” HER GÜNE BİR SÖZ”

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmetd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
efza' Alıntı:
Başkalarından daha akıllı olmaya çalış, yalnız kimseye söyleme.
Lord Chesterfield  

Allahım ben yazarken bu sözü nasıl görmedim. Okusaydım bu sözün üstüne bir söz olmaz diye hiçbirşey yazmazdım.  :-X
Şimdi post-ite yazıp masama asıyorum hergün tekrar tekrar okunması gereken bir söz. Paylaştığın için teşekkürler  :)

İnsan her gün bir parça müzik dinlemeli, iyi bir şiir okumalı, güzel bir tablo görmeli ve mümkünse birkaç mantıklı cümle söylemelidir. Goethe   

Nobel ödüllü Dr,Albert Schweitzer der ki: Herkesin hayatında bir an gelir,içindeki ateş söner...Sonra,bir başka insanla karşılaşınca alevlenir...
Hepimiz içimizdeki ruhu yeniden tutuşturan o insanlara müteşekkir olmalıyız...

Gerçek dünya içimizdedir, dışımızdaki hayat illüzyondur.
Çevremizde hoşumuza gitmeyen bir durum varsa, bu kendi içimizde bir şeylerin yolunda gitmediğini gösterir.
Bu durumu ancak orada düzeltebiliriz.

efza' Alıntı:
İnsan her gün bir parça müzik dinlemeli, iyi bir şiir okumalı, güzel bir tablo görmeli ve mümkünse birkaç mantıklı cümle söylemelidir. Goethe   

mümkünse bir kaç mantıklı cümle söylemeli ::)

Kaderimizi kontrol eden üç karar vardır:

1. nelere odaklanacağımıza karar vermek.
2. bir şeyin sizin için ne anlam taşıdığına karar vermek.
3. istediğiniz sonuçları yaratmak için ne yapacağınıza karar vermek.

Anthony Robbins

Dünyanın gördüğü en büyük başarı, önce bir hayaldi.
En büyük çınar bir tohumdu, en büyük kuş bir yumurtada gizliydi. Allen

Korkuyorum...

Yağmuru sevdiğini söylüyorsun; ama yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun.

Güneşi sevdiğini söylüyorsun; ama güneş çıkınca gölgeye kaçıyorsun.

Rüzgarı sevdiğini söylüyorsun; ama rüzgar çıkınca pencereni örtüyorsun.

İşte bundan korkuyorum; çünkü beni de sevdiğini söylüyorsun!…

William Sheakspare

Yaptığımız seyler için pişmanlık zamanla geçer,ne varki,yapmadiğimiz seylere pişmanlığın caresi yokyur.

SYDNEYJ.HARRIS

Başarı azim gerektirir, azim ise irade. Bazı hedefler, başarısız olmaya da değer. Gerçek başarı, başarısız olma korkusunu yenebilmektir.
Sweeney

gerçek başarı, hedeflerin için  başarısız olma korkusunu yenebilmektir de diyebiliriz, anlamlı.

“-Gülme son haddine varinca gözyaslariyla karisiyor... Aglayan insanla gülen insanin yüzünde beliren çizgiler aynidir...”
(...Montaigne)

“-Para kazanmak aski kazanmaktan daha kolay... Ben zoru severim...
Onun için askin degerini çok iyi bilmek gerekir...”
(...Sedef Avci)

“-Bizim dönemimizde şarkılar aşkı anlatırdı... Şimdi aşklar kısa ömürlü olduğu için şarkılar da çok çabuk unutuluyor... Zamane gençleri azmış...”
(...Erol Evgin)

Geri