Hiç sordunuz mu kendinize " Neden varım ve ben kimim " diye ? Ben kendi kendime çok sordum ama hala ikna olamıyor geçerli bir yanıt bulamıyorum ... Hani diyorum bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz?
Varlığının nedenini bulana kadar sor kendine amma velakin eğer fazlasını istersen hem dini inkar eder hemde aklını kaybedersin. Bazı konularda ilahi deyip geçmek gerekiyor yoksa...
Zaten insan başınada ne gelirse gelsin düşünmeden gelmiyor mu? Şaka bir yana Felsefe güzel bir konu bayağı meşakatli olsa da güzel ama tadında kalmak gerekiyor onu diyorum ben yok uçuyosun
Fazlasıyla yorgunum. Kavram kargaşası yaşıyorum şu an ve fazla düşünebilecek durumda da değilim. Bari bi'şiir paylaşayım da konuya biraz olsun anlam versin.
Felsefenin ekmeği yoktu, ekmeğin felsefesi. ve sahipsiz felsefenin ekmeğini, sahipsiz ekmeğin felsefesi yedi. ekmeğin sahipsiz felsefesini felsefenin sahipsiz ekmeği. ve yıkıldı gitti likya. hala yeşil bir defne ormanı altında... Melih Cevdet Anday
Hayatın bu çirkin oyunlarına rağmen hala gülmeyi başarabilen insan; hayatın felsefesini çözmüş demektir: Umursamamak (Huxley) Umursamayanlardan olmak dilegi ile)))
"Felsefe yapmak ölmeyi öğrenmektir." Karl JASPERS "Felsefe, neleri bilmediğini bilmektir." SOKRATES "Mutlu bir yaşam sağlamak için, tutarlı eylemsel bir sistemdir." EPİKUROS "Tanrıdır konusu, tanrının tanıtlanmasıdır." A. THOMAS "Felsefe yapmak doğru düşünmektir." T. HOBBES
Bencede tüm baskı ve tabulardan sıyrılmak...Aklını sonuna kadar kullanabilmek...Sınırsız düşünebilme özgürlüğüdür seviyorum felsefeyi ...
Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin ! Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz Hello Welcome to Guest! Register here to benefit more from the forum
Bu site, içeriği kişiselleştirmenize, deneyiminizi uyarlamanıza ve kaydolduğunuzda oturumunuzu açık tutmanıza yardımcı olacak çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerezleri kullanmamıza izin veriyorsunuz.