Eczaneden Antibiyotik Devri Bitti!

• Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Eczaneden Antibiyotik Devri Bitti! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,422 kez görüntülenmiş, 17 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı Eczaneden Antibiyotik Devri Bitti!
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan turtur
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com

SGK'nın yeni düzenlemesine göre 100'e yakın antiboyotiği artık yalnızca uzman hekimler yazabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 1 Mart'ta yayınlanan Sağlıkta Uygulama Tebliği'nde (SUT) birçok ilacın ödenmesi konusunda düzenlemeye gidildi.

Bugün uygulanmaya başlanan yeni SUT'ta daha önce pratisyen hekimlerin yazdığı bronşit, bademcik iltihabı, idrar yolları enfeksiyonu, kulak iltihabı gibi hastalıklarda kullanılan 100'e yakın antibiyotiği artık sadece uzman hekimler yazabilecek.

'Anjiotensin Reseptör Blokörü' grubunda yer alan tansiyon ilaçları ile kolesterol ve trigliserid düşürücü ilaçlar da raporsuz alınamayacak.

F

fdme58

Kullanıcı
27 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
bence antibiyotikler tamamen yasaklanmalı..doktorlarımızın çoğunun eli alışmış,insanın yüzüne bakıp direk antibiyotu yazıyorlar...

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Çok çok önce yapılması gereken bir şey idi. Yurt dışında doktora gidersin adam bakar sana uygun ilaç verir. Bİzde bir gidersin antibiyotik dolar çıkarsın. Gerçi insanımız doktordan daha doktor olunca. Bencede 100e yakını değil hepsi öyle olmalı. Hatta yasaklansın başka tedavi yolumu yok. Antibiyotik geçici çözümdür ileride daha büyük sorunlara yol açar bunun için diyorum kullanmayın antibiyotik

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Ne yazık ki çoğu defa ben bile şahit oldum yapılan usulsüzlüklere .
Çok yanlış yapıldı bunca yıl.
Son zamanlarda eczaneleri iyi kıskaca aldılar. İyi de oldu.

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Çok şükür kullanmadım ama insanlar şeker gibi antibiyotik kullanıyor.Geç kalınmış bir karar. asukaki arkadaşımız daha iyi bilir  :) 

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
:) Teşekkürler Türker antibiyotik değil ilaç kullanmıyorum Allah'a şükür güçlüuüm hastalık konusunda bence kimsede kullanmasın :)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Benim bağışıklık sistemim zayıf bu yüzden en küçük rahatsızlıkta ilaç kullanmam gerekiyor. Bu benim için çok iyi bir haber değildi :-X

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
İlaç kullnamada rakip tanımam hane:)
Renk renk her boyda ne ,antibiyotik,ağrıkesici ,sakinleştirici ne bulursam :) (şaka)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
İlaç kullnamada rakip tanımam hane:)
Renk renk her boyda ne ,antibiyotik,ağrıkesici ,sakinleştirici ne bulursam :) (şaka)
Ablacım benim çok fazla ilacım var nereye gidersem çantamda taşıyorum :-\ Sağlık çok önemli kaybedince anlıyor insan.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Öyle ise bize gelirken çiçeğe,çukolataya falan zahmet etme :)
Doldur çantanı ilaçların hepsini bana getir canım.

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
cantuuu' Alıntı:
Ablacım benim çok fazla ilacım var nereye gidersem çantamda taşıyorum :-\ Sağlık çok önemli kaybedince anlıyor insan.

Hayııırrrrrrrrrrrrrrrr  :doverim

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Hmm peki nezaman biter ilaç taşıma alışkanlığı sence ?

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Tabii istersinde ,yani ne olması lazım bitmesi için onu sormuştum :)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
turtur' Alıntı:

Çok istediğim bi'şey var sanırım o olursa ben çok mutlu olacağım, doğal olarakta daha iyi olacağım sanıyorum o zaman ilaçlara gerek kalmayacak

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
cantuuu' Alıntı:
turtur' Alıntı:

Çok istediğim bi'şey var sanırım o olursa ben çok mutlu olacağım, doğal olarakta daha iyi olacağım sanıyorum o zaman ilaçlara gerek kalmayacak

İnşallah hadi bakalım :) Bizleri bilgilendirmeyi unutma ;)