” HER GÜNE BİR SÖZ”

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmetd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir insanın akıllı olması için üç yol vardır.Birincisi yapacağı şey üzerine düşünmektir ki bu en asil yoldur.İkincisi önceden yapılmış iyi bir şeyi taklit etmektir,bu en kolay yoldur.Üçüncüsüne gelince,bu en acı yoldur;deneyerek,uğraşarak bulunan yol

Konfüçyüs

İnsanları tanıdıkça anlıyorum doğarken neden ağladığımı.

Kim, nerede ne zaman söylemiş bilmiyorum.
Ama nedenini biliyorum.Güzel söz.

Tanrım, bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için CESARET,
Değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenmek için SABIR,
İkisi arasındaki farkı bilmek için de AKIL ver.

alıntırdır..

Ayinesi(aynası) iştir kişini lafa bakılmaz,kişinin görünür rütbe-i aklı eserinde...

Ziya Paşa

Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır. 

Peyami Safa

Gelsinde nereden gelirse gelsin.Bir hişt!hişt! sesi gelmedi mi fena,geldikten sonra yaşasın çiçekler,böcekler,insanoğulları...

Sait Faik Abasıyanık

VAZ GEÇTİĞİN TOPRAKLAR SENİNDİR...
                                    tevrattan bir ayet

seni diğerlerinden farksız yapmaya çalışan bir dünyada kendin olarak kalabilmek bu dünyanın en zor savaşıdır bir başladımı mı hiç bitmez!!!!!

Said Nursi

Sadece aptalların ciddiye alındığı bir dünyada yaşıyoruz. O halde "beni anlamıyorlar" diye üzülmek niye? (Oscar Wilde)

Köle sahipleri ekmek kaygısı çekmedikleri için Felsefe yapıyorlardı,
Çünkü; ekmelerini köleler veriyordu onlara.
Köleler felsefe kaygısı çekmedikleri için ekmek yapıyorlardı,
Çünkü; felsefelerini köle sahipleri veriyordu onlara."M.Cevdet.Anday

Dünya derindir.Gündüzün düşündüğünden daha derin.
                                                                          F.Nietzche

inandığınız gibi yaşamazsanız , yaşadığınız gibi inanırsınız.
                                                                          Hz.Ali

tutankhamon' Alıntı:
                                                                           Hz.Ali

Ben bu sözü Mümin Sekman'ın Limit Sizsiniz adlı kitabında okumuştum ve
söz sahibinin Hz.Ali değil Goethe olduğu belirtilmişti.Hz.Ali'ye ait olduğuna emin misiniz?Doğru bildiğimiz yanlışlardan olmasın,teşekkürler...

Ebruliyn' Alıntı:
tutankhamon' Alıntı:
                                                                           Hz.Ali

Ben bu sözü Mümin Sekman'ın Limit Sizsiniz adlı kitabında okumuştum ve
söz sahibinin Hz.Ali değil Goethe olduğu belirtilmişti.Hz.Ali'ye ait olduğuna emin misiniz?Doğru bildiğimiz yanlışlardan olmasın,teşekkürler...

google söylediğine göre ne goethe nede Hz.Ali'ye ait Hz.Ömer söylemiş vermiş olduğum yanlış biligiden ötürü özür dilerim

Geri