Eczaneden Antibiyotik Devri Bitti!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
Web
www.kendinigelistir.com
94766.jpg

SGK'nın yeni düzenlemesine göre 100'e yakın antiboyotiği artık yalnızca uzman hekimler yazabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 1 Mart'ta yayınlanan Sağlıkta Uygulama Tebliği'nde (SUT) birçok ilacın ödenmesi konusunda düzenlemeye gidildi.

Bugün uygulanmaya başlanan yeni SUT'ta daha önce pratisyen hekimlerin yazdığı bronşit, bademcik iltihabı, idrar yolları enfeksiyonu, kulak iltihabı gibi hastalıklarda kullanılan 100'e yakın antibiyotiği artık sadece uzman hekimler yazabilecek.

'Anjiotensin Reseptör Blokörü' grubunda yer alan tansiyon ilaçları ile kolesterol ve trigliserid düşürücü ilaçlar da raporsuz alınamayacak.

bence antibiyotikler tamamen yasaklanmalı..doktorlarımızın çoğunun eli alışmış,insanın yüzüne bakıp direk antibiyotu yazıyorlar...

Çok çok önce yapılması gereken bir şey idi. Yurt dışında doktora gidersin adam bakar sana uygun ilaç verir. Bİzde bir gidersin antibiyotik dolar çıkarsın. Gerçi insanımız doktordan daha doktor olunca. Bencede 100e yakını değil hepsi öyle olmalı. Hatta yasaklansın başka tedavi yolumu yok. Antibiyotik geçici çözümdür ileride daha büyük sorunlara yol açar bunun için diyorum kullanmayın antibiyotik

Ne yazık ki çoğu defa ben bile şahit oldum yapılan usulsüzlüklere .
Çok yanlış yapıldı bunca yıl.
Son zamanlarda eczaneleri iyi kıskaca aldılar. İyi de oldu.

Çok şükür kullanmadım ama insanlar şeker gibi antibiyotik kullanıyor.Geç kalınmış bir karar. asukaki arkadaşımız daha iyi bilir  :) 

:) Teşekkürler Türker antibiyotik değil ilaç kullanmıyorum Allah'a şükür güçlüuüm hastalık konusunda bence kimsede kullanmasın :)

Benim bağışıklık sistemim zayıf bu yüzden en küçük rahatsızlıkta ilaç kullanmam gerekiyor. Bu benim için çok iyi bir haber değildi :-X

İlaç kullnamada rakip tanımam hane(:
Renk renk her boyda ne ,antibiyotik,ağrıkesici ,sakinleştirici ne bulursam (: (şaka)

crt' Alıntı:
İlaç kullnamada rakip tanımam hane(:
Renk renk her boyda ne ,antibiyotik,ağrıkesici ,sakinleştirici ne bulursam (: (şaka)

Ablacım benim çok fazla ilacım var nereye gidersem çantamda taşıyorum :-\ Sağlık çok önemli kaybedince anlıyor insan.

Öyle ise bize gelirken çiçeğe,çukolataya falan zahmet etme (:
Doldur çantanı ilaçların hepsini bana getir canım.

turtur' Alıntı:

Tabii istersinde ,yani ne olması lazım bitmesi için onu sormuştum :)

Çok istediğim bi'şey var sanırım o olursa ben çok mutlu olacağım, doğal olarakta daha iyi olacağım sanıyorum o zaman ilaçlara gerek kalmayacak

Geri