Dizilerde ki Mantık Hataları

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Mizah kategorisinde Zynep tarafından oluşturulan Dizilerde ki Mantık Hataları başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 15,274 kez görüntülenmiş, 42 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Mizah
Konu Başlığı Dizilerde ki Mantık Hataları
Konbuyu başlatan Zynep
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan serkan06
E

esranur

Kullanıcı
19 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
.gözde.' Alıntı:
ben cumartesi menekşe ile halil çarşamba yaprak dökümü bu iki diziyi izliyorum ne yalan söyliyim  ;D cnbc-e de csı-ny , prıson break izliyordum sezon tatilindeler bi heroes var izlediğim(alt yazılı izlemeyi sevenlere bu dizileri tavsiye ederim  ;)) onun dışında hiç vaktim yok televizyon izlemeye aman olmasında şikayetçi değilim bizde pek kaliteli değil diziler aslında dünyanın en iyi dublajı bizim ve inanılmaz bir televizyon seyretme alışkanlığımız olmasına rağmen neden böyle basit konular işlenir ve neden böyle basit hatalar yapılır anlamam  :mad:

ee sen baya bi tv izliyomussun gözde ;) daha fazlası zarar olur belki sana :) yanlıs anlama tabi..eskiye göre daha güsel ve cok filmler yapılıyor aslında..

G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
esranur' Alıntı:
.gözde.' Alıntı:
ben cumartesi menekşe ile halil çarşamba yaprak dökümü bu iki diziyi izliyorum ne yalan söyliyim  ;D cnbc-e de csı-ny , prıson break izliyordum sezon tatilindeler bi heroes var izlediğim(alt yazılı izlemeyi sevenlere bu dizileri tavsiye ederim  ;)) onun dışında hiç vaktim yok televizyon izlemeye aman olmasında şikayetçi değilim bizde pek kaliteli değil diziler aslında dünyanın en iyi dublajı bizim ve inanılmaz bir televizyon seyretme alışkanlığımız olmasına rağmen neden böyle basit konular işlenir ve neden böyle basit hatalar yapılır anlamam  :mad:

ee sen baya bi tv izliyomussun gözde ;) daha fazlası zarar olur belki sana :) yanlıs anlama tabi..eskiye göre daha güsel ve cok filmler yapılıyor aslında..
5 tanecik  ;D simdi beş diyince çok gibi geliyor kulağa ama tvle alakam ortalama günde bi saat oluyu bu şekilde bizde yok bence iyi diziler hep aşk meşk bu bölümde köprü ile ilgili güzel yorumlar gördüm onu merak ediyorum ???

H

humyra

Kullanıcı
2 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
niçin dizileri izleriz ki zaten ?
niçin gercek olmayan hayatlara takılıp kalırız??
bunlarıı sankii gerçekmişcesine hayatımıza sokarız?
neysee bu konudaa konusuldukcaa uzar gıder..
fakat bir kaç dizi varkii bunlar gercek olmayan dedıklerımn dısında gercek olan,
dizi adı altında baktıgımızda gercekten birşeyler öğrendiğim çalışmalr;
hatırla sevgili  YAPRAK DÖKÜMÜ ve köprü.
bunlarıda kendı aralarında eledıgımde :) yaprak dökümü.
dıgerlerıne sevgılı zeynebın dedıgı gıbı ıvır zıvır dıyebılırız :)

bakk işte ya güyaa umursamadıgım dızıler kacc satr yazdırdı bana :mad:

S

sterious

Kullanıcı
28 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
şu an bıçak sırtı geçmişte ilk yılında kurtlar vadisi hiç izlemedim ama pars narkoterör hemen hemenn gerçeği yansıtıyor sizin söylediğiniz dizi o günün sadece bir noktası benim söylediklerim bıçak sırı hariç bu ülkeyi anlatıyor hümeyra hanım...

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Geçenlerde farklı bir konu altında, ben bu diziler konusuna el atmıştım:)
12 Eylül Dönemi, üzerinden bunca yıl geçtikten sonra yeni yeni ele alınmaya, sorgulanmaya başladı. Bu dönem üzerine çekilen dizilere bakmakta yarar var elbette. En azından, araştırma yapmaya tembel bir millet olduğumuz "acı gerçeği" gözönünde tutulursa, belki bu diziler yakın tarihte olan biteni anlamaya az biraz yardımcı olur.
Köprü, Hatırla Sevgili ve daha önce yayınlanan Çemberimde Gül Oya dizileri gibi diziler...

M

merviş

Kullanıcı
30 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
afyon
bence hepsi çok güzel ama böyle küçük hataların olması  da çok normal ama böyle hatarı farketmen çok güzel. :)

K

kamuran

Bu dizilerin hiçbirini izlemiyorum.
Ancak bazı izlediğim dizi veya filimlerde bu şekilde hatalar oluyor. bence bu olmamalı, dikkatsiz izleyici için sorun yok, ancak bu bir iş ise dikkatli izleyiciye göre iyi çalışılmalı.

A

alparslan

Kullanıcı
2 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
köprüyü izleyin
asla pişman olmayacaksınız

bende bu arada köprünün reklamını bayağı yapmışım ya ;D

K

kamuran

Teşekkürler, ancak iş hayatımda yeterince bu dizilerin gerçeğini  :eek: görüyorum, ciddi konular olarak sadece haberleri izliyor ve sadece komediye vakit ayırmak istiyorum. Ancak verilen emeği küçümsemediğimi kesinlikle söylemek isterim. :)

A

alparslan

Kullanıcı
2 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
ya ben haberlerde pek  ciddilik göremiyorum
özellikle büyük kanllarımızda
ilk 20 dakikadan sonra magazin başlıyor ordada
tabii bunlara haber kanllarını katmıyorum
ama bence yinede bir göz atın diyeyim ;)

K

kamuran

Ben haberler konusunda, daha geç saatlerdekileri ve bazılarında belirli konuların işlendiği haberleri söylemek istemiştim, sizin söyledikleriniz konusunda aynı fikirdeyim, bir başlangıç gibi onlar, çerez filan...

A

alparslan

Kullanıcı
2 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
sormayın ben onları bazen kafa dağıtmak için izliyorum
ama haber kanallarında güzel programlar var
helede benim gibi politikaya meraklıysanız çok güzel programlar oluyor

ben de zaten bir tek köprü dizisini izliyorum
ondan öncede cnbc e de yayınlanan bir dizi vardı angel diye hep onu izlerdim

ama bunu sonkez diyeceğim köprüyü izleyin
;D :)

A

ayben

Ben de Bufyy'ye bayılırdım Alparslan harika bir diziydi o keşke gene yayınlansa :(

gülsümaltındiş

gülsümaltındiş

Kullanıcı
20 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
kavak yelleri avrupa yakası yaprak dökümünü izlemeye çalışıyorum ama elveda rumeli olduğu gün bütün işlerimi bırakıp tv bütünleşiyorum  :)

S

senarist081

Dizilerde mantık hataları olması Türkiyedeki acı gerçeklerden biri maalesef.Yabancı dizilere bakın abartılı bulduğumuz bazı sahnelerde bile mantıık dışı olaylara pek fazla tanık olmuyoruz.Şimdilerde bazı kanallarda yayına giren dizilerin konusunun genelde birbirine yakın olduğunu farketmişsinizdir.Bir zaman ayrı kanallarda yayınlanan Ihlamurlar Altında ve Acı Hayat dizilerinin senaryo kurgusunda birçok benzerlikler göze çarpmıştı.Bunu sıkı izleyiciler hemen farkedebiliyor.Şu andan belki de Türkiyede izlenen en çok dizi olan Yaprak Dökümünde bile çoğunuzun gözünden kaçmamıştır,aile maddi anlamda sıkışık olmasına karşın bazı sahnelerini abartılı bir biçimde farkedebiliyoruz:Aile fertlerinin gidecekleri yere taksiyle gitmesi,evin tüm ışıklarının yanık olması..Ya Allah aşkına siz bu milleti saf mı sandınız,kimi kandırıyorsunuz Allah aşkına!!!Yeni bir heyecan şart,dizi sektörü senaryo bulmakta güçlük çekiyor,her kanalda ünlü bir yazarın derlenmiş bir romanının senaryolaşmış halini görüyoruz.Bu tamamen şunun göstergesi artık üretilemiyor,sektör bazı kalıplaşmış kişilerin tekelinde istedikleri gibi hareket ediyorlar.Ben ve benim gibi düşünen senaristler bu tekeli sona erdiremesek de biraz sallamayı düşünüyoruz.Ben çok iddalıyım,bir gün mutlaka kendime bir yer edinip,kendimi sunucam buna yürekten inanıyorum..

S

senarist081

Ben bu konudaki düşüncemi ve gözlemlerimi söylüyorum..Genelde vaktim elverdiğince izlemeye çalışıyorum..Şu anda çekilmiş bir senaryom yok ama yakın bir zamanda olucak Zeynep Hanım...Ben ülkemizde daha abartılı bulduğum için yabancı dizilerle bir karşılaştırma yapmıştım.Onlardaki yaratıcılığı,kurguyu hala yakalıyabilmiş değiliz.Yakın bir zamanda umarım bu açık da kapatılacaktır..

K

kabeka

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
16
İstanbul
Polat, sırtına saplanan tırtıllı bıçağı on saniyelik bir hamleyle kapı aralığına sıkıştırıp çıkarttı. Ardından sırtından ameliyat olan Polat, hastaneden kaçırılırken sırtüstü sedyede taşındı.

bunda bir mantık hatası yok bence :)
zaten dizi mantık hatası üzerine kurulu bir dizi
o yüzden mantık hatası olmayan bir şey aslında diziye göre mantık hatası :p
felsefe adamı gibi konuştum :-[

I

ilenay

Kullanıcı
28 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
bu hataları bulmak için insan diziyi de izleyemez  ;D ;D ;D çok  ince detaylar . TESEKKURLER