Toplumsal ahlak anlayışı konusunda haklısın Lier.Kültürel özdeğerlerimiz kaybetmek üzereyiz.Fakat bunu kişilere indirgediğimizde,kişinin çevresine,yetiştiriliş biçimine,terbiyesine... daha sıralamak mümkün farklılık gösterebilir.Biri için ahlaki değerleri yaralamayacak bir davranış diğerine abes gelebilir.Lier22' Alıntı:Öncelikle çok güzel ir konuya değindiğini söylemeliyim... Ben de bu konu üzreinde çok düşündüm...
Aslında bütün mesele Ahlak Anlayışımızın kıtlığından meydana geliyor bu durumlar...
Birlikte yaşamak zorunda olduğumuz insanlar maalesef Ahlaklı olmanın gereklerini ya bilmiyorlar yada umursamıyorlar... Nedir Ahlaklı olabilmek. "Karşılaşatığımız herhangi bir durumda çıkarlarımıza ters düşse bile DOĞRU olanı seçmek ve yapmaktır..."
Ne yazıkki insanlarımızın büyük bir çoğunlu çıkarlarını kendi keyfini bireysel, geçici ve yüzeysel rahatlığını seçtiği için malesef doğru olmak dürüst olmak enayilik oluyor...
Çözüm ise toplumumuzun değerlerini yeniden gözden geçirmesinde ve önce zengin, genç, yaşlı, büyük, küçük herkesin insan olmanın gereklerini bilmesi, anlaması ve uygulaması ile olur... diyorum... aslında diyeceklerim daha çok ama.. neyse...
Bu söyleme katılmamak elde değil.Ne yazıkki insanlarımızın büyük bir çoğunlu çıkarlarını kendi keyfini bireysel, geçici ve yüzeysel rahatlığını seçtiği için malesef doğru olmak dürüst olmak enayilik oluyor...
AYNEN KATILIYORUMLier22' Alıntı:Öncelikle çok güzel ir konuya değindiğini söylemeliyim... Ben de bu konu üzreinde çok düşündüm...
Aslında bütün mesele Ahlak Anlayışımızın kıtlığından meydana geliyor bu durumlar...
Birlikte yaşamak zorunda olduğumuz insanlar maalesef Ahlaklı olmanın gereklerini ya bilmiyorlar yada umursamıyorlar... Nedir Ahlaklı olabilmek. "Karşılaşatığımız herhangi bir durumda çıkarlarımıza ters düşse bile DOĞRU olanı seçmek ve yapmaktır..."
Ne yazıkki insanlarımızın büyük bir çoğunlu çıkarlarını kendi keyfini bireysel, geçici ve yüzeysel rahatlığını seçtiği için malesef doğru olmak dürüst olmak enayilik oluyor...
Çözüm ise toplumumuzun değerlerini yeniden gözden geçirmesinde ve önce zengin, genç, yaşlı, büyük, küçük herkesin insan olmanın gereklerini bilmesi, anlaması ve uygulaması ile olur... diyorum... aslında diyeceklerim daha çok ama.. neyse...
Düşünceler davranışlarla (çıkarlarla)çeliştiğinde tanıdığımızı zannettiklerimizin aslında birer yabancı olduklarını görebiliyoruz.hayal_12' Alıntı:Bu soruyu çok kişiye sordum bugüne kadar: "Haksızlıklar karşısında nasıl davranırsın?.." Hemen hemen herkes, "tahammül edemem.. kesinlikle karşı çıkarım.." diye bitirdi cümlelerini.. Ben de naçizane şöyle düşünürüm hep: "Meğer ne kadar da çok iyi insan varmış bu dünyada; BENİM GÖREMEDİĞİM..."
Katılıyorum.. Söylemekle olmuyor yaşamak ve haksızlıklara karşı çıkmak.. Başımızın gövdemizden ayrılacağını bile bile karşı çıkmaktır esas olan.. Dediğiniz gibi ÇIKARLAR ortaya çıktığında, o tanıdığımız insan sıfatından geriye sadece kuru hatıralar kalıyor.. SaygılarımlaKristal' Alıntı:Düşünceler davranışlarla (çıkarlarla)çeliştiğinde tanıdığımızı zannettiklerimizin aslında birer yabancı olduklarını görebiliyoruz.hayal_12' Alıntı:Bu soruyu çok kişiye sordum bugüne kadar: "Haksızlıklar karşısında nasıl davranırsın?.." Hemen hemen herkes, "tahammül edemem.. kesinlikle karşı çıkarım.." diye bitirdi cümlelerini.. Ben de naçizane şöyle düşünürüm hep: "Meğer ne kadar da çok iyi insan varmış bu dünyada; BENİM GÖREMEDİĞİM..."