E
ebruliyn
Kullanıcı
- 29 Nis 2008
- En iyi cevaplar
- 0
- 0
Güzel ve doğru bir teşhis
Bu yazıyı okurken tüylerim diken diken oldu.Çok iyi geldi teşekkürler ebruEbru' Alıntı:Bende sizlerle bu başlık adı altında yaşadığım ve hayata bakış açımı değiştiren bir olayı paylaşmak istiyorum.
Bundan bir kaç sene önce yirmi yaşında genç bir kızla tanıştım.maalesef ki kızın gözleri görmüyordu.yalnız gözlerindeki problem doğuştan değil sonradan.Üniversite sınavından çıktıktan sonra ani bir başağrısı şikayetiyle devlet hastanesine gidiyor.doktorlar iğne yaptıktan sonra ,kızın ailesine ''strestendir,heralde sınavı kötü geçti''diyerek teselli ediyor.Ertesi gün kız uyandığında ne yazık ki gözleri görmüyor.
Girdiği Üniversite sınavı sonucunda burslu olarak İstanbulda özel bir üniversiteyi kazanıyor.Gözleri görmemesine rağmen başvuru yapıyor ve kabul ediliyor.Okulun aile birliğide kızın okula gelip gidebilmesi için ulaşım imkanı sağlıyor.
kendisiyle Konuştuğum zaman yinede
-şükürler olsun.Okulumuzda bir hocamız var.Doğuştan gözleri görmüyor.Ne renkleri,ne kuşu,ne çiçeği benim kadar beyninde canlandıramıyor .Ben hiç olmazsa renkleri,eşyaları,güneşi,ağaçları herşeyi kavrayabiliyorum.Çünkü ben herşeyi gördüm.Bunada şükür...dedi.
Ve bana
-sıkıldığın,üzüldüğün zaman başını kaldır ve güneşe,gökyüzüne bak..Çünkü çok değerli bir şeye sahipsin dedi.
Ve artık üzgün olduğum zamanlarda onun dediği gibi gökyüzüne bakıyorum.Çok iyi geliyor.yaşadığım bu olay sahip olduğum şeyleri tekrar düşünmemi,gözden geçirip değerlendirmemi sağladı.
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.
ilginç bir yaklaşım ???Korsan' Alıntı:Hayattan geriye kalanlara değer biçiyorum azar azar. Du bakalım..
Kendisi pek bi değersiz vesselam. Zen rahipliğine soyunmama hiç gerek yok..