hayata dair küçük ipuçları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmetd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Anne-babanı,eşini ve çocukları eleştirmek istediğin zaman dilini ısır.

Bu madde biraz sağlıksız geldi bana?
Sonuçta herkes anne, baba, çocuk kimliğinde rol alıyor, bu demek ki, kimse kimseyi eleştirmeyecek bir yanlışı gördüğünde.
Eee kim kimi eleştirecek o zaman?

Zynep' Alıntı:
Anne-babanı,eşini ve çocukları eleştirmek istediğin zaman dilini ısır.

Bu madde biraz sağlıksız geldi bana?
Sonuçta herkes anne, baba, çocuk kimliğinde rol alıyor, bu demek ki, kimse kimseyi eleştirmeyecek bir yanlışı gördüğünde.
Eee kim kimi eleştirecek o zaman?

Ben de eleştiriye karşı değilim. Tek istediğim bana o eleştiriyi yapan kişi o işi benden iyi biliyor olsun. Annem babam bir eleştiri yapıyorsa da , beni eleştirirken sakın başkasını örnek göstererek onunla kıyaslayarak yapmasın. Bu şartlarda her türlü eleştiriye açığım. Hatalarımı nasıl görürüm yoksa.

Hayata dair bir ipucu da benden. Bir sabah güneş doğmadan kalkın, boş sokaklarda yürüyün ve eğer mümkünse deniz kenarına ulaşın. O saatlerde denizin sesi çok güzel oluyor. Havada da garip bir hüzün oluyor anlamsız.

Annem babam bir eleştiri yapıyorsa da , beni eleştirirken sakın başkasını örnek göstererek onunla kıyaslayarak yapmasın. Bu şartlarda her türlü eleştiriye açığım. Hatalarımı nasıl görürüm yoksa.

Çok katıldım buna Harun. Eleşetirirken kıyaslama ne yazık bizde aile geleneği gibi sanki.:( Bırak başkalarının çocuklarını örnek göstermeyi, kardeşiyle bile kardeşi kıyaslayan aileler var. Çok ciddi sinir bozucu.

Hayata dair bir ipucu da benden. Bir sabah güneş doğmadan kalkın, boş sokaklarda yürüyün ve eğer mümkünse deniz kenarına ulaşın. O saatlerde denizin sesi çok güzel oluyor. Havada da garip bir hüzün oluyor anlamsız.

O kadar çok yaptım ki, doyumsuz gerçekten.
Bir de akşamüzerini geceye bağlayan saatlerde sahile inmekte keyifli. Günü batırıp ay'ı doğurmak. Biraz daha hareketli oluyor gerçi ama kendinle kalmayı başarabiliyorsan, hareket rahatsız etmiyor zaten. :)

Dünya ahiretin tarlasıdır ne ekersek onu biçecegiz.

Geri