HAYVANLARIN KİŞİLİĞİ OLABİLİR Mİ?

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde dideM tarafından oluşturulan HAYVANLARIN KİŞİLİĞİ OLABİLİR Mİ? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 11,329 kez görüntülenmiş, 26 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı HAYVANLARIN KİŞİLİĞİ OLABİLİR Mİ?
Konbuyu başlatan dideM
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan kamuran
Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Kişilik
Huy ve Karakterden oluştuğunu biliyorsak eğer.
Huy doğuştan kazanılan bir hmm nasıl diyeyim meziyet..
Karakter de dış etkenden çevreden etkilenebilir diyebiliyorsak.

Eğitilmiş hayvanlar dışındakilerin kişiliği tamamlanmamış diyebiliriz

R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
kamuran' Alıntı:
re-Member' Alıntı:
hayvanların kişiliği var tabi_mesela benim balığım biraz içe dönük bir özellik gösteriyor :D  :)
Akvaryum kurup uzun süre ilgilenmiştim. Ancak balıklardan biri ölünce bazılarının gerçekten de bir kenara çekilip diğerlerinin arasına katılmadığını görmüştüm. ???
evet doğru... ama ben de sadece benim balığım böyle zannediyodum  :D
demekki genel itibariyle tüm balıklar içine kapanık  :(

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Safari' Alıntı:
Kişilik
Huy ve Karakterden oluştuğunu biliyorsak eğer.
Huy doğuştan kazanılan bir hmm nasıl diyeyim meziyet..
Karakter de dış etkenden çevreden etkilenebilir diyebiliyorsak.

Eğitilmiş hayvanlar dışındakilerin kişiliği tamamlanmamış diyebiliriz
Buna biraz itiraz edeceğim ben Safari. Tanıma bağlı kalarak üstelik:)
Karakter, dış çevreden etkileniyorsa, hayvanında bir dış çevresi yok mu? Eee huyda doğuştan geldiğine göre? Bunu sen demişsin:)
Biz hayvanın "kişisel gelişiminden" sözetmiyoruz ki? Kişiliği olup olmadığını tartışıyoruz?

K

kamuran

Bir köpek sahibi olmayı düşündüğümde araştırmıştım. Cinslerine göre farklı özellikler, karakter yapıları olduğu ve nasıl bir hayat sunabileceksen ona göre bir cins seçmem gerektiğini öğrendim. Hatta aynı cins köpeklerde dahi karakterlerin baskın, korumacı, çekingen özellikleri de olabileceği söylendi. Zaman içinde de bunu gördükçe doğru buldum.  :)
Av köpeği cinsi alırsanız hareket edebilmesi, enerjisini sarf edebilmesi için ona ya daha çok gezi imkanı sunmalısınız ya da daha iyisi ona bahçede bakmalı ve özgürlük tanımalısınız. Ayak ucunuzda evde bir köpek istiyorsanız, bu sahibinin yanında olmayı tercih eden sahibine daha bağlı cinslerden olmalı.
Ayrıca yavru olarak almanız sizin ona sunacağınız eğitimi daha kolay kabul edebilmesini sağlıyor ve yetişkin bir köpekte acaba nasıl korku, üzüntü yahut hastalık yaşamıştı gibi bilemeyeceğiniz ve yardımcı olmak gerektiğinde çözüm bulmakta zorlanacağınız durumlarla karşılaşmıyorsunuz.
Yavru ve aynı cins köpek alırken de önerilen yine baskın mı itaatkar mı olacağı seçiminde ise yavruları serbest bırakıp nasıl davranacaklarına bakmanızla anlaşılabiliyor. Doğrudan hiç tereddütsüz size gelirse baskın karakterli ve onu zeki ancak kolay itaat etmeyecek olarak kabul etmelisiniz, yok itaatkar olsun diyorsanız biraz çekincence uzakta duran yavruyu seçmek gerekiyor.
Yani hem cinslerine göre değişik karakterleri var hem de yine kendilerine özgü bu karakterlerinde ağırlıklı olan olmayan farklı yönleri var bence. ::)

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Evet, kesinlikle katılıyorum kamuran.

Tabii yavru veya yetişkin herhangi bir hayvan edinmek istediğimizde lütfen bu sorumluluğu alıp alamayacağımızı sorgulayalım. Bir hevesle alıp, bakamıyoruz diye bırakmayalım!