fıstık'ın Kaleminden

• Konbuyu başlatan fıstık
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Özgün Kalemler kategorisinde fıstık tarafından oluşturulan fıstık'ın Kaleminden başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 52,067 kez görüntülenmiş, 259 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Özgün Kalemler
Konu Başlığı fıstık'ın Kaleminden
Konbuyu başlatan fıstık
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan roze
P

passiflora

Kullanıcı
17 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Fıstık'ım ! Teşekkür etme nezaketini sevdim. Söylediklerim tamamen gerçekti. Boş beyaz bir sayfayı, bir kaç kelime seçkisiyle doldurmak ve onların ahenkle dansetmesini sağlamak kolay bir iş değil. Acımasızca eleştirme cesaretini kendinde bulanlar, önce kendilerini denemeli (!) Zaten eleştirmenlik de öyle görüldüğü kadar basit değildir. Söylediklerin inandırıcı, tutarlı  olacak ve arkasında duracaksın. Sanatın hak ettiği değeri bulamadığı  günümüzde; sanatçılar törpülenmeye alışmalı, engebeli yollarda çakıl taşları ayaklarımızı kanatacak ki .... ( Burayı ancak Hayal_12  tamamlar... "O'nun tarzı oldu biraz")  :) :) :) Sevgiler.

F

fıstık

Kristal' Alıntı:
Sen duygularını yazıyorsun dilediğince yaz. :)
teşekkür ederim Kristal zaten başka türlü yapamıyorum   :)

ayben' Alıntı:
fıstık' Alıntı:
:) beğenmene sevindim aybencim... her şiirde insan kendini bulabiliyor gerçekten... inş. yazmaya devam edeceğim. sende yaz e mi?
saol fıstıkçım bende arada yazıyorum içimden geçenleri ama işte öyle her zaman olmuyor nedense sen ve hayalin yazdıkları kadar güzel bulmuoyrum yazdıklarımı ama seviyorum insan rahatlıyor yazdıkça :)
evet içimizde hep bir şeyler yaşasakta, insanın onları her zaman yazması mümkün olmuyor... hani bir söz varya her koyun kendi bacağından asılır diye.. her şairde kendi şiirlerinde değerlendirilmeli bence... sen gün geçtikçe daha iyi yazdığını hissediyorsan başkalarının yazdığıyla kıyaslama boşver... elbette bizlerden(amatörce yazanlardan) daha güzel yazanlar var...  ama  sen her şiirinde bulunduğun konuma bak, kaç adım ilerleyebilmişsin onları say ve her seferinde o sayıyı artırmayı dene... gün geçtikçe yazdıkların daha çok hoşuna gidecektir  :) ;)

passiflora' Alıntı:
Fıstık'ım ! Teşekkür etme nezaketini sevdim. Söylediklerim tamamen gerçekti. Boş beyaz bir sayfayı, bir kaç kelime seçkisiyle doldurmak ve onların ahenkle dansetmesini sağlamak kolay bir iş değil. Acımasızca eleştirme cesaretini kendinde bulanlar, önce kendilerini denemeli (!) Zaten eleştirmenlik de öyle görüldüğü kadar basit değildir. Söylediklerin inandırıcı, tutarlı  olacak ve arkasında duracaksın. Sanatın hak ettiği değeri bulamadığı  günümüzde; sanatçılar törpülenmeye alışmalı, engebeli yollarda çakıl taşları ayaklarımızı kanatacak ki .... ( Burayı ancak Hayal_12  tamamlar... "O'nun tarzı oldu biraz")  :) :) :) Sevgiler.

haklısın passiflora eleştri yapmak mühim bir mesele... hem ben törpülenmeye(sahte veya gerçek, her iki yöndende) fazlasıyla alıştım :)  bu güzel cümlenin sonunu bende merakla bekliyorum  :)

yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim
selam, sevgi ve dua ile...

A

ayben

ayben' Alıntı:
fıstık' Alıntı:
:) beğenmene sevindim aybencim... her şiirde insan kendini bulabiliyor gerçekten... inş. yazmaya devam edeceğim. sende yaz e mi?
saol fıstıkçım bende arada yazıyorum içimden geçenleri ama işte öyle her zaman olmuyor nedense sen ve hayalin yazdıkları kadar güzel bulmuoyrum yazdıklarımı ama seviyorum insan rahatlıyor yazdıkça :)
evet içimizde hep bir şeyler yaşasakta, insanın onları her zaman yazması mümkün olmuyor... hani bir söz varya her koyun kendi bacağından asılır diye.. her şairde kendi şiirlerinde değerlendirilmeli bence... sen gün geçtikçe daha iyi yazdığını hissediyorsan başkalarının yazdığıyla kıyaslama boşver... elbette bizlerden(amatörce yazanlardan) daha güzel yazanlar var...  ama  sen her şiirinde bulunduğun konuma bak, kaç adım ilerleyebilmişsin onları say ve her seferinde o sayıyı artırmayı dene... gün geçtikçe yazdıkların daha çok hoşuna gidecektir  :) ;)

yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim
selam, sevgi ve dua ile...

[/quote]

sende saol fıstıkçım tavsiyeler için gerçekten haklısın duygu yoğunluğunu her an hissetmiyorum kendimde o zaman güzel oluyor sanki yazdıklarım ama en iyisini bulana dek yazıcam ki bulsamda durmayacağım :) ;)

M

miladves

Kullanıcı
5 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
mardin
  SAYIN PASSİFLORA
(Bence yerinde bir eleştri değil. Ben ve biz var, üçüncü kişiyi göremedim. Noktalama işaretlerine gelince; insanlar, şiirleri hissettikleri gibi okuduklarında, nefes aldıkları doğru yeri bulurlar. Fıstık profesyonel olduğunu iddia etmiyor zaten. Sadece denemelerini bizlerle paylaşıyor. "Yazını yazdıkan sonra kendinde oku" Görülüyor ki yazdıktan sonra sizde okumalısınız.  Bence eleştirilerimizde biraz daha yapıcı olalım. Sevgiler)
1.Üçüncü kişiden kastım, üçüncü şahıstı.Yazı hem kendine, hem de bize yazmış gibi olmuş.
2.noktalama işaretlerine gelince; insan hissettiği gibi noktalama işaretleri koyabiliyorsa,  neden bu noktalama işaretlerinin kuralları var? nefes aldıkları doğru yeri bulurlar. demişsin zaten noktalama işareetleride nefes alman için konur ama senin nefes  almak istediğin yerde değil onun istediği yerde nefes alırsın.
3."Yazını yazdıkan sonra kendinde oku" Görülüyor ki yazdıktan sonra sizde okumalısınız.Demişsin belki klavyenin azizliğine uğramış olabilirim,bunu bu kadar büyütmene gerek yok çünkü fıstığın  yazısı  hatalarla dolu. Benim yazımda ise bir hata var. Senin yazında da iki hata buldum. Bir iki hata normaldır.
4.Fıstık profesyonel olduğunu iddia etmiyor zaten.Demişsin, bende onun profesyonel olduğunu söylemedim madem ki böyle güzel yazı yazıyor; noktalamaya da dikkat ederse daha iyi olur Buyazıyı yazarken klavyem dahada bozuldu yazımı duzeltemedım özür: sevgiler

M

miladves

Kullanıcı
5 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
mardin
AMACIM KİMSEYİ ELEŞTİRMEK DEĞİL. :) KENDİMİ GELİŞTİRMEK.  ;) BİRİNİ KIRDIYSAM ÖZÜR DİLERİM. :-\ AMA GENEDE BİR DİLİ YAZIP, KONUŞUYORSAN O DİLİN KURALLARINA ELİNDEN GELDİĞİ KADAR UYMAN GEREKİR.YUMURTAYI KIRMADAN, OMLET YAPAMAZSIN.ALLAH'A ISMARLADIK. :cool:

P

passiflora

Kullanıcı
17 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Yaşına göre tepki ve çıkışlarını doğal buluyorum. Haklısın miladves kendini geliştirmeye ihtiyacın var. Seni kırmayacağım. Umarım sende kimseyi kırmazsın. Sevgiler. :)

F

fıstık

son mektubunu aldım dün
'bu sana son mektubum,
söyleyecek sözüm,
yazacak halim kalmadı artık' demişsin
kırılmışsın bana besbelli
peki ama neden?
sırrımızı kağıtlara bile yazmaya cesaret edemedim diye mi?
yoksa halet-i ruhiyyemi anlatacak lafız bulamadım diye mi?
bilmiyorum neden kırdım ama
inan hiç istemezdim seni üzmeyi
cantanem, ben sana kıyamam ki
ne ettiysem işte son dedirtmişim sana
'unutacağım' demişsin için yansada
bende unutacağım dedim yazdıklarını okuyunca
sözümü dilimden kalbime indirememişim ama
çünkü seni gördüm o gece rüyamda
sana karşı hissettiğim her ne ise
birkez daha katlanmış olacak ki
senle beraber düş görmez olan ben
o gece seni misafir ettim düşümde
ve o gece anladım ki
unutacağım desemde unutamam ben seni
hiç çekemem artık sensizliği
rüyamı yaşamaya devam ederim uyandığımda ise
şimdi, hoşgeldin en gerçek düşüme...

P

POZİTİF

Kullanıcı
5 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
İZMİR
FISTIKÇIM MAŞALLAHIN VAR
ÇOK İÇTEN YAZIYOSUN BENCE
KONUŞUR GİBİ YAZDIĞINDAN DAHA İYİ ANLAŞILIYOR ŞİİRDEKİ DUYGULAR
TAM GAZ DEVAM
ÇOK SEVDİM SENİ  ;)

A

ayben

kırdın beni sevdiğim, hiç bir anlam vermeyerek yaptığına.
neler yükledin sözleriine anlamadan,
düşünmeden beni üzdün yar.
kırgınım sana..
sensiz yaşarım dedim belki, bende üzdüm seni aslında.
ama sensiz yapamam ki anladım seni kırdığımda...
üzme yar beni, bende seni
varalım sonsuz huzura.
bitsin bu bekleyişler ,
sona ersin bu acı vuslat...
yarin dön bana al beni tekrar ruhuna,
sar beni tekrar uykuna..
al beni yar yanına.
bırakma ellerimi asla ve unutma ..
bu can sensiz ne yapar?

fıstıkçım içimden geldi yazdım şiirinden sonra jki düşüncelerimi hisslerimi, kabul buyurusun inşallah ;) :)

K

Kardelen

ya fıstıkçım sen benim duygularıma bukadar tercüme oluyosun ya allah senden razı olsun seni çok seviyom canım kardeşim rabbe emnat ol gönlünden ayırma beni :) sevgiyle kal çok saol yüreğine sağlıkkk çoook iyiki varsın ve bu muhteşem şiir daha var :)

H

hayal_12

son mektubunu aldım dün
'bu sana son mektubum,
söyleyecek sözüm,
peki ama neden?
ve o gece anladım ki

öyle çok dert var ki
şu savruk kalbimin ruhunda
ne sensizliği ve acısını
ne de
seni unutmayı kaldıracak hali yok
kırılmak değil de
beklenen anın gelmemesinden
doğan sabırsızlıktı
son kez diye yazdıklarım
'sana' gözlerimin sırrını veriyorum sevgili
ne unutmayı göze alabilirim
ne de sensizliği ve acısını
.
.
.
ne ki
sabır taşı
çatlayana dek
bekleyeceğim seni
'hayali' sevdiğim!..
.
.
.
hayalde yaşamak güzel
de kiminle yaşadığına bağlı
unutma
bekliyorum
ve 'sen' geldiğinde
ben ölmüş olabilirim belki de
seni rüyalar ardında beklerken
geç kalma sevgili
geç kalma!..

A

ayben

arkadaşlar teşekkürler,
harika eserler çıkıyor gene ellerinizden ;)

F

fıstık

POZİTİF' Alıntı:
FISTIKÇIM MAŞALLAHIN VAR
ÇOK İÇTEN YAZIYOSUN BENCE
KONUŞUR GİBİ YAZDIĞINDAN DAHA İYİ ANLAŞILIYOR ŞİİRDEKİ DUYGULAR
TAM GAZ DEVAM
ÇOK SEVDİM SENİ  ;)
POZİTİFcim beğenmene sevindim... duygularımız karşılıklı canım bende seni sevdim... "kalp kalbe karşıdır" diye ne de güzel demişler  :)

miladves' Alıntı:
halet-i ruhiyyemi
anlamı ne fıstık :) ;) :D ::) :cool:
ruh hali  :)

ayben' Alıntı:
kırdın beni sevdiğim, hiç bir anlam vermeyerek yaptığına.
neler yükledin sözleriine anlamadan,
düşünmeden beni üzdün yar.
kırgınım sana..
sensiz yaşarım dedim belki, bende üzdüm seni aslında.
ama sensiz yapamam ki anladım seni kırdığımda...
üzme yar beni, bende seni
varalım sonsuz huzura.
bitsin bu bekleyişler ,
sona ersin bu acı vuslat...
yarin dön bana al beni tekrar ruhuna,
sar beni tekrar uykuna..
al beni yar yanına.
bırakma ellerimi asla ve unutma ..
bu can sensiz ne yapar?

fıstıkçım içimden geldi yazdım şiirinden sonra jki düşüncelerimi hisslerimi, kabul buyurusun inşallah ;) :)
yüreğine sağlık canım benim şiirimde çok şey eksik kalmıştı hayal ve senin yazdıklarınız eksikleri biraz daha azaltmış  :)

Kardelen' Alıntı:

ya fıstıkçım sen benim duygularıma bukadar tercüme oluyosun ya allah senden razı olsun seni çok seviyom canım kardeşim rabbe emnat ol gönlünden ayırma beni :) sevgiyle kal çok saol yüreğine sağlıkkk çoook iyiki varsın ve bu muhteşem şiir daha var :)
canım benim ben seni gönlümden ayırırır mıyım hiç, insan her şiirde kendinden bir şeyler bulabilir ama bunun sendeki boyutunu iyi anlıyorum canım... sende iyiki varsın canım... Rabb'im her daim mutlu etsin seni inş. :)

hayal_12' Alıntı:
son mektubunu aldım dün
'bu sana son mektubum,
söyleyecek sözüm,
peki ama neden?
ve o gece anladım ki

öyle çok dert var ki
şu savruk kalbimin ruhunda
ne sensizliği ve acısını
ne de
seni unutmayı kaldıracak hali yok
kırılmak değil de
beklenen anın gelmemesinden
doğan sabırsızlıktı
son kez diye yazdıklarım
'sana' gözlerimin sırrını veriyorum sevgili
ne unutmayı göze alabilirim
ne de sensizliği ve acısını
.
.
.
ne ki
sabır taşı
çatlayana dek
bekleyeceğim seni
'hayali' sevdiğim!..
.
.
.
hayalde yaşamak güzel
de kiminle yaşadığına bağlı
unutma
bekliyorum
ve 'sen' geldiğinde
ben ölmüş olabilirim belki de
seni rüyalar ardında beklerken
geç kalma sevgili
geç kalma!..
hayal_12 yüreğine sağlık yukarıda da söylediğim gibi şiirleriniz şiirime güzel ilaveler olmuş... çok teşekkür ederim :)

A

ayben

saol fıstıkçım seninde yüreğine sağlık aslında eksik kalan bir şey yok senin şiirin tastamam biz sadece içimizden geçenleri yazdık ardınca o kadar. değil mi hayal ???

H

hayal_12

Haklısın 'ayben', eskik bir şey yok..  Ama ben şiirimi 'fıstık'ın şiiriyle tamamlıyorum  ;)

'fıstık' şiirin gerçekten güzel olmuş.. En azından "benim pencerem"den bakınca iyi şeyler görünüyor.. Yüreğine sağlık...  :)