmeyen böcek popülasyonları kontrol altına alınabilir.

Araştırmacılar sonuca ulaşmak için farklı soylardan gelen iki dişi meyve sineğini kendi soylarından ve diğer soydan erkek sineklerle çiftleştirdiler.

Dişilerin çiftleşme eğiliminde oldukları erkek sinekleri kaydeden araştırmacılar, dişilerin davranışlarında ve yavru sayısı, depolanan sperm sayısı gibi üremeyle ilgili aktivitelerinde çiftleşme sonrası değişiklik ortaya çıkıp çıkmadığını incelediler.

Araştırmacılar, farklı soylardan gelen erkeklerle çiftleşen dişilerdeki gen anlatımını (genlerden proteinlerin üretilmesi) karşılaştırabilmek için dişilerin RNA’larını da incelediler.

Farklı soylardan erkeklerle çiftleşen dişilerin çiftleşme davranışlarında ve üreme aktivitelerinde gözlenen farklılıklara rağmen gruplar arasındaki çiftleşmeye bağlı gen anlatımı farklılıklarının göz ardı edilebilir olduğu görüldü.

Bu sonuç, eş seçimi ve üremeyle ilgili genetik değişimlerin çiftleşme başlamadan önce devreye girdiğini akla getiriyor.

Genetics dergisi yazı işleri müdürü Mark Johnston, dişilerin eşlerinin karakterini oldukça önemsediklerinin anlaşıldığını ancak erkeklerin eş seçiminde zannettikleri kadar kontrol sahibi olmadıklarını belirtti.


Bilim/Teknik


İlk görüşde aşk için birde mizahı bir dille bakmak lazım  ;D​



 
S

spiritualsigns

bahse konu olanlar meyve sinekleri.... insanlarla nasıl bir bağ kurulmuş bu anlatımdan çıkaramadım ama ben şunu biliyorum... beyin ve beden kimyası ilginç... ve tamamen hormonal bir salgı olduğunu düşünüyorum aşk denen olayın bedende ve ruhta vukuu bulması durumunu.... zira aşk insanoğlunda kalıcı ve uzun süreli etki bırakan bir duygu durumu yaratmıyor.... bu sebeple hormonal salgıların karşınızdaki insanın sizde bıraktığı etkiyle artması durumu olarak değerlendiriyorum.... bu durumun normale dönmesiyle aşk zaten yerini istikrarlı bir beraberliğe bırakıyor.... aşkın devamında aşkın yoğunlaştırdığı duygularla devamlılık sağlanıyor.... yoksa devamlılığı sağlayan aşk değil kişilerin aralarında iletişimin sağlamlığı oluyor....

biraz karışık oldu ama en azından düşüncemi aktarmaya çalıştım.... kısaca ilk görüşte aşk ilk aşk demek değildir :) defalarca ilk görüşte aşk yaşanabilir...
 
P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
Bence ilk görüşte ask pek mümkün değil,ASk o kadar basit yasanılmaz ki .
 
Üst