Eşiniz tokat atarsa ne yaparsınız ?

• Konbuyu başlatan arzu kına
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde arzu kına tarafından oluşturulan Eşiniz tokat atarsa ne yaparsınız ? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 16,930 kez görüntülenmiş, 70 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Eşiniz tokat atarsa ne yaparsınız ?
Konbuyu başlatan arzu kına
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
:D :D

Yanıt vereceğim ama önce bir güleyim iznizle. Yok çok içten ve samimi gülümsedim, bu sayfanın içtenliğine uygun... :)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
tutankhamon' Alıntı:
arkadaşlar cevaplarınızıda okuduktan sonra şunu söleyim
bekara boşamak kolay diyorum başkada bişey demiyorum
Abi şiddetin evlisi bekarımı var.
Kadın yada erkek tarafından uygulansın yanlış.
İş şiddete vardıysa eğer bence tek mantık var oda adli makamlar ötesinde bir durum değil.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Korsan' Alıntı:
tutankhamon' Alıntı:
arkadaşlar cevaplarınızıda okuduktan sonra şunu söleyim
bekara boşamak kolay diyorum başkada bişey demiyorum
Abi şiddetin evlisi bekarımı var.
Kadın yada erkek tarafından uygulansın yanlış.
İş şiddete vardıysa eğer bence tek mantık var oda adli makamlar ötesinde bir durum değil.
Evlilikte bu kadar kolay değil ki.
Olmasını arzuladığımız elbette bu ama çok nedenler var, tekrar olmasın şimdi, adli makamlara başvurmayı engelleyen.
Sokakta tanımadığınız bir yabancı değil size tokat atan!

T

tutankhamon

Kullanıcı
15 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
16
Bursa
arkadaşlar hayatta bazen yanlış kararlar verdiğimiz zamanlar olur insanları bizim istediğimiz gibi davranıp düşünmesini sağlayamayız bunu hepimiz ve herkes biliyor ama bunun bilincinde olmamıza rağmen kimi zaman anlyamadığımız yanlış anladığımız veya doğrudan anlayıp tahammül edemediğimiz şeyler olur özellikle bu en yakınımızdaki insanlardan biri tarafından olursa bazen dengemizi kaybederiz kaybetmemeliyiz elbette ama kaybederiz bunu daha yıkıcı hele getirmektense bence şiddete maruz kalan taraf şiddeti gösteren (affedersiniz) hıyara biraz daha anlayışlı davranmalı ve eğer zaten bu evlilik doğru yapılmış bir evlilikse taşlar yerine oturacaktır yuvayı ayakta tutmanın yollarından biride budur bence

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Yuvayı ayakta tutmak...
Bu konuda öyle eğitildik ki, ben buna aslında biraz şartlanma diyorum; "evlilik fedakarlıktır, aman ne olursa olsun sesini çıkarma, alttan al, düzeltmeye çalış, olumlu tarafından bak, yuva kolay kurulmuyor... vs vs"
Hemen her evde evlenme öncesi, özellikle kızlara dayatılan adeta ezberletilen davranış modelleri!
"Kan tükür, kızılcık şetbeti içtim de!"
Ve genelleme yaparsak, şiddet gören tarafın çoğunlukla bayanlar olduğunuda inkar edemeyiz.
Çok hanım dinledim, eşinden şiddet gören. İtiraf ediyorum arada çok tutarsız davranışları nedeniyle eşinden şiddet gören hanımlarda vardı, ancak bunların hiçbirisi şiddeti mazur göstermez, aynı şey erkek içinde geçerli burada; yani adli makamlar!

T

tutankhamon

Kullanıcı
15 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
16
Bursa
sevgili zynep  ayakta tutmaktan kastettiğim şey bizim şartlandığımız şeydir belkide , ve buda sanırım toplumumuzun bize bi dayatmasıdır nede olsa bununla ilgili herkesin fikri neredeyse aynıdır yuva yıkılmamalı ama belirtmek istediğim şey şuydu behsettiğimiz şey kuş yuvası değil belkide birbirilerinden tamamen farklı şekillerde yetişmiş birbirilerinden tamamen farklı iki insanın bi araya gelerek gerçekleştirdikleri bişey değilmidir evlilik sence bu biraz fedakarlığı ve özveriyi haketmiyormudur bu yuva dediğimiz şey ama önceki mesajımdada söylediğim gibi eğer bu doğru yapılmış bir evlilikse hakediyordur eğer yanlış yapılmışsa ki bundan tamamen emin olmak gerek o zaman adli makam yada bu yuvayı yıkmak için nereye başvurulması gerekiyorsa oralara başvuruda bulunmak   

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bakın ama şimdi, fedakarlık gerekecek yerde beni de kimse durduramaz.
Diyelim aile mali sıkıntı içinde, benimde kasamda altınlarım var! Eh bunları saklarsam bencillik olmaz mı?
Ya da dekolte giyiniyorum,  eşim bu durumdan hoşnut değil!
Eh hadi bunda fedakarlık yapayım.
Tabi bu örnekler bir dolu örnek eklenebilir.
Ve bunlar karşılıklıysa sorun olmaz.
Ama "vayyy dekolte giyiniyorsun haaa?" diye şappadanak bir tokat yersem, o dekolteyi giymekten vazgeçmem demek artık fedakarlık olmaz ki? Düpedüz baskı karşısında korkak davranmış olurum! Bir de üstüne üstlük, insanız, hınçlanırız.

T

tutankhamon

Kullanıcı
15 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
16
Bursa
en başından beridir söylediğim şeyi tekrar ediyorum eğer doğru karar verilerek yapılmış bir evlilikse bunu bir anlık kadınlık veya erkeklik gururu incindi diye tamamen yıkmak doğrumudur sizce ben eşimin dekolte giymesini istemem daha doğrusu bu durumda n hoşnut kalamam ama bu düşüncemi  eşime aktardığımda eşim dur bende senin şunu yapmanı istemiyorum yada istiyorum diyerek iilede bi karşılığı olacak bunu bi çeşit ticaretemi dönüştürecez

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Verdiğim sadece en uçuk örnekti tutankamon, özellikle vurdum bu örneği.
Konu elbette bu değil. Ama fedakarlık nedense hep tek taraflı beklenmekte? Atasözlerimiz bile var, deyişlerimiz var bilirsin, işte erkek yaparsa elinin kiri... vs vs gibi saçmasapan örnekler.
Karşılıklı derken, "ben bunu yapmıycam am sende bunu yapma" gibi basit bir söylem içine girmedim, işi ticarete dökmek ise evlilik konusunda asla kabul edemeyeceğim bir şeydir.

T

tutankhamon

Kullanıcı
15 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
16
Bursa
kesinlikle sana katılıyorum tam olarak anlatmak istediğimi ifade edemedim
bahsettiğniz şey toplumsal bir problemdir ama ben daha kişisel bir şeyden bahsediyorum eğer diyorum evlilik belli bir saygı ve sevgi çerçevesindeyse şiddet gösteren kişi zayıflık göstermişitir ve bu şiddete maruz kalan kişi daha güçlü davranarak eğer bazı şeylerin düzeleceğine inanıyorsa fedakarlık yapmalıdır.

T

tutankhamon

Kullanıcı
15 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
16
Bursa
hayır ben yapıcı davranmaktan bahsediyorum

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Aslında tüm buraya kadar yazdıklarımı toparlamam gerekirse; cinayet işlendiğinde sorarım; Ölen mi suçlu, öldüren mi? diye. Yani cinayet işleme nedeni çoğunlukla, töre vs dışında, tahrik sonucunda işlenmektedir. İnsanlar öldürme içgüdüs ile doğmuyorlar herhalde. Şartların olumsuzluğu, tahrikler karşısında kayıtsız kalamama, öfkeyi kontrol edememe gibi durumlarda cinayet işlenmekte.
Şiddet eğer bu nedenlerle uygulanıyorsa, sadece hafifletici neden olarak kullanılabilir bence. Ama affı olmaz/olmamalı!
Beynimiz var, doğruyu yanlışı gören, bir insanı dövmekle ne onu terbiye edebiliriz, ne de alışkanlılarını değiştirebiliriz. Yukarda demiştim, aksine hınçla doldururuz içini.
Bu durumlara düşen ailelerde durum artık geri dönülmez noktadadır.
Ancak ben sizi anladım tutankhamon.:)
Çok tutulamaz bir noktada zaafa yenik düşüp tek bir tokattan sözediyorsunuz sanırım siz?
Elbette bu durumda tası tarağı toplayıp gitmek doğru mudur?
Bugün en sıkı dostlar birbirleriyle tartışıyorlar, birbirlerine karşıt düştükleride oluyor ama konuşarak ve çok doğal olarak birlikte geçmişlerini düşünerek bazı durumları affedebiliyorlar.
Evliliğin öncelikle dostluk üzerine kurulması gerektiğini düşündüğüm için, tek bir tokatın tartışmasının yapılabileceğini savunurum ama alışkanlık haline gelen şiddeti affedemem.

T

tutankhamon

Kullanıcı
15 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
16
Bursa
zaten eğer eşiniz sizi sürekli dövüyorsa ve siz sürekli onu affediyorsanız buna fedakarlık denilmez bu düpedüz köleliktir köle olmayı kabul etmektir
özel olacak ama sormak istiyorum evlimisiniz.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Şöyle yanıt versem? :)
Ben yazılar yazarım, ve kahramanlarım var, içlerinde benim yaşamımla uzaktan yakından ilgisi olmayan hayali kahramanlar. Ama hemen hepsi ilgi gördüler.:)
Bir konuyu anlayabilmek, irdeleyebilmek için ille yaşamak gerekir mi diye sorsam?
Yanıt vereceğim elbette bu arada.:)

T

tutankhamon

Kullanıcı
15 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
16
Bursa
şimdi anlamadım evlimisin bekarmı

M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Eşim tokat atarsa ne yaparım bir düşüneyim ama eşimle ilişkim çok önemli benim tepkim için, eşimin kişiliği de. Bazen birinde küçük bir hata çok büyür bazılarında da küçülür.
Eğer sağlıksız bir evlilik varsa  çekip gitmek için güzel fırsat derim, yok sağlıklı huzurlu bir ilişkim varsa onarmaya bakarım ama acısını çıkartırım bir şekilde.
Bir arkadaşımız yazmış, tokattan daha ağır şeyler var diye, bazı hareketler var ki tokattan daha kırıcı ve alçaltıcıdır. Katılıyorum.
Güzel bir evliliği sadece bir tokat için bitirmeyecek kadar sağduyulu arkadaşlar çoğunlukta.
Burada tokat bardağı taşıran şeyse son noktaysa ben kapıyı çeker giderim o kesin.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
tutankhamon' Alıntı:
zaten eğer eşiniz sizi sürekli dövüyorsa ve siz sürekli onu affediyorsanız buna fedakarlık denilmez bu düpedüz köleliktir köle olmayı kabul etmektir
özel olacak ama sormak istiyorum evlimisiniz.
Değilim.

D

dileklerperisi

Kullanıcı
8 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Of off düğünüme 2 ay kaldı.
Konuya bakın aile içi şiddet.
Korkutmayın beni ya :naapcam

H

hanedeyim

senin korkmana gerek yok dilekler perisi yeni evlilerin geçirmesi gereken bi cicim ayları var  ;D