dikkat !

  • Konbuyu başlatan gamzehlim
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Teknoloji Dünyası kategorisinde gamzehlim tarafından oluşturulan dikkat ! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,622 kez görüntülenmiş, 18 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Teknoloji Dünyası
Konu Başlığı dikkat !
Konbuyu başlatan gamzehlim
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan mvö_4ever
G

gamzehlim

Kullanıcı
24 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
kayseri
Msn şifrelerini çalmak için baya bir kişi uğraşıyor.İnsanların şifrelerini çalmak için her yol deneniyor.Özellikle kullanıcıların en zayıf yönleri kullanılıyor.Bunlardan en etkilisi “kim engellemiş” olmalı ki,bu yöntemle ilgili çok örnek var.
Biraz önce msn listemdeki bir arkadaşımdan bir ileti geldi,ileti otomotik olarak geldi.Bilgisayarına virüs bulaşmış yada oda kendisini kimin engellendiğini merak ederek bu tuzağa düşmüş.Msn sini ele geçirenler gizlice listesindeki kişilere mesaj yoluyorlar.Gelem mesaj şu şekilde:
“beni msn de engelleyenlere Msn listenizde sizi engelleyenleri ve silenleri öğrenin adresinden baktim. sana da tavsiye ederim Msn listenizde sizi engelleyenleri ve silenleri öğrenin girip deneyebilirsin.”
Bu tarz mesajları dikkate almayın ve girip denemeyin.Bu tip yerlerde “bilinçlenmeyin”.Bu kesinlikle msn şifrenizi çalmak için yapılmış bir web sayfası.İlgili web sayfası resmi aşşağıda.Tekrar söylüyorum bu tip yerlerede msn kullanıcı bilgilerinizi kesinlikle vermeyiniz.
 
G

gamzehlim

Kullanıcı
24 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
kayseri
tesekür ederim daha ne paylşmlarda blncam ben ;D
 
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz


MSN listelerinde sizi engelleyenleri göstereceğini ima eden adreslerden uzak durun.

MSN listesine girdiğiniz birisi, sizi daha sonradan engellediğinde, kendi listenizde o kişiyi hep çevrimdışı görürsünüz. Uzun süredir listenizde çevrimdışı olan birisi, içinize kuşku düşürebilir ve "Acaba beni engelledi mi?" sorusunu bile aklınıza getirtebilir.

Aslında cevap oldukça basit; sizi engelleyenlerin kimler olduğunu asla göremezsiniz. Ama bazı uyanık web siteleri, sizi engelleyenleri göstereceğini söyleyerek hain tuzaklar kuruyorlar.

Şifresini kaptıranlardan gelen otomatik mesajlardan biri.

Sizden Şifrenizi İstiyorlar

Sitenin çalışma şekli şöyle; önce sizden e-posta adresinizi istiyor ve ardından da şifrenizi. Bu bilgileri verdiğinizde, sisteme hemen giriş yapılıyor ve sizi engelleyenleri listesi verilecek dese de artık iş işten geçmiş oluyor.

Bu kadarla sınırlı kalsa iyi. E-posta adresinizi ve şifrenizi alan bu site, hemen MSN listenizdekilere de ulaşmaya çalışıyor sizin adınıza ve bu zincir, uzamaya devam ediyor.

Ne Yapmak Gerekiyor?

1. Microsoft’un dışında hangi site olursa olsun, kesinlikle şifrenizi bir web sitesine vermeyin.

2. Arkadaş listenizden gelen otomatik reklam mesajlarını ciddiye almayın.

3. MSN üzerinden gelen dosyaları açmadan önce virüs testinden geçirin.

4. Anti virüs yazılımınızı mutlaka güncel tutun.

 
B

bıldırcın

Teşekkürler Gözde
Ben bu yolla virüs yedim :(
Şu an pc çökmek üzere
Temizleyemiyorum da virüsü :(
İş formata kaldı yine
Çok dikkatli olmak gerek
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Teşekkürler.
Gerçi çok ilgi alanım dışında, engellenmem, silinmem filan:) Yani engelleyen engellediyse vardır elbet bir bildiği, pek sorun etmem ama meraklılar yararlı bilgiler.
 
I

ibrahim58

Kullanıcı
9 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sivas
EVET BU TÜR MESAJLAR BANA BİR KAÇ DEFA GELDİ
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Banada böyle bir mesaj gelmişti,tanıdık  birinden"Engelleyenleri ve silenleri gösteren program diye" Kurdum pcye sanki ne yapacaksam,Silenin yada engelleyenin vardır bir sebebi,beni sileni ben dünden silerim...
programı kurdum pcye:( kurmaz olaydım..O an bir sorun yoktu artı olarak beni silen Tek kişiyi görmeme sebeb oldu,çok üzüldü isemde sebeb ne diye,söyleyerek silebilmekte vardır demi zynep:) pc vürüs dolmuş olduguna degilde,sebeb söylenmeden silinmiş olduğuma  çok üzüldüm... :(
 
B

bloodelf

Kullanıcı
23 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
evet benim birkaç akıllı arkadasım msni böyle gitti
teşekkürler
 
M

mvö_4ever

Kullanıcı
9 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
evet ben böyle sitelerle çok karşılaştım ama hiç denemedim  ;) ayrıca engelleyenleri görmenin başka yolları da var hemde tehlikesiz
 
Üst