Gücümü eğitimden alıyorum

  • Konbuyu başlatan ebruliyn
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde ebruliyn tarafından oluşturulan Gücümü eğitimden alıyorum başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,435 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Gücümü eğitimden alıyorum
Konbuyu başlatan ebruliyn
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Harun
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
MİRASYEDİ DEĞİLİM

Annesi de öğretmen olan ve orta halli bir ailenin tek çocuğu olarak Alabama eyaletinde dünyaya gelen Rice, 'Benim gücümün kaynağı ne trilyoner bir baba ne de aileden kalan büyük bir mirastır. Ben gücümü eğitimimden alıyorum; şu dünyadaki belki de en büyük servetim eğitimimdir, bana dünyanın en büyük kararlarını alma gücünü okuduğum okullar ve diplomalarım veriyor' dedi.

HAMBURGER PARASI

'Ailemin verdiği öğütler bana aydınlık yolunda en büyük rehber oldu' diyen Rice, çocukluk yıllarında beynine kazınan şu sözlerin kendisini bugünlere getirdiğini söyledi: 'Hamburger bile alacak paran olmadığı günler yaşayabilirsin, ancak iyi bir eğitimin olursa ABD'ye başkan bile olursun...'

Rice, Atatürk'ün 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' sözüne vurguda bulunarak, 'Atatürk gibi ismini dünya tarihine altın harflerle yazdırmış büyük bir liderin eğitime ne kadar önem verdiğini çok iyi biliyorum ve böyle bir liderin öğütleri Türk gençliğinin en büyük kılavuzu olmalıdır' dedi. Rice ayrıca 'Atatürk de güçlüklerden yılmamış, aksine onlardan beslenerek imkansızı başarmış çok büyük bir liderdir' diyerek Türk gençliğine en büyük öğüdünün ilim ve irfan yolundan şaşmamaları olduğunu belirtti. Türkiye'nin ve Türk halkının dünya barışına büyük katkılarda bulunduğunu belirten Rice 'Türk gençliği de bizim için en az Amerikan gençliği kadar önemlidir' dedi.

TATLI TATLI ABD BAKANI

Rice, Condoleezza isminin anlamını şöyle anlattı: 'Ailem ismimi Italyanca'da 'tatlılıkla' anlamına gelen 'con dolcezza' müzik teriminden esinlenmiş...' Rice, bilindiği üzere çok usta bir piyanist.

Bir ülkede gençliğe iyi örnek olacak doktorlar, mühendisler, mimarlar, gazeteciler, diplomatlar, mesleğini iyi icra eden sanatçılar arttıkça popüler kültürün negatif etkilerinin de toplum üzerinde azalacağını belirten Rice, bugünlere büyük emekler ve mücadeleler vererek geldiğini ifade etti ve 'Güçlükler beni asla yıldırmadı, aksine kamçıladı' dedi. Rice, hayatının doğru yolda yürüyerek başarılı olmak isteyen gençlere örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.

Yazar : Özlem TEMİZ
Kaynak : www.aksam.com.tr
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
'Güçlükler beni asla yıldırmadı, aksine kamçıladı'
Ya ben bunu anlayamıyorum. Bunun için çok yüksek bir irada duygusu lazım, sabır lazım. Güçlükler her zaman, her durumda kamçılar mı?
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Rice, iyi yalan söylemiş.
Başka türlüsü beklenemezdi zaten.

Popüler kültürün negatifliğinden bahsediyor, popüler kültürün ihracatçıları.
Neyse...
Bir yere katılıyorum yılmıyorlar,ama bu eğitimden kaynaklı bir yılmama değil.
Onları kamçılayan başka birşey..
Teşekkür ederim.
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mustafa Kemal Atatürk hakkında ki yorumunu beğendim ancak;

Rice 'Türk gençliği de bizim için en az Amerikan gençliği kadar önemlidir' dedi.
bu kısmını samimi bulmuyorum
 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Bence gücünü eğitimden değil sahip olduğu askeri kuvvetlerden alıyor. Madem eğitimden alıyormuş gücünü, bu bilgisini kullanarak halletse ya işlerini. Yok ama öteki çözüm daha kestirme ve basit !

Bir de Atatürk bana rehber oldu demiş. Allahtan başkasını örnek almamış yoksa vay halimize :)

Neyse ya ben çalışıyodum dimi. Gücümü çay dan alıyorum.  ;D
 
Üst