felsefe yapalım

• Konbuyu başlatan sima1
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde sima1 tarafından oluşturulan felsefe yapalım başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 14,812 kez görüntülenmiş, 51 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı felsefe yapalım
Konbuyu başlatan sima1
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan gcinar
S

sima1

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
pekı bu durumda orataya yenı we pek cok sorunun cıkmasına neden olmus olmazmıyız,

S

sima1

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Merhaba didem,hakılısın  daha ozenlı ve olması gerektıgı gıbı yazmamız gerekıyor.Teşekkurler  :) Sorunlar ınsanları  mutsuz eder evet,fakat sorunu tanımlarken ruh halıyle bagdastırarak anlatmak eksık oluyor o yuzden sorun aykırılıktır demek daha genel bır tanım.İstersenız bunun detayına inelim.

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
bence sorunu tam olarak bilmeden çözüm aramak yanlış. sorunun ne olduğunu anlamak ve ona göre çözüm aramak daha iyi geliyor bana. tanımadığın düşmanla savaşma bizde sorunlarla savaştığımıza göre... sorunda cevap bulamadığımız yani aklımızı bulandıran şeyler yani ruh halimizi olmsuz etkileyen.
Herşeyin bir nedeni vardır.Herşeyin bi nedeni olmasa yaşamak anlamsız olur gibi geliyor bana.
Niye çalışırız..geçinmek için zevk için zaman geçirmek icin gibi bir sürü neden.
neden burda yazışırız bir şeyleri paylaşmak icin bilmediklerimizi öğrenmemiz için
neden okula gideriz eğitim görmek icin..
bu kadar basit şeylerin bir nedeni varsa yaşamanında bence büyük bir nedeni var.

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
sima' Alıntı:
Merhaba didem,hakılısın  daha ozenlı ve olması gerektıgı gıbı yazmamız gerekıyor.Teşekkurler  :) Sorunlar ınsanları  mutsuz eder evet,fakat sorunu tanımlarken ruh halıyle bagdastırarak anlatmak eksık oluyor o yuzden sorun aykırılıktır demek daha genel bır tanım.İstersenız bunun detayına inelim.
:)

Evet genel bir tanım. Neye göre detaylandıracağız peki?

S

salihahmed

BİSMİLLAH,
İNLP  HİKAYELERİ İSLAMA UYGUN OLMADIĞI İÇİN SORUN ÇIKIYOR                          hoşgeldin bahar

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
salihahmed' Alıntı:
BİSMİLLAH,
İNLP  HİKAYELERİ İSLAMA UYGUN OLMADIĞI İÇİN SORUN ÇIKIYOR                          hoşgeldin bahar
Bu ne demek, anlayamadım?

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Felsefi düşünce kişiyi kalıplardan çıkartıp çok yönlü düşünebilen özgür insan yapıyor.
Kısacası seviyorum felsefeyi.

S

salihahmed

kardeşler,
Hepinizde arayış içindesiniz .Fazla düşünmeye gerek yok .Gökleri ve yeri yoktan var eden Allah azze ve celle cinleri ve insanları ibadet için yaratmıştır .Sınavda başarılı olan ebedi Cennete gidecek olamayan biraz yanacak.Öyle olmasaydı insanın hayvanlardan ne farkı kalırdı .selam ile.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
İnsan düşünen bir varlıktır .
Pırıl pırıl kulanılmamış beyinler taşımak  yerine insanı diğer canlılardan ayıran en önemli vede değerli  özellik olan düşünme yeteneğini iyi kulanırsak daha yararlı olacaktır.
Konumuz felsefedir  .Olayları saptırmayalım..
İnsanların yanmasından bukadar zevk almak nedendir anlayabilmiş değilim ya neyse..!
Dostlukla

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Sorun sorundur,çok irelenmeye ihtiyaç duymaz bu anlamda;zira gün gibi karşınızdadır.

Asıl mesele,senin felsefe ile tavşan deliğinde ne kadar derine inmek istemenle ilgilidir.
Derinlere indikçe,ne kadar tehlikeli sularda yüzdüğünü farkedeceksin çünkü.

Kuyuya iniyorsan,hangi iple indiğine dikkat et;zira kendi ipinle iniyorsan ve yukarıda kimse kalmamışsa,endişelenmekte haklı olursun.

Soru(n) aslında seni cevaba götüren şeydir.
Ve bazıları için,her cevap yeni bir sorudur.(Çok mu felsefik oldu ya?Hehe felsefe konuşalım diyen sizdiniz:)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
  Kendi görüşlerimizden başka görüşlerin de olabileceğini kabul ederek yaşama daha farklı pencerelerden bakabilmekten
Evreni anlamaya ,tanımaya çalışmaktan
Düşünme yateneğini sonuna kadar kullanabilmek neden bu korkar haldeyiz ve devamlı birilerini yargılıyor ,sığınacak bir liman arıyoruz?
Gizemlerle dolu bir evren ve sonumuzun ne olacağını bile bilemeden yaşadığımız tuhaf bir dünya.
Kendime ve düşünmeye engel olamadığım kafamı karıştıran  o kadar çok (felsefi)konu varki ..
Eğer bunlarıulu orta sormaya kalksam alacağım  yanıtların genel itibarıyla " saçmalamayı bırak git işine!" olacağını  az çok tahmin edebiliyorum:)

M

M e l i k e

Kullanıcı
11 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
çözümü bulunca insan mutlu olur fakat çözümün olması için sorunun da olması gerekir o zaman sorun mutlu olmamız için bir adımdır=))

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Kendi görüşlerimizden başka görüşlerin de olabileceğini kabul ederek yaşama daha farklı pencerelerden bakabilmekten
Evreni anlamaya ,tanımaya çalışmaktan
Düşünme yateneğini sonuna kadar kullanabilmek neden bu korkar haldeyiz ve devamlı birilerini yargılıyor ,sığınacak bir liman arıyoruz?
Gizemlerle dolu bir evren ve sonumuzun ne olacağını bile bilemeden yaşadığımız tuhaf bir dünya.
Kendime ve düşünmeye engel olamadığım kafamı karıştıran  o kadar çok (felsefi)konu varki ..
Eğer bunları sormaya ulu orta kalksam alacağım  yanıtların genel itibarıyla " çaçmalamayı bıra git işine  " olacağını  az da olsa tahmin edebiliyorum : (neyse...

Haklısın Crt ve elbette sorgulama hakkına da sahipspn.
Yalnız,şunu belirtmekte fayda görüyorum:
Gizemlerle dolu bir evrende yaşadığımız çok doğru ve ömrümüzün aydınlatmaya yetmiyeceği o kadar çok felsefi konu var ki,sayısını kimse bilemez herhalde.
Bunlara daldıkça kişi yaşamayı unutacaktır,sadece düşünecek,sorgulayacak ve çevresindeki herşeye hatta kendisine bile yabancılaşacaktır.

İngilizcede "Overthinking" şeklinde anlatılan bu durum,gereğinden fazla aşırı düşünmedir.
Kişinin zamanını,enerjisini çalar.

Felsefede tavşan deliğinin sonu yoktur.
Derine indikçe inersin,ve ne kadar derine inersen,yukarı çıkması o kadar zor ve zaman alıcıdır.

Konu başlığında "Sorun nedir" diye sorulmuş.
Kimseyi incitmek istememekle beraber,sorunun samimiyetinden şüpheliyim.
Burada sorunun ne olduğunu sormak yerine,(Ki çoktan ne olduğunu biliyor)sorunun kendisiyle yüzleşmeyi seçmelidir.
Ancak ondan sonra sorun ortadan kalkacak ve kişi berrak bir görüşe sahip olabilecektir.(Savunma mekanizmaları kullanmak yerine sorunla yüzleşmek)

Felsefe uçsuz bucaksız bir okyanus gibidir.
Kafana takılan sorulara cevap aramaya devam etmekle beraber yaşamaya da devam etmelisin.

Çünkü tarih,tehlikeli sularda boğulan pek çok filozofla doludur.(Friedrich Nietsche)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Aslında her ne kadar çok derin (felsefi)konulara dalındığında işin içinden çıkılamayacağının bende farkındayım ..
Ama düşünme yetimi devre dışı bırakıp ben ben olmaktan çıkartan bir robota dönüşmekte istemiyorum.
Bence esas sorun  tabuların ,zoraki yaptırımların özgür düşüncenin önüne set çekmesi, akıl ve mantığa yön vermesidir.
Bu gaflet uykusundan uyanmak isteyenlerin başına gelenleri..
 Düzenini sarsacak sözler sarfeden ve bu yolda gençlere kötü örnek olduğu iddia edilen ölüm cezasına çarptırılan SOKRATES'i ve nicelerini düşünüyorum .. 
 Maksat uyumlu ideal insan olmaksa eğer fazla sorgulamak tehlikelidir.
Dolayısıyla bende susmayı  daha bi'uygun buluyorum..
İngilizcede "Overthinking" şeklinde anlatılan bu durum,Gereğinden fazla aşırı düşünmedir.
Kişinin zamanını,enerjisini çalar

sözüne aynen katılıyorum evet abartmamak
Bakırköy'deki "Düşünen Adam Heyleli'ni unutmamak gerek : (

longcoming ..
Yorumun çok güzeldi..
Teşekkürler

S

salihahmed

selam ile
Felsefe özellikle gayrı müslimlerin uydurduğu saçmalıklardır .Kafa yormaya değmez.Yaratılış maksadını evreni vs felsefenin araştırdığı her konunun doğrusunu Allah ve Resulu açıklamıştır .İmamı gazali (avrupada kendisini araştırma enstitüleri vardır)Bütün felsefecilerin fikirlerini çürütmüş ve kabul ettirmiş bir alimdir.Düşüncenizi geniş tutmak istiyorsanIZ onuda incelemenizi tavsiye ederim.dostlukla

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
salihahmed' Alıntı:
                                      selam ile
Felsefe özellikle gayrı müslimlerin uydurduğu saçmalıklardır .Kafa yormaya değmez.Yaratılış maksadını evreni vs felsefenin araştırdığı her konunun doğrusunu Allah ve Resulu açıklamıştır .İmamı gazali (avrupada kendisini araştırma enstitüleri vardır)Bütün felsefecilerin fikirlerini çürütmüş ve kabul ettirmiş bir alimdir.Düşüncenizi geniş tutmak istiyorsanIZ onuda incelemenizi tavsiye ederim.dostlukla

Felsefeyi gayri müslümlerin uydurduğu saçmalık olarak gören bir bakış açısı ..
Ne sölesem boşa gider..
"Size ne yapacağınızı söyleyebilirler ama ne düşüneceğinizi asla'' diyeren birçok kişiyi rahatsız eden SOKRATES'i duydunuz mu bilemeyeceğim..
Neyse dostlukla..

S

salihahmed

;)Hic bir sey yokken var olmaz ,varken yok olmaz .Herseyi yoktan var eden Allahu tealadir.Dolayisiyla dusunceleri yaratanda O dur. Oyle istersen oyle dusundurur.Allah`in varligi birligi gucu dusunceyle bulunur .Bulamazsan felsefe basamaklarinda takilip kalirsin.Saygilarimla

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
İyiya işte ne güzel ..
Düşünebilme gücümüzü sonuna kadar kulanalım kalıplaşmış kurallara takılıp kalmayalım  diyoruz ..
Bizdende saygılar

S

salihahmed

Kardesim crt,
Yukarida konuyu carptirma demisin.Halbuki edebiyat fakultesinde Islam felsefesi bolumu var.Neden Islama gore dusununce konu carptirilmis oluyor?
  Ikincisi ben orada Cenneti buyuk harfle ve once yazdigim halde siz cehennem kismini gordunuz Cehennemde ates yokki herkes atesini burdan goturuyor.Bunlar gokleri ve yeri yoktan var eden Allahu tealanin bize bildirdigi seylerdir.Sahsen bende lisede felsefe basamaklarinda takilip kalmistim.tatmin olamadim hepimiz ayni yollardan gectik bunlari bana yazdiran Allah azze ve celle herseyin dogrusunu O bilir,dinde zorlama yok teblig vardir sizde istek olursa Allah hidayet verir Insaallah yoksa omur hemen bitiveriyor arkadasim.Senin bir fabrikan olsa bir iscin zarar verse biride caliskan ve faydali olsa ayni muameleyimi yaparsin.?Dolayisiyla Allah da hava ekmek su gunes vs verdigi kullarina itaat edenlenle etmeyene ayni muameleyimi yapsin.Allaha emanet ol .Dusunmek lazim.                                    selam ile

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Düşündüm sende haklısın ..(Ancak felsefe ile dini karıştırmamak gerek)
Daha içerikli yanıt vermek isterdim ama konunun kilitlenmesine neden olmak istemiyorum..
Dostlukla..