Dünyanın Bilinen Son Yamyam Kabilesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kristal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
K

Kristal

Papua Yeni Gine'nin güneydoğusunda yaşayan 3.000 kişilik kabile, 1970'lere kadar, kendilerinden başka hiç insan görmemişti...

1970'lerde Johannes Veldhuizen ve Henk Venema adlı iki Hollandalı Hristiyan'ın başını çektiği bir misyoner grubu ilk kez Korowai kabilesi ile iletişime geçti...

Avcılık yetenekleri mükemmel olan kabilenin, bir anda bütün dünyada adının duyulmasının sebebi bu değildi...

Yöneticileri "en güçlü erkek üye" olan kabile...

Dünyanın bilnen son yamyam kabilesi...

17zc8.jpg

Ya bu yazıyı ben de okudum ama yamyamlıktan bahsedilmemiş. Adamlar sadece kendilerinden başka insan görmemiş. Görünce illa yiyecekler diye bir şey yokki ve de yememişler zaten görüldüğü gibi.. :))))))

Ben bu kabileyle Nat Geo'da tanışmıştım sanırım, ya da farklı bir dergide, yalan olmasın şimdi ama çok ilginçti.
Teşekkürler Kristal.:)

Kabile şeklinde yaşayan gruplar her zaman ilgimi çekmiştir. Nedeni de o kadar bağlılar ki gelenek ve göreneklerine.Hatta "Aborjinler" kitabını okuduğumda ilginç bilgiler öğrenmiştim.

Teşekkürler paylaşım için. :)

Çok izliyorum bu tür belgeselleri. Nasıl yaşıyorlar ki böyle medeniyetten uzakta. Belkide öylesi daha iyidir. İnsanlar çoğaldıkça sorunlarda çoğalıyor.
Hiç belli olmaz birgün kafam bozulursa bırakırım bu medeniyet denilen tek dişi kalmış canavarı bende çıkarım dağlara ormanlara... :D  :P

Zaten anlaşılıyor.
Kendisini traş eden adama
'Hmm bu da etli butluymuş.' der gibi bakıyor  ;D :D ;D

Papua Yeni Gine'nin güneydoğusunda yaşayan 3.000 kişilik kabile, 1970'lere kadar, kendilerinden başka hiç insan görmemişti...
bunlara yamyam neden diyorlar...kendi yalanlarini kendi cümleleriyle cürütmüsler...yani kendilerinin yalancisiymis yayinlayanlar...tabi aynaya bakmadiklarindan dogal insanlari yamyam yapmislar...

Geri