Doğru Türkçe ( "de" , "ki" , "mi" kullanımı )

• Konbuyu başlatan Bülent
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde Bülent tarafından oluşturulan Doğru Türkçe ( \"de\" , \"ki\" , \"mi\" kullanımı ) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 25,203 kez görüntülenmiş, 57 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Doğru Türkçe ( \"de\" , \"ki\" , \"mi\" kullanımı )
Konbuyu başlatan Bülent
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Tanıdığım yazarlardan birisi, ki kendisi çok iyi yazardır, şöyle demişti; "Ben çok kitap filan okumadım. Hep yazdım. Dünya Klasikleri'ni bana sormayın, yanıtlayamam. Hatta bir yarışma programında, benden bir branş seçmemi isteseler asla Edebiyat seçemem, çünkü yanıt veremeyebilirim. Ben yazarak kendimi geliştirdim, yazdım, kendi yazdıklarımı okudum, imla kuralları kılavuzum hep başucumdadır, kendi kendimi eğittim."
Bu da bir yöntem...

B

Bülent

Zynep' Alıntı:
Tanıdığım yazarlardan birisi, ki kendisi çok iyi yazardır, şöyle demişti; "Ben çok kitap filan okumadım. Hep yazdım. Dünya Klasikleri'ni bana sormayın, yanıtlayamam. Hatta bir yarışma programında, benden bir branş seçmemi isteseler asla Edebiyat seçemem, çünkü yanıt veremeyebilirim. Ben yazarak kendimi geliştirdim, yazdım, kendi yazdıklarımı okudum, imla kuralları kılavuzum hep başucumdadır, kendi kendimi eğittim."
Bu da bir yöntem...
Güzel bir yöntem.
Teşekkürler.

F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Çok yararlı bilgiler.. Özellikle sesli harflerin çıkartılıp msn dili haline getirilen bir sanal platform varken , bu bilgiler gayet yararlı olacaktır.. Teşekkürler..

B

Bülent

Rica ederiz Feveran Estomp.
Duyarlılığınız için ben teşekkür ederim.

Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Bülent' Alıntı:
Aslında zor bir şey değil. Sadece dikkatsizlik.
Ama yanlış kullanım anlatımı çok kötü etkiliyor.
Gerçekten de öyle biraz fazla dikkat istiyor. Hele de basında kelimelerin anlamları çok farklı oluyor. Ufacık bir yazıda bir çok şey anlatılabiliyor.

E

esranur

Kullanıcı
19 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
imla kuralları acısından cok hassas davranıyosun zaten Bülent, iyi ki bu yazıyı yazdın, tebrik ederim.. ben de cok sinir olurum ekleri yanlış kullananlara, çünkü anlam çok değişiyor... yanlış yok değil mi bende? :)

B

Bülent

esranur' Alıntı:
İmla kuralları acısından cok hassas davranıyosun zaten Bülent, iyi ki bu yazıyı yazdın, tebrik ederim.. Ben de cok sinir olurum ekleri yanlış kullananlara, çünkü anlam çok değişiyor... Yanlış yok değil mi bende? :)
Cümlelere büyük harf ile başlamak gerektiği ihmali dışında yok.  :)

Kardelen' Alıntı:
Bu yararlı paylaşım için teşekkürler Bülent Bey...
Rica ederim Kardelen.  ;)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bu sayfaya girince, "Çıkarın kağıdı, kalemi! Yazılı yapacağım!", diyen bir öğretmen beni bekliyor sanıyorum Bülent. :)
Yazılıya yakalanmadan...
Bu konunun bu kadar ilgi çekmesine çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.
Bir kez daha çok teşekkürler sevgili Bülent.

B

Bülent

Zynep' Alıntı:
Bu sayfaya girince, "Çıkarın kağıdı, kalemi! Yazılı yapacağım!", diyen bir öğretmen beni bekliyor sanıyorum Bülent. :)
Yazılıya yakalanmadan...
Estağfurullah.  :)
Başka bir platforda ben çok kavgalar yaptım düzgün Türkçe ve imla için... Bu yüzden hakaret de işittim, tehdit de aldım.
Burada daha ılımlı yaklaşıyorum. ;)

Zynep' Alıntı:
Bu konunun bu kadar ilgi çekmesine çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.
Bir kez daha çok teşekkürler sevgili Bülent.
Olumlu yaklaşılması ve dikkate alınması beni de mutlu etti.
Ben teşekkür ederim.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Başka bir platforda ben çok kavgalar yaptım düzgün Türkçe ve imla için... Bu yüzden hakaret de işittim, tehdit de aldım.
Burada daha ılımlı yaklaşıyorum.
Aynı şekilde...
Hakaretler, tehditler. :)
Ama hiç yılmadım. Söz konusu benim/bizim en değerli hazinemiz; ana dilimiz!
Ama dün de demiştim KG dilimizi kullanma yönünden başarılı bir Site. :)

B

Bülent

Zynep' Alıntı:
Ama hiç yılmadım. Söz konusu benim/bizim en değerli hazinemiz; ana dilimiz!
Ama dün de demiştim KG dilimizi kullanma yönünden başarılı bir Site. :)
Kesinlikle.
+ Rep  ;)

S

SUNFLOWERS

Haklısınız bu hataları yapıyoruz :)
NEDEN? Çünkü acele yazarken, hatalar yapılabiliyor
Güzel bir paylaşım teşekkürler BÜLENT :)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
gerçekten bazen hızlı yazarken atladığımız bir ektir bahsedilen oysa ki yerinde kullanıldığında anlamı ne kadar etkiliyor paylaşım için teşekkürler bülent