Güneş Sisteminin Benzeri Bulundu!

  • Konbuyu başlatan Gozde
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde Gozde tarafından oluşturulan Güneş Sisteminin Benzeri Bulundu! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,084 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Güneş Sisteminin Benzeri Bulundu!
Konbuyu başlatan Gozde
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan vega
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz


Gökbilimciler, Güneş Sistemi'nin benzeri olan ve uzak bir yıldızın etrafında dönen gezegen sistemi keşfettiler. İngiliz bilim insanlarının buldukları sistemde, Jüpiter ve Satürn büyüklüğünde iki gezegen, bizim Güneş'in yarısı büyüklüğünde bir yıldızın yörüngesinde dönüyor.

Keşfi yapan İngiltere'nin St Andrews Üniversitesi'nden Martin Dominik, keşfettikleri sistemin, düşündüklerinden daha çok Güneş Sistemi ile ortak yönleri bulunabileceğini belirterek, ayrıca gökbilimcilerin başka güneş sistemleri keşfetmenin eşiğinde olduklarını söyledi. Keşfettikleri gezegen sisteminde ve bunun gibi diğerlerinde Dünya gibi gezegenler bulunabileceğini belirten Dominik, bu tip gezegenleri keşfetmenin artık an meselesi olduğunu kaydetti.

Dominik, ''Keşfettiğimiz sistemde bizim Güneş Sistemimizdeki Jüpiter ve Satürn'ün rollerini üstlenen iki gezegen bulunuyor. Bunlar, Jüpiter ve Satürn ile neredeyse aynı kütle ile yörünge uzaklığı ve yörünge dönemine sahipler. Bu sistem bizim Güneş Sistemimize benzer şekilde oluşmuş gibi görünüyor. Bu açıdan bakıldığında Güneş Sistemimiz Evren'de tekmiş gibi durmuyor. Dünya'ya benzer gezegenlere sahip başka sistemler de olmalı'' diye konuştu.


Martin Dominik, bu açıklamalarını Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta düzenlenen Kraliyet Astronomi Vakfının Ulusal Astronomi toplantılarında yaptı.

 
K

kabeka

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
16
İstanbul
yalnız değiliz..

dıgıtı dıgıtı dıgıtı
                  nı nı nı nııı nıı nııı
                                      nııı nııı nıı nnııı nııı nıı
                                                            nanii niii naa nıı nııı
                                                                                  nı nı nı nııı nııı nıı
The X-files Soundtrack  :)
 
Üst