düğünlerde pasta kesmek nerden geliyor..

  • Konbuyu başlatan çakır
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde çakır tarafından oluşturulan düğünlerde pasta kesmek nerden geliyor.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,114 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı düğünlerde pasta kesmek nerden geliyor..
Konbuyu başlatan çakır
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan M
Ç

çakır

Kullanıcı
22 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
samsun
Günümüzde düğüne,evlenen çift tarafından bir pastanın kesilmesi ile başlanılması vazgeçilmez bir adet haline gelmiştir.pastanın kat kat yüksekliği birazda sosyal statü olarak görüldüğünden gelin ile damat,boylarını aşan bu pastaları,kılıç gibi uzun bir bıçak kullanarak ancak kesebılıyorlar.
Buğday,tarih boyunca bereket,doğurganlık ve mutluluğun sembolü olduğundanbaşlangıçta,düğün törenlerinde,iyi temenniler gelinin başına dökülerek sunuluyordu.Evlenmemiş veya evlenmeyi bekleyen genç kızlar,kısmetleri açılsın diyebu buğday dusunun kendilerine de başlarına isabet etmesi için uğraşırlardı.Tıpkı günümüzde,gelinin elindeki buketten fırlattığı çiçekleri aynı inanışla yakalamaya çalışan genç kızlar gibi.
Romalılar devrinin başlangıçta aşçılar çok saygın bir meslek oluşturuyorlardı ve bu aşçılar milattan yaklaşık 100 yıl önce adeti biraz değiştirdiler.Bu buğdaylarla küçük,tatlı kekler yaptılar.Kekler şüphesiz gelinin başına atmak için değil,yemek içindi,ama bir şey atmayı alışkanlık haline getirenler bu kekleri de gelinin başına atmaya devam ettiler.
Daha sonraları bu adetin devamı olarak,düğüne getirilen keklerin bereket getirmesi için gelinin gelinin başı üstünde ufalanması,ardından da evlenen çiftin bu kek kırıntılarını yemesi gibi bir adet başladı.Zaman geçtikçe midafirler de evlerinden getirdikleri fındık,fıstık,kurutulmuş meyveler ve bala bulanmış bademlerle düğün törenine katkıda bulunmaya başladılar.
Adet hızla Avrupa'nın batısına,oradanda ingiltereye geçti.İngiliz aşçılar kekleri bir çeşit biraya batırıp kendilerine has düğün pastaları yarattılar.Orta çağın başlarında ise bu adet bir süre unutuldu.Gelinin başına başına bugday ve pirinç dökülmesi tekrar moda oldu.
Ne zaman ki,dekoratif ve süslü bisküviler,yağlı çörekler ortaya çıktı,adet yine değişti.
Misafirler bunları evleride yapıp düğüne getirmeye başladılar.İngilterede ise bu getirilenler üst üste yıgılmaya başlandı,
 
Ç

çakır

Kullanıcı
22 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
samsun
ve yiyecek yıgını nekadr yüksekse o kadar iyi,o kadar çok bereket habercisiydi.evlenen çift bu yıgının üzerinden bir birlerini öptükten sonraöncelik gelinde olmak üzere yıyılmeye başlanıyordu.
bu zaman la ingiliz ve fransız aşçılar tarafından daha dekoraktif hale getırılımeye baslandı ve bu hale gunumuze geldii
 
Ç

çakır

Kullanıcı
22 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
samsun
rica ederim arkadaslar sadece ılgımı cektı ve sızın gıbı degerlı arkadaslarımla paylasmak ıstedım ben tesekkur ederim..
 
O

ovulkayaalp

Kullanıcı
28 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
ben sadece yeme kısmıyla ilgilendiğim için :) hiç düşünmemiştim ama değişik bir bilgi olmuş..
teşekkürler..
 
Y

yaratici_idea

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Nerden gelmişse, iyi gelmiş.
Düğünlerin en sevdiğim tarafı  :)
Off canım düğün çekti, Pardon pasta çekti  :D
 
M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
canım pasta çekti.. ;D Oruçlu oruçlu  :kihkihnerden aklınıza geldi bunu araştırmak yaaa  :doverim ;D
 
Üst