Giden mi sürgün? Kalan mı?

bıldırcın' Alıntı:
Zeynepcim teşekkürler sanırım bu şiir konuya son noktayı koyuyor :)

Kimdi giden kimdi kalan
Aslında giden değil
Kalandır terkeden
Giden de
bu yüzden gitmiştir zaten...

Çok açık değil mi? ;)

kalma...
aslında gidende kalır, kalanda kalır
giden gittiği yerde
kalan ise terkedildiği yerde...

Giden için de kalan için de zordur.Çünkü ayrılıklarda coğu zaman;yalnızca terkedilen değildir yalnız kalan.

Kimdi giden kimdi kalan
Aslında giden değil
Kalandır terkeden
Giden de
bu yüzden gitmiştir zaten

aynen katılıyorum buna hep giden taraf olarak :D :D

Bu konu üzerinde çok düşünmüştüm ,biten bir ilişkimin ardından.

Ve şiirde ki söz beni çok etkilemişti;
Kalandır ter eden ,gidende de bu yüzden gitmiştir zaten

Gerçekten öylemi bilmiyorum ama kalan olarak çook yıkıldığımı ve üzüldüğümü  hatırlıyorum.
Bu yüzden bana göre kalandır sürgün de olan. Giden zaten önceden vermiştir bir şekilde kararını. :-[

Gülşah' Alıntı:
Bu konu üzerinde çok düşünmüştüm ,biten bir ilişkimin ardından.

Ve şiirde ki söz beni çok etkilemişti;
Kalandır ter eden ,gidende de bu yüzden gitmiştir zaten

Gerçekten öylemi bilmiyorum ama kalan olarak çook yıkıldığımı ve üzüldüğümü  hatırlıyorum.
Bu yüzden bana göre kalandır sürgün de olan. Giden zaten önceden vermiştir bir şekilde kararını. :-[

İyi de giden neden gitmiştir?

Bir çok neden ama eğer taraflardan biri zaten gitme kararı aldıysa kalandır her zaman bir adım önde üzülen.
Ne fark eder ki sorunlar(sorunlar önemsizdir anlamında kullanmıyorum), önemli olan karardır o aşamada.

:)
Gülşah' Alıntı:
Bir çok neden ama eğer taraflardan biri zaten gitme kararı aldıysa kalandır her zaman bir adım önde üzülen.
Ne fark eder ki sorunlar(sorunlar önemsizdir anlamında kullanmıyorum), önemli olan karardır o aşamada.

Bu karar neden verilmiştir? Sorunlar olmasa neden böyle bir karar verilsin ki zaten?

Zynep' Alıntı:
:)
Gülşah' Alıntı:

Bu karar neden verilmiştir? Sorunlar olmasa neden böyle bir karar verilsin ki zaten?

Elbette zaten sorun olmadan bir taraf gitmez yada iki taraf.
Sonuçta bana göre kalan sürgündedir. :)

her gidişin sebebi vardır bence giden sürgündür herkes kendine göre haklıdır. Kalana sorunca kalan acı cekendir,gidene sorsan o çekiodur acıyı.. Ama kalan gideni suclar o gitti diye avutur kendini peki ya giden kimi suclasın dönüşü yoktur hem vicdanı acıyodur dönüşü yoktur bidaha gidenin o bir sürgün bencede  :-\

Yaşanacak birşey kalmamışsa,ayrılık mektubunu kimin ilk yazdığının ne önemi var ki?

gitmek zor ya.. hani kalırsın kaldığın için yüreğin yanar ama gidersen hem gittiğin için hemde geride kalan için üzülürsün.. gitmek zor ama kalanda olmak istemezdim... :'(

Kalan, gidenin gitmesine neden olmuşsa, sürgün belli, elbet farklı durumlar, örf anane vs, söz konusu değilse.
Neden gitmek istesin ki bir insan mutluysa?

Gitmekde zor kalmakda ikiside sürgünde..herşeyden önce alışkanlıklar vardır terkedilmesi zor..
gidene daha zor aslında onu bekleyen pişmanlıklar olucaktır...sebep ne olursa olsun kalan vicdanen rahattır.nedense hep giden suçlanır? sebebi sorulmadan araştırılmadan acı ama gercek malesef böyle ;)

gitmeyi yada kalmayı kim tercih etmemişse odur bence sürgünde olan

aman en iyisi kalan kalır giden gider benim dünyam hertürlü döner diyerek kendimizi teselli etmek en iyisi

Geri