]Uzaktaki cisimleri olduklarından daha küçük görürüz( üç boyutlu düşünürsek) .Elimizdeki resim, bir resim kağıdına yapıdığı için iki boyutludur.İki boyutta da tek bir düzlem vardır.Tabiki ressamlar, bazen resimlerine derinlik hissi veririler.Hal böyle olunca aslında aynı düzlemde olan iki görüntüden biri daha geride gözükür.Gerideki cismin de öndekinin seviyesine gelince ( aslında aynı boyda olmalarına rağmen) öndekinden daha büyük olması gerekir ve bu yüzden de arkadaki canavara insanların çoğu daha büyük der.Ama aslında aynı düzlemdelerdir.Boyutları aynıdır. Anlatabildiysem ne mutlu bana...
yapılan bazı yorumlar artık konunun amacından sapmaya başlamıştır. İnternetten yapılan araştırmalar sonucu bir çok üye aslında doğru cevabı belirtmiştir. Fakat Harun arkadaşımız sanırım yoğunluğundan dolayı siteye giriş yapamamakta ve sorularınızı cevaplayamamaktadır.
Arkadaşlar amma uzaklara gitmişssiniz. Sadece hangisinin boyu daha büyük görünüyor onu merak etmiştim. Bana arkadaki büyük gelmişti ama boyları aynıymış. Bir daha ki sefere soru sorarken açıklamalarıyla birlikte vereceğim ;D
Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin ! Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz Hello Welcome to Guest! Register here to benefit more from the forum
Bu site, içeriği kişiselleştirmenize, deneyiminizi uyarlamanıza ve kaydolduğunuzda oturumunuzu açık tutmanıza yardımcı olacak çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerezleri kullanmamıza izin veriyorsunuz.