Geleceği gören filmler...

  • Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Geleceği gören filmler... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 12,581 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı Geleceği gören filmler...
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan GÜLBANU38
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Geleceği gören filmler





Bir internet sitesi geleceği en iyi tahmin eden 10 bilimkurgu filmini seçti. İlk sırada Ethan Hawke ve Uma Thurman’ın başrolde oynadığı Gattaca isimli film yer alıyor. Steven Spielberg’in Azınlık Raporu ikinci, Mel Gibson’la hafızalara kazınan Mad Max 2 ise üçüncü sırada.







Populer Mechanics sitesi geleceğe yönelik en olası tahminleri yapan bilimkurgu filmlerin bir listesini yayınladı. Liste, bilimkurgu alanında 80’den fazla kitap yazan ve geçen günlerde yaşama veda eden 90 yaşındaki yazar Arthur C. Clarke’a ithaf edildi.

Listenin birinci sırasında, Ethan Hawke, Jude Law ve Uma Thurman’ın başrollerini paylaştıkları Gattaca yer alıyor.

Gattaca bir havacılık ve uzay şirketinin adı. Film, DNA’ların analiz edilebildiği ve insanların yaşamda nereye ait olduğuna karar verilebilen gelecek zamanda geçiyor. Böyle bir ortamda “doğal” koşullarda doğan son bebeklerden biri olan ve 30 yaşında ölmesi planlanan Vincent yeraltına iniyor. Burada kaza sonucu sakat kalan Jerome ile tanışan Vincent, Gattaca şirketine karşı bir mücadeleye girişiyor.

Genlerin değiştirilmesi sonucu katil olarak aranan Vincent’ın polis ve güçlü şirketin yöneticilerine karşı verdiği mücadele filmin gerilim ve aksiyon öğesini tırmandırmayı amaçlıyor. Kime güveneceğini bilemeyen Vincent’in yaşam mücadelesini konu alan filmde son dönem gündemi oluşturan genetik çalışmaları konu ediliyor.

İkinci sırada, psişik güçlere sahip kâhinler ve teknolojik aygıtlar sayesinde cinayetleri daha işlenmeden önce fark edip suçluları yakalayan özel bir polis biriminin hikâyesinin anlatıldığı Azınlık Raporu / Minority Report adlı film (2002) yer alıyor.

Listenin üçüncü sırasında Mad Max 2 / Yol Savaşçısı (1981) geliyor. Film, nükleer savaş sonrası yerle bir olan dünyada yaşayanların petrol için savaşmaya devam etmesini anlatıyor.

Jim Carrey’nin rol aldığı Truman gerçek bir dünya zannettiği dev bir stüdyoda tam 30 yıldır yaşayan ve hayatı 24 saat boyunca canlı olarak tüm dünyaya yayınlanan bir adamın hikâyesinin anlatıldığı Truman şov (1998) listenin dördüncü sırasında bulunuyor.

Listenin beşinci sırasında Newton fiziğini kullanarak aya seyahat eden astronotların yaşamını konu olan Hedef Ay (1950) filmi bulunuyor.

1987 yılında çekilen Ölümüne Koşan Adam adlı televizyon şovunda suçluların nasıl cezalandırıldığı canlı yayında bütün halk tarafından izleniyordu. Gelecekte kaçak androidleri avlayan bir polisin maceralarının anlatıldığı Bıçak Sırtı / Blade Runner (1982) da listedeki yerini aldı.

Listede yerini alan bir diğer film ise 1973 yapımı Soylent Green. Film yakın bir zamanı 2022’nin New York’unda hayatta kalabilmek için yapay yiyeceklere muhtaç kalan insanların yaşamını anlatıyor.

Geleceğin ölümcül timi olarak tasarlanan robotlardan birinin laboratuvarda yıldırım çarpması sonucu kısa devre geçirerek insanları sevmeye başlamasını anlatan Kısa Devre (1986) listenin dokuzuncu sırasında.

1968 yılında çekilen 2001: Uzay Macerası milyonlarca yıl önce maymunların evrim sürecinden 2001 yılında uzayda insanla makinenin mücadelesinden, insandaki iktidar hırsının, insan evriminin başlangıcından ultra modernleşmiş toplumlara kadar uzanan öyküsünü anlatıyor.​

Alıntı
 
B

bloodelf

Kullanıcı
23 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Azınlık Raporu gerçekten çok güzel bir filmdi..
teşekkürler su_perisi ..
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bu filmlerden sadece "azınlık raporu ve truman show " u izledigim için üzüldüm bak şimdi.. normalde bir filmi iki kere izlemeyide hiç sevmem ama azınlık raporunu 1 den fazla izledim:)
şimdi cdcime sorayım,diger filmlerden varmı elinde,yoksada getittirsin,izlenmeye deger filmleri izlemek gerekir...
hepsinin konusuda tam benlik,fantastik gerilim..hemen gidip sparişi vereyim:)
 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Heh bu listeyi yapanlar metropolis filmini unutmuşlar demek. O filmde uçan arabalar ve monitörlü bilgisayarlar varki o yıllarda henüz bilgisayar  bile icat olmamıştı. Seneee 1926. Ayrıca robot denen şeylerde ilk bu filmde gösterilmiştir. İnsan gibi makineler yani.
 
EmSaL

EmSaL

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
zaten herşey insanın hayal ürünü olarak ortaya çıkmıyor mu....demek ki hayal edince yapılamayacak şey yok!!!!

teşekkürler....
 
Üst