Gıda Mühendisliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aditya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aditya

Kullanıcı
Sizce Gıda Mühendisliğine Türkiye'de ne derecede önem veriliyor? Gıda mühendisliğinin Türkiye'deki yeri nedir? Gıda Mühendisi arkadaşlarımız varsa yaşadıkları zorlukları, deneyimleri paylaşırlarsa yeni mezun arkadaşlarımıza önemli katkıları olur diye düşündüm.. ;)

Bende yeni mezun bir gıda mühendisiyim. 2 aydır iş arıyorum ama henüz bulamadım. İşe giren arkadaşlarım var ama 1000 ytl den fazla alan arkadaş görmedim. Gıda Mühendisleri odası  göndersiği mailde 1500 ytl nin altında çalışmayın diyor  :-\ Genelde yemekhanelerden iş teklifleri geliyor ama o alanda gördüğüm kadarıyla gıda mühendisinin pek bir önemi yok. Eleman olmadığında bulaşık bile yıkamış olan arkadaşlarım var. Güzel bir meslek, mesleğimi seviyorum ama kendimizi kabul ettirmek için çaba harcamamız gerekiyor.

benim abim de gıda mühendisliği okuyor 2ye geçti onun yaşadığı zorluk bölümünün kimya ve biyoloji ağırlıklı olması...
oysa kendisi tam bir geometri ve matematik tutkunu :-\ ama bikaç yazıda okuduğuma göre şu an ne kadar ilgi olmasa da gelecekte ihtiyaç duyulacakmış...

Bende genç bi gıda mühendisi adayıyım.3.sınıf ögrencisiyim.Bence bizim bölümde özel sektörde yer almak için kesinlikle sıradanlığın dışına cıkmak gerekiyor..

Ne olur (merdiven altı) sağlıksız üretimlere, genleriyle oynanmış GDO'lu besinlere izin vermeyin..
Aksi taktirde yediğimiz ekmek- içtiğimiz sudan endişe duyan paronayak hallere düşmemiz an meselesi (:

Geri