Facebook'ta büyük tuzak

  • Konbuyu başlatan agokalper
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Teknoloji Dünyası kategorisinde agokalper tarafından oluşturulan Facebook'ta büyük tuzak başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,654 kez görüntülenmiş, 14 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Teknoloji Dünyası
Konu Başlığı Facebook'ta büyük tuzak
Konbuyu başlatan agokalper
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan nazarelif
A

agokalper

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Facebook'taki büyük tehlike bitmek bilmiyor: Sosyal ağın belalısı kaç kullanıcıyı esir aldı?

Güvenlik uzmanlarının en çekindikleri virüs yazarları asla pes etmeyenler. İşte Facebook üzerinden yayılan bir virüsün yazarları tam olarak bu kategoriye giriyorlar çünkü virüsün tam 56. türü keşfedildi. Yeni Boface versiyonu ile ilgili olarak açıklama yapan PandaLabs, virüs taraması yaptıkları tüm bilgisayarların %1'ine bu virüsün görüldüğünü açıkladı. Her ne kadar %1 küçük bir oran gibi görünse de PandaLabs, kullanıcı sayısı 200 milyon olarak tahmin edilen Facebook kullanıcıları düşünüldüğünde bu oranın tam 2 milyon kişiye denk düştüğüne dikkat çekti.

Boface.BJ olarak adlandırılan virüs, Facebook hesaplarına bir arkadaşınızdan gelmiş gibi görünen bir mesaj gönderiyor. Mesajda bir YouTube videosu adresi bulunuyor. Bu tıklandığında ise görünüşü YouTube'a benzeyen, sahte bir siteye yönlendirilen kullanıcıya bir medya oynatıcı indirmesi gerektiği söyleniyor. Eğer kullanıcı sahte oynatıcı indirirse virüs onun da bilgisayarına bulaşıyor. Bundan tam dört saat sonra ise kullanıcıya sisteminde virüs olduğu uyarısı yapan Boface, kendi sahte anti virüs programını satmaya çalışıyor.

Güvenlik uzmanları, Facebook'ta ki şüpheli bağlantılara tıklanmaması gerektiği konusunda kullanıcıları uyarıyorlar.
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Facebook'ta büyük tuzak ?
Bu denilen yere üyeliğim yok :d bu aralar pek bir revaçta  bu site heralde :d
Tuzağa düşenlere geçmiş ossun arkadaşlar. :d
 
B

burciin

Kullanıcı
7 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
benim için deno problem:)hesabımı dondurdum çünkü
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Benim içinde no problem ama evde diger kullanıcıları yakın markaja alsam fena olmayacak sonra temizlik işi format vs bana kalıyor  8)
 
B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Benim için de no problem üyeliğim yok ;)
 
A

agokalper

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
İngiltere ve Galler Katolik Klisesi Başpiskoposu Vincent Nichols, Facebook ve MySpace gibi sosyal paylaşım siteleri başta olmak üzere sürekli internet üzerinden mesajlaşma şeklinde kurulan iletişimin sosyal hayatı zedelediğini söyledi.

Özellikle gençleri uyaran Başpiskopos Vincent Nichols, bu tür bir hayat tarzına bağımlı olan gençler arasında niceliğin (kemmiyet) nitelikten (keyfiyet) daha fazla değer gördüğe dikkat çekti. 

"ARKADAŞLIKLARIN KAYBOLMASI İNTİHAR OLAYLARINA YOL AÇIYOR"

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden arkadaş edinmenin belli bir süre sonra bu arkadaşlık bitince intihar olaylarına yol açtığını vurgulayan Vincent Nichols, "Gençler arasındaki intihar olaylarında faktörlerden biri de bu arkadaşlık sitelerinden edindikleri sahte dostlukların bir şekilde sona ermesidir. Dostluk, arkadaşlık bir meta değildir. Dostluk azim ve fedakârlık gerektirir." dedi.

Toplumların artık kendi aralarında yüz yüze arkadaşlıklar ve dostluklar yaratabilmek için kabiliyetlerini yitirdiklerini anlatan Başpiskopos, "Günümüzde aşırı mesajlaşma, e-posta ve sosyal paylaşım sitelerinin kullanılması ile telefonlaşma yüz yüze sohbet etmenin yerini aldı." diye konuştu.

Artık insanların birbirlerinin beden dilini okuyamadıklarını ve yüzüne baktığında moralinin iyi olup olmadığını anlayamayacaklarını ifade eden Başpiskopos, "Elektronik aletlerin bu kadar yoğun kullanılması toplum üzerinde insanlık değerlerini yok olmasına sebebiyet veriyor. Facebook ve MySpace gibi iletişim araçları farklı bir toplum meydana getiriyor." uyarısında bulundu.
::) ::)
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Uyarı için çok geç...Gençler teknolojinin kölesi oldular bile...
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Hakında  kilise, camii, haham siteleri kurulur. İbadette sanal aleme taşınır gibi gördü heralde piskopos :d
Moderator imamlar, kardinal adminler felan :d
Sanki dünyada pek hoş bir sosyal siyasal kültürel vede ekonomik bir hayat varda zedeleniyor.
Neyse. Onların korkusu başka. Mesele sosyal hayatın felan zedelenmesi değil bana göre.
 
S

spiritualsigns

Bende bir sorun var o halde tam 4 yıldır hiç tanımadığım ve henüz resmini dahi görmediğim bir doktor + üniversite öğretim üyesi ile mail yoluyla haberleşiyoruz... her şey var mailde... Siyaset, politika, aktüel, ekonomi, aile, günlük yaşam ve sorunlar...  İstikrar ve ne istediğini bilmek çok önemli... sahte ve yapay ilişkiler elbette tükenir...

 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Facebook masum çıktı
Facebook'un ilginç zararını ortaya çıkartan araştırma, başka bir araştırmayla çürütüldü.ABD'nin Ohio Devlet Üniversitesi'nin araştırması, Facebook ve benzeri sosyal ağ sitelerini kullanan öğrencilerin ders notlarında düşüş olduğu açıklamıştı. Bu araştırmayı desteklemek için yapılan daha kapsamlı ikinci bir çalışma ise bu sonuca varmanın imkansız olduğu görüldü.

Geniş çaplı bir şekilde gerçekleşen ikinci araştırma için 1000'den fazla Illinois Üniversitesi lisans öğrencisinin, ülke çapında farklı kesitlerden 14–22 yaş grubu öğrencilerin ve 14-23 yaş grubu Amerikalı öğrencilerin bilgileri kullanıldı. Notlar ile Facebook kullanımı arasında negatif bir ilişki gözlenemediği gibi, aslında bunları kullanan öğrencilerin notlarının az bir farkla daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Northwestern Üniversitesi'nde görevli Doçent Eszter Hargittai "Facebook kullanımı ile ders notları arasında genellenebilecek, direkt bir ilişki görülemedi" açıklamasını yaptı. Hargittai ayrıca "İnternet ve sosyal ağlar pek çok farklı şekilde kullanılabilir. Bunların bazıları sosyal yardımlaşma veya bilgi alışverişi şeklinde gerçekleşip ders notlarına fayda sağlarken, diğerleri tamamen vakit geçirme amaçlı olabilir. Ders notların etkileyen şey Facebook'da harcanan zaman değil, bu zamanı nasıl harcadığıdır" dedi.
 
N

nazarelif

Kullanıcı
22 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kastamonu
ya milletin işi gücü yok viruslerle uğraşıyo ondan sonra biz uğraşıyoruz temizliycez diye
 
Üst