fıstık'ın Kaleminden

• Konbuyu başlatan fıstık
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Özgün Kalemler kategorisinde fıstık tarafından oluşturulan fıstık'ın Kaleminden başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 52,068 kez görüntülenmiş, 259 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Özgün Kalemler
Konu Başlığı fıstık'ın Kaleminden
Konbuyu başlatan fıstık
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan roze
F

fıstık

bir şiir takıldı yine kalemime
sana yollayacak birkaç satır daha değiyor
gözyaşlarımla suladığım kağıdıma
damlıyor birer birer mısralarım
ve bir şarkı dolanıyor dilime hıçkırıklarımı kovalayan
tercüman oluyor hem, hem de içimi acıtıyor
yüreğimin yangınını göremezsin biliyorum
o yangından çıkan dev dumanıda
ama o dumana üfledim aşkımı
kokusu varır mı bilmem
ama üfledim işte...
duyarsan eğer o kokuyu
belki birlikte yazdığımız bu cümleye
bir nokta koyarız diye...

M

miladves

Kullanıcı
5 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
mardin
Gerçekten yazdıkların çok hoşuma gitti.Okumayı ve yazmayı seven birisin ama; şu yazdıklarında biraz da noktalama işaretlerine ve yazım kurallarına dikkat etsen daha iyi olacak. Bu kadar iyi yazan biri, bunları bilmeli...Birde yazıya, birinci  kişi  ağzından başlayıp sonra üçünçü kişi ağzından anlatıyormuş gibi olmuş.Yazını yazdıkan sonra kendinde oku...Teşekkürler. Allah'a ısmarladık.

H

hayal_12

Arkadaşımız noktalama kuralları demiş.. Ben de derim ki serbest şiir de noktalama işaretleri yalnızca bir ayrıntıdan ibarettir.. İster yazarsın ister yazmazsın.. Bir şaiirin yazdığı yüzlerce cümlelik şiirini tek bir "işaret" dahi koymayarak bitirdiğini biliyoruz, okuyoruz.. Ayrıca sitede bir şiir eleştirmenin olması da güzel, arkadaşım hoşgelmişsen  ;)

Bu arada 'fıstık' şiirin çok hoş olmuş.. Aklıma yeni bir çok şey getirdi.. "Birlikte yazılan cümle"ye takıldım kaldım bilesin...  ::)

P

passiflora

Kullanıcı
17 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
miladves' Alıntı:
Gerçekten yazdıkların çok hoşuma gitti.Okumayı ve yazmayı seven birisin ama; şu yazdıklarında biraz da noktalama işaretlerine ve yazım kurallarına dikkat etsen daha iyi olacak. Bu kadar iyi yazan biri, bunları bilmeli...Birde yazıya, birinci  kişi  ağzından başlayıp sonra üçünçü kişi ağzından anlatıyormuş gibi olmuş.Yazını yazdıkan sonra kendinde oku...Teşekkürler. Allah'a ısmarladık.
Bence yerinde bir eleştri değil. Ben ve biz var, üçüncü kişiyi göremedim. Noktalama işaretlerine gelince; insanlar, şiirleri hissettikleri gibi okuduklarında, nefes aldıkları doğru yeri bulurlar. Fıstık profesyonel olduğunu iddia etmiyor zaten. Sadece denemelerini bizlerle paylaşıyor. "Yazını yazdıkan sonra kendinde oku" Görülüyor ki yazdıktan sonra sizde okumalısınız.  Bence eleştirilerimizde biraz daha yapıcı olalım. Sevgiler

H

hayal_12

Haklısınız 'passiflora' hanım üçüncü kişiyi ben de göremedim.. Dün çok fazla inceleme imkanım olmadığı için şiiri yazıp akşam epeyce inceledim.. Gerçi o kadar da derin bakmaya gerek yok ama sanırım 'miladves' arkadaşımız hızlı bir başlangıç mı yapmak istedi ne.. Neyse sözü edilen üçüncü şahıs şiirin hiçbir kısmında yer almıyor.. 'fıstık' sanki kendi kendine konuşuyormuş gibi yazıyor ki, bunu becermek çoğu zaman zordur; en azından benim için öyle.. Kendi yazdıklarımda çoğu zaman bu tür sıkıntılar yaşayabiliyorum ben.. Şiir güzel olmuş da sizin de dediğiniz gibi 'passiflora' hanım sanırım bu arkadaşımız, "yazdıklarını okumadan" eklemiş..

F

fıstık

Ben yokken ne güzel bir tartışma konusu açılmış böyle. Çok sevindim doğrusunu söylemek gerekirse. Bu konuda-yazım kurallları- fikirlerinizi merak ediyordum.
cnslmst beğenmenize sevindim  :)
miladves bu konuyu açtığınız için teşekkür ederim. Müdafaa yapmam gerekirse; üçüncü kişi olduğunu zannetmiyorum-eğer gözden kaçırdığım bir şey yoksa. Noktalama işaretlerine gelince; şiir yazarken duygularımın yoğunlaşmasına bağlı olarak pek dikkat etmiyorum çünkü zaten duygularım ifade edemediğim için noktalama işaretlerinin yerlerinide belirlemekte zorlanıyorum açıkçası. Son olarak yazdıklarımı okuduğuma emin olabilirsiniz. :)
passiflora teşekkür ediyorum güzel açıklamanız için.  :)
hayal_12 şiiri beğenmene sevindim. Kendi kendime konuşuyormuşçasına yazdığım şiirler var ama bu öyle değil aslında, neden öyle geldi anlamadım ???

H

hayal_12

Hımm.. Güzel cevap, takma sen, kendini nasıl "iyi" hissediyorsan öyle yaz.. Biz anlarız ne demek istediğini  ::)

Neden öyle geldi, demişsin.. Bir başkasına seslenirken ve belki de o hiç yokken, onunla konuşuyormuşçasına kendinle konuşuyorsun.. Kastettiğim buydu benim.. "Birlikte yazılan cümle" gerçekten çok hoş bir cümle.. Akşam o cümlenin ilhamıyla ne şiirler yazdım ben defterime.. Teşekkürler...  :)

F

fıstık

hımm evet öyle haklısın hayal_12. ayrıca o güzel şiirlerine ilham kaynağı olabilecek bir cümlenin sahibi olmak çok mutlu etti beni  :)

H

hayal_12

Öyleyse daha çok mutlu olabilirsin.. Bundan önce de, birçok "candan cümlelerin" de ilham oldu bana...  ::)

P

POZİTİF

Kullanıcı
5 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
İZMİR
SEN NE ŞEKERSİN ÖYLE FISTIKÇIM  :)
SENİ ÇOK TATLI BULDUM  :-*
GÜZEL HİSSEDEBİLEN VE AKTARABİLENSİN YAZILARINI OKUDUĞUM KADARIYLA
HERZAMAN BÖYLE NEŞELİ OL
ÇÜNKÜ HUZURUN YOKSA HEP EKSİK YAŞARSIN
KİŞİLİĞİİ BEĞENDİM DOĞRUSU
YENİ YAZILARINI BEKLİYORUZ

:cool: :cool: :cool:

F

fıstık

teşekkür ederim pozitif o senin güzel görmen  ::)
bir tane daha ekliyorum şimdi

Hiç uyanmak istemediğin rüyalar olur ya hani
Uyansan da bazen açmaya korkarsın ya gözlerini
Gerçekler her şeyden güzel olsalar da
Rüyalarının bitmesini sen ister misin ki
.
Yokluğun her ne kadar acı verse de
Vazgeçemeyeceğim bir rüya bana
Hep rüyadayım şimdi
Sen gelince uyanacağım
Evet, istediğim, beklediğim, âşık olduğum sensin
Ama ben yokluğuna aşığım,
Yokluğunda sevdim ya seni
Yokluğunda var edip yaşadım ya seni
Bırak da canımı yakan sensizlik uykusunda kalayım
Uyandırıp ta kör gözlerimi açma şimdi…

Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
harbiden fıstıkcım aştın kendini sen.. böyle yazınca senin adına da mutlu oluyorum

A

ayben

fıstıkçım yüreğine sağlık çok güzel yazıyorsun kelimeler öyle güzel buluyor ki yerini o ahenk büyülüyor insanı hep yaz yazdıkça bizde kendimizi bulalım :)

F

fıstık

:) beğenmene sevindim aybencim... her şiirde insan kendini bulabiliyor gerçekten... inş. yazmaya devam edeceğim. sende yaz e mi?

A

ayben

fıstık' Alıntı:
:) beğenmene sevindim aybencim... her şiirde insan kendini bulabiliyor gerçekten... inş. yazmaya devam edeceğim. sende yaz e mi?
saol fıstıkçım bende arada yazıyorum içimden geçenleri ama işte öyle her zaman olmuyor nedense sen ve hayalin yazdıkları kadar güzel bulmuoyrum yazdıklarımı ama seviyorum insan rahatlıyor yazdıkça :)