Dünyanın en küçük ülkesi : Sealand

  • Konbuyu başlatan Harun
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler kategorisinde Harun tarafından oluşturulan Dünyanın en küçük ülkesi : Sealand başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10,986 kez görüntülenmiş, 14 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler
Konu Başlığı Dünyanın en küçük ülkesi : Sealand
Konbuyu başlatan Harun
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ukalaman
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Sealand, 1967’de İngiliz ordusunun eski binbaşısı Roy Bates ve ailesi tarafından kurulan ve hukuki statüsü tartışmalı olan platform-ada şeklinde bir "ülke". Dünyanın en küçük ülkesi.




Uluslararası karasularda bulunduğu için, adanın devlet statüsüne çıkarılabileceğini ilan eden Roy Bates, kendine “prens” unvanı da verdi. Ertesi yıl İngiliz Kraliyet Donanması, Roy Bates’i adadan atmaya çalıştı, ancak platformdan açılan uyarı ateşine maruz kalan askerlerin girişimi başarılı olmadı. Tutuklanan Roy Bates, mahkeme tarafindan "Olay İngiltere sınırlarının dışında olmuş" diyerek serbest bırakıldı.

Daha sonra da bir İngiliz savcı, platformun İngiliz karasularının 3 mil açığında olması dolayısıyla Roy Bates’i haklı bile buldu. 1974’te ise Roy Bates işi bir anayasa çıkarmaya kadar vardırdı ve ardından “egemenlik simgesi olarak”, bir bayrak, milli marş ve para birimi olarak Sealand Dolarını kabul etti. Bates, kendisine de Sealand Prensi unvanını verdi.

2007’de 10 milyon sterline satılığa çıkarılan, 550 metrekarelik yüzolçümü ile dünyanın en küçük ülkesi olan "Sealand Prensliği", hiçbir ülke tarafından tanınmayan bir devlet.

Sealand'de darbe girişimi bile yaşanmış. Bates ailesinden 3 kişi, bir gece yarısı ülkeye helikopterle inerek Roy Bates'in oğlu Veliaht Prensi'ni mutfağa hapsetmiş. Bunu öğrenen Bates hemen bir helikopterle ülkesine dönüp bir tüfekle yönetimi tekrar ele geçirmiş. İki darbeci, ülkeden sınırdışı edilmiş, diğerinin ise vatandaşlığı düşürülmüş.

Ülkenin en büyük geliri internet isim hakkı. Dünyanın dört bir yanından müşteriler 'daha az hoşgörülü' olan hükümetlerinin izin vermediği verilerini Sealand'de saklayabiliyor.



Ülke kelimesinin sözluk tanimina baktigimiz zaman, egemenliği ve kendine ait bayrağı olan, tek uluslu veya çok uluslu olarak siyasal otoriteyle desteklenmiş, kader birliğine sahip insanların üzerinde yaşadıkları toprak parçasıdır.

Bu tanımlara göre Sealand, bir ülke ve devlet kategorisine sahip olmak için gereken birçok adımı atmış görünüyor, ancak hukuki statüsü hala tartışmalı. Sealand’in Facebook’ta bir profil sayfası ve en büyük online ansiklopedi olan Wikipedia’da ülke profile bile var.




alıntı:indigo dergisi
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ya olaya bak. Helal valla, azmetmiş, istediği her şeyi başarmış. He bir de yaratıcılığını da es geçmemek lazım.

Teşekkürler Harun.
 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
dideM' Alıntı:
Ya olaya bak. Helal valla, azmetmiş, istediği her şeyi başarmış. He bir de yaratıcılığını da es geçmemek lazım.

Teşekkürler Harun.
Ya ayıp ama koskoca ingiltere bi yeri alamamış. Heralde deliyle uğraşmayalım diye bıraktılar ama altından petrol ne çıkarsa o zaman görürüm durduruyolarmı orda. Özgürlük getirirler yakında hahha.. Bayrak güzel yalnız  ;D
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
çok çok enteresan ve garip
Bende Marmara da Ebruland diye kendi ülkemi kurucam ve kraliçe olucam ;D
 
M

M e l i k e

Kullanıcı
11 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
brawo walla isteyince oluomuş demekki  :D
 
V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
ilgiiiiiiiinnnnnçç :D bende velihat prensesi olucam bizde yapalım böyle bi yerrrrrr :p
 
H

hanedeyim

acaba göçmen kabul ediyolarmı bide acaba bu ülkenin nufusu kaç 5 mi çok merak ettim
 
F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Roy Bates, kendine “prens” unvanı da verdi. Ertesi yıl İngiliz Kraliyet Donanması, Roy Bates’i adadan atmaya çalıştı, ancak platformdan açılan uyarı ateşine maruz kalan askerlerin girişimi başarılı olmadı.
Ay, ne güzel adam kendi kendine prens ünvanı vermiş  ;D ;D
 
U

ukalaman

Kullanıcı
1 Haz 2010
En iyi cevaplar
0
0
Zonduldak
çok komik yaa.orda ev yokki.kaç kişi yaşıyo orda.çok ilginç valla.550 metrekare sonra ülke bitiyo. :)) kaç insan vardır acaba?
 
Üst