Düşündüren Çobanlar : ))

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan M
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şeyde olabilir 1. çoban diğerlerine bakıyor ve gülüyor 2. çobanda diğer ikisine bakıp gülüyor 3. çoban kendi yüzünün temiz olduğu düşünüyor ve 2. çobanın gülüşüne anlam veremiyor o yüzden yüzünün boyalı olduğunu farkediyor...

bence 1.çoban şöyle düşünüyor, 2.çobanın yüzünün temiz olduğundan emin çünkü gülüyor. Eğer benim yüzümü de temiz olarak görseydi 3.çobanın gülmesine bir anlam veremeyecekti. Çünkü 3.çoban için gülecek hiçbir boyalı yüz olmayacaktı. Fakat 2.çoban şaşırmıyor. Demek ki benim yüzüm de boyalı 

biraz karışık oldu ama :D :D

şöyle bence 3 çobanımız var ve 1.çoban şöyle düşüniyor diyelim: 2.çoban yüzünün temiz olduğundan emin çünkü gülüyor. Eğer benim yüzümü de temiz olarak görseydi 3.çobannın gülmesine bir anlam veremeyecekti. Çünkü 3.çoban için gülecek hiçbir boyalı yüz olmayacaktı. Fakat 2.çoban şaşırmıyor. Demek ki benim yüzüm de boyalı 

Evet cevabı söylüyorum !!

Çobanlara A,B,C diyelim.. A şöyle düşünmektedir: B yüzünün temiz olduğundan emin  çünkü gülüyor. Eğer benim yüzümü de temiz olarak görseydi C nin gülmesine bir anlam veremeyecekti. Çünkü C İçin gülecek hiçbir boyalı yüz olmayacaktı. Fakat B şaşırmıyor. Demek ki benim yüzüm de boyalı

biraz gıcıklık yapıp cevap vermedimm ama doğruyu bulanlar olmadı değil :)

M' Alıntı:
Evet cevabı söylüyorum !!

Çobanlara A,B,C diyelim.. A şöyle düşünmektedir: B yüzünün temiz olduğundan emin  çünkü gülüyor. Eğer benim yüzümü de temiz olarak görseydi C nin gülmesine bir anlam veremeyecekti. Çünkü C İçin gülecek hiçbir boyalı yüz olmayacaktı. Fakat B şaşırmıyor. Demek ki benim yüzüm de boyalı

biraz gıcıklık yapıp cevap vermedimm ama doğruyu bulanlar olmadı değil :)

Doğru cevap,konu sahibi tarafından açıklandığından tarafımdan kilitlenmiştir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri