bir kagıt düşün ki bir yüzü sana öteki yüzüde sevgiliye dönüktür .yahut her yüzü bir başkasına çevrilmiştir . kağıdın sana dönük olan yüzünü okuyabilirsin ama asıl dosta ve sevgili tarafına dönük olan yüzünü okumak gerekir.... içimdeki içimi arıyorum ey aşk.....
ABD, İngiltere ve Fransa’daki yöneticiler I. Dünya Savaşı gibi bir savaşın asla olamayacağını iddia ediyorlardı. Mustafa Kemal Atatürk ise yeni bir dünya savaşının çıkacağını ve bu savaşı da Hitler’in başlatacağını söylüyordu. “Savaşı o (A. Hitler)başlatacak, insanlığın başına bela olacak.” M.K. ATATÜRK
Artık değerlendirmeyi sizlere bırakıyor faşist diktatör Hitler ile bağımsızlık ve özgürlük sevdalısı Mustafa Kemal Atatürk arasındaki büyük farkı vurgulmak istiyorum.
Bazen susmak en iyi cevap olsada ,Hakksızlığa ve yanlışa karşı tepkimi konuşarak belirtmek tercihimdir. Böyle bir söz var mı bilmiyorum bu bana ait bir düşüncedir diyelim
Hayyam diyor ki "Gözüm, kör değilsen, bunca mezarı gör; Dünyayı saran yalan dolanları gör; Krallar, padişahlar çürüyüp gitmiş: Ela gözlerine kurt dolanları gör!"
Tabii önemli olan onurlu bir yaşam sürmektir. Gönül tahtım harap olduktan ve ben öldükten sonra umrumda değil dünya . Gözlerimi zaten bağışlayacağım
Bağdat, Sapıkların Pis Ayaklarıyla Kirlenirken, Gidip O Yüce Imamı Ziyâretten Hayâ Ederim. (16 Kasım 1638’De Bağdat Kuşatması Başladığı Sırada Kendisinden, Daha Önce Ele Geçirilmiş Bulunan İmam-I Azam Türbesini Ziyâret Etmesi Istendiğinde Verdiği Yanıt.) Sultan 4.Murat
Aklın kimyası ile Aşkın kimyası başkadır. Akıl temkinlidir. Korka korka atar adımlarını. "Aman sakın kendini" diye tembihlenir. Halbuki AŞK öylemi? Onun tek dediği: "Bırak kendini, ko gitsin!" Akıl kolay kolay yıkılmaz. Aşk ise kendini yıpratır, harap düşer. Halbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur. Ne varsa harap bir kalpte var! (Elif Şafak, Aşk )
8. kural: Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! istediğini elde edince şükretmek kolaydır. Sufi, dileği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir.,
Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin ! Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz Hello Welcome to Guest! Register here to benefit more from the forum
Bu site, içeriği kişiselleştirmenize, deneyiminizi uyarlamanıza ve kaydolduğunuzda oturumunuzu açık tutmanıza yardımcı olacak çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerezleri kullanmamıza izin veriyorsunuz.