” HER GÜNE BİR SÖZ”

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmetd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
" Yetersiz olan kişiler saldırgan, bilge olan kişiler öğretici olur "

Çin Atasözü

Yalan dört nala gider. Hakikat ise adım adım yürür, fakat yine de vaktinde yetişir.

JAPON ATASÖZÜ

" Hayat yanlız geriye doğru anlaşılabilir, ve yanlızca ileriye doğru yaşanabilir."

"bir insan bir işi başarabiliyorsa,bunu başkalarıda yapabilir;
Dünyada herhangi bir kimsenin başardığı bir işi sinir sistemimizi ,kullandığımız kelimeleri ve vücudumuzu kullanarak biz de balarabiliriz."

" Çelkemezsen gülün nazını, ne dikenine dokun ne de gülü incit "

Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen kaçınılmaz sonuç,cahiller tarafından yönetilmeye razı olmaktır.

EFLATUN

başkalarının bilgisi ile bilgin olsan bile,
kendi aklımızla akıllı olabiliriz.

Montaigne

Kalbim görmek ister gözüm görmez, gözüm görmek ister kalbim görmez
                                                                          NİHAT

Özleme bir diyeceğim yok,o kömür kırıntıları arasında parlayan bir cam parçası..Seni bunca özlemesem bunca sevemezdim ki...(Ü.Y.Oğuzcan)

Mal kaybeden, bir şey kaybetmistir, onurunu kaybeden birçok şey kaybetmiştir. Fakat cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmistir. (Goethe)

•  Herşeyi bildiğini sanma! gerçekte çok bilgili olsanda kendine Cahilim diyebilecek cesaretin olmalı. (Ivan Pavlov)

•  Gül sunan bir elde daima bir miktar gül kokusu kalır. (Çin atasözü)

•  Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım. (Necip Fazıl Kısakürek)

•  Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür. (Aristo)

•  Yazı yazmayi öğrenmek, herşeyden önce düşünmeyi öğrenmektir. (Amie Suche)

•  Düşmanlarınızı affedin bu bir büyüklüktür. Ama onları unutmak büyük bir aptallıktır. (J.f kennedy)

Geri