hiç karsınızdakı ınsanı beden dili anladınızmı?

• Konbuyu başlatan çakır
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde çakır tarafından oluşturulan hiç karsınızdakı ınsanı beden dili anladınızmı? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 9,991 kez görüntülenmiş, 32 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı hiç karsınızdakı ınsanı beden dili anladınızmı?
Konbuyu başlatan çakır
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan YKMZ
Y

YEŞİLAY

Kullanıcı
6 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Evet insanlar gizlemek istedikleri bir çok şeyi beden diliyle açığa vurabiliyor,konu için teşekkürler. :)(bu da beden dili) :)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
paylaşım için teşekkürler...Karşımdaki kişinin çok fazla el,kol hareketi yapması anlattığı konuya olan ilgimi dağıtıyor.Buyüzden konuşurken fazla el,kol hareketi yapan insanlar bana itici geliyor.

A

aslii

Kullanıcı
16 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
izmir
evet arkadaslar gerçekten çok güzel bir paylaşım öncelikle bunun için ugrasan arkadasım çakır'a tşk ederim. ellerine saglık. bende bi konuya değinmek istiyorum beden dili ve egitimi seminerine katıldım. orada gördüğümüz konulardan bir kaçı şunlar;

1-bacak bacak üstüne oturma ellerini ve kollarını bağlama : bu hareketi yapan kişi kendini iletişime kapatmış kimseyle konusmak istemiyor demektir.

2- eller kollar açık ayaklar açık kendini salmış şekilde oturma : karsısındakini takmıyor. alay ediyor ve konustuklarını umarsamıyor anlamına gelir.

3- ayagının tekini yere vurama yada sallama: bu da kişinin sıkıldıgının ve sinirlendiğinin göstergesidir.

4- göz temasından kaçınma : bu da kişinin karsı taraftaki insanla iletişim kurmak istememesinin veya içe kapanık oldugunun göstergesidir.ayrıca yalan söylemiş oldugunu açıga çıkarabilir. neden derseniz? insanlar yalan söylediklerinde göz temasından kaçınırlar.

5- elini burnuna götürerek konusma : bu kişinin kesinlikle yalan söylediğinin göstergesidir.

6-çenesini kaşıma : bu dinlediginin göstergesidir.

7-En önemli noktakada karsınızdaki insanın sizi dinleyip dinlemediğini anlamak ve sizi önemseyip önemsemediğini anlamak için bir konu konusulduktan sonra sölediğiniz şeler hakkında soru sorup onun sizi dinleyip dinlemediğini anlayabilirsiniz. Basit ama güzel yöntem.

yinede herkese paylaşımlar için teşkler...

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
YEŞİLAY' Alıntı:
Evet insanlar gizlemek istedikleri bir çok şeyi beden diliyle açığa vurabiliyor,konu için teşekkürler. :)(bu da beden dili) :)
Evet çok haklısın, yaşadım bunu vesselam.
İşin en tuhafıda karşısındakinin bu durumu anlamayacak kadar saf oldugunu düşünmesi heralde

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Rol yapanlara denk geldim valla çoğu zaman.
Ondan anladıklarımın yanlış oldugunu anladım o kadar :)

M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Tamam beden dili var, bedenin kendini duygusunu ifade edişi var. Ama bu herkeste aynı şekilde değildir, ben de buna karşıyım, çeneni kaşımak dinlemeyi göstermez herkeste. Çok alakasız durup beni yanıltan çok öğrencim oldu bugüne kadar, karşımızdaki insanı iyi gözlemleyip tanıyıp belki sonuca varabiliriz.

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Karşımdakinin beden dilini çoğunlukla anlarımda durup dururken değişen beden dilini anlamlandırmaya çalışmaktan zaman zaman yoruldum ama...

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Bazı yorumlara katılıyorum yani bir şeyler anlatırken burnumuzu kaşımak, yada bakışlarımızı kaçırmak her zaman bize karşımızdakinin yalan söylediği izlenimini vermemeli, tabi istisna durumlar aynı.
Bir de beden dilini çook iyi kullananlar var, hiç bir şey anlaşımıyor haklarında.
Bende karşımızdakinin beden dilini anlamamız için biraz da iyi bir gözlemci olmalıyız. :)

S

sule283

Kullanıcı
19 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
Nevşehir
evet ben de beden dili hakkında az çok bilgi sahibi olduktan sonra davranışlarıma dikkat etmeye başladım..çünkü beden dilini değiştirmek o anki düşüncelerin de değişmesine sebep olurmuş. o yüzden kollarını kenetlememek,dik durmak,konuşurken o kişiye yönelmek,elin ağız çevresine gitmesini engellemek gibi davranışlara dikkat ediyorum.. ;) ;)

E

Elif07

Kullanıcı
2 Ağu 2009
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
aynı şekilde ben de  dikkat ediyorum sonuç itibariyle  kişinin üzerinde  en çok etki bırakacağımız şeylerden biri fiziksel görntümüz Mİmklerimiz diye düşünüyorum..BEDEN dili önemli anlatmak istedğimiz şeyden bile daha önemli

Y

YKMZ

Kullanıcı
23 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
ankara
teşkkrler...bazen gerçekten çok güzel cümleler kurmayı başarabilsen de vücut dilini kullanmadğın sürece karşındakinde istenilen etkiyi bırakmayabliyorsun.bazen karşındakinin suratına bakmayarak konuştuğmda karşımdaki insanın sıkıldğnı farkediyorum :-[.aslında haksız da sayılmaz doğrusu...