Dikkat Bozukluğunu gidermek için ne yapmalı?

  • Konbuyu başlatan payro
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde payro tarafından oluşturulan Dikkat Bozukluğunu gidermek için ne yapmalı? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 21,967 kez görüntülenmiş, 20 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Dikkat Bozukluğunu gidermek için ne yapmalı?
Konbuyu başlatan payro
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan madyes_15
P

payro

Kullanıcı
23 Eyl 2006
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
www.ismailpeker.ozelsayfam.com
Dikkatini toplayamamak, aşırı hareketlilik ve tepkisellik... Bütün bunlar basit gibi görünen, ama yaşamı zorlaştıran bir sorunun sinyalleri aslında. ’’Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu’’, evden okula, okuldan işe, işten kazalara ve kötü alışkanlıklara uzanan bir yaşamın adı...
Hiperaktivite denilince, akla hemen çocuklar geliyor. Oysa siz kitabızda bebeklikten erişkinliğe uzanan bir hiperaktivite bozukluğundan söz ediyorsunuz. Yani 40 yaşındaki biri de hiperaktif bozukluk gösterebiliyor mu? Dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu yaşam boyu süren bir sorundur. DEHB bulguları, doğumdan başlayarak yaklaşık 12 yaşa değin olan dönem içinde ortaya çıkabilir. En sık başlama yaşı 3-5 yaş arasıdır. Ailelerin çoğu, ergenlikte sorunların biteceğini umar. Oysa bulgular devam eder.
Her yaramaz çocuk ya da her aşırı hareketli insan için, bu bozukluktan söz edilebilir mi?
- Bu bozukluk, sadece hareketli olmak demek değildir. Dikkat azlığı, aşırı
hareketlilik ve dürtü kontrol bozukluğu ile giden bir sorundur. Bazen hiç
hareketlilik olmadan da dikkat eksikliği görülebilir. Bu nedenle her yaramaz çocuk dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu ya da yaygın yanlış inanışa göre ’’çok zeki’’ değildir. Aynen her hareketli erişkinin olmadığı gibi.
Böyle bir durum hayatı nasıl etkiler?
Her yaşta farklı etkiler gözlenir. Okul öncesi dönemde grup faliyetlerine katılamama, arkadaş edinememe, el becerilerini geliştirememe ve aile ilişkilerinde sorun ön plandadır. Korkusuzca hareketler yapan, sık yaralanan, meraklı, inatçı bu çocukların aileleri, kendilerini çaresiz hissederler. Bakıcı bulmakta zorlanılan bu çocukların, yuvaya gittiklerinde de sorunları olur. Okulda başarısızlık, çocuk ve ailenin karşına çıkan önemli bir problemdir. Ergenlik döneminde okuldan kaçma, uzaklaştırma cezaları ve okulda başarısızlık gibi davranış bozuklukları getirir. Araba kazaları, uyuşturucu madde kullanımı riskleri artar. Bellek sorunları unutkanlıklara, iş yaşamında çalkantılara neden olur. Çok kişi tanımasına karşın az arkadaşı olması, birebir ilişkilerde zorluk görülür. Erken yaşta ve kontrolsüz cinsel ilişki sık görülür. Daha sık evlenip boşanma, devam eden evliliklerinde ise sorunlar, sıktır.
Sayğılarımla;

 
T

turkishdelight

Kullanıcı
14 May 2007
En iyi cevaplar
0
0
ankara
bende var açıkçası testi yaptım 77 çıktı nasıl çözücez bu sorunu?
 
S

SABANCI

Kullanıcı
26 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
MANİSA
sizde bir
erdem yoksa bile varmış gibi davranın
 
O

okt

Kullanıcı
14 May 2007
En iyi cevaplar
0
0
malatya
:mad:bendede var okuduğumu anlamıyorum sattlerce üzerine düşünüyorum  :’( bazen gerizekalı olduğumu bile düşünüyorum bu sorununu aşan yardımsever bi arkadaş varsa lütfen bana bi çözümünü söylesin lütfen lütfen  :’(  :’(  :’(  :’(  :’(  :’(  :’(
 
A

AttRiB_Tr

Kullanıcı
19 Tem 2007
En iyi cevaplar
0
0
ist
Şüpheleniyorsanız, güvendiginiz bir doktora(psikolog yada psikiyatr a) uğrayıp, şüphelendiğiniz durumu anlatırsanız o size bazı sorular soracak sizi dinleyecek bilgi ve deneyimine gore size bir yanıt verecektir.
dikkat eksikligi ve hiper aktivite, aslında fizyolojik bir rahatsızlıktır denilebilecegini dusunuyorm. Tedavisi mevcuttur, tedavideki başarı seviyesini ise bilmiyorum. Fakat ciddi ciddi suphleniyorsanız. en azından olumsuz yanlarını bloke etmeniz mumkun.

Mesela, her gun yaptıgınız işte iş akışının sırasını karıstırıyorsanız. Veya bazı adımları atlıyorsanız ve dikkat etseniz dahi yine de sorunlar cıkıyorsan yada yanınız dakilerin konusmaları hangi konu olursa olsun veyahut etraftaki objelere sizin işinizi yapmanızı aşırı derecede etkiliyorsa(bakısınız ve ilginiz hemen oraya kayıyorsa), Trafikte digere araclarla sık sık carpışıp onların nereden cıktıgını anlayamıyorsanız(ozellikle sagınızdan aldıgınız veya yaptıgınız darbeler),  bir doktora gitmeniz belki de sizin hayatınız da kendiniz için yapmış olduğunuz en iyi şey olabilir.
 
B

By Computer

Kullanıcı
23 Tem 2007
En iyi cevaplar
0
0
İst
Bendede bazen oluyor soru çözerken salak gibi bakar bakar dururum bir yandanda düşünürüm ama bir türlü sonucu bulamam başım ağrır kalkar giderim..Bazıları oluyor bu acba neden bileniniz varmı?? ???
 
U

uzra05

Kullanıcı
22 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
ankara
turkishdelight' Alıntı:
bende var açıkçası testi yaptım 77 çıktı nasıl çözücez bu sorunu?
şeeyy bende bundan şikayetçiyim ama o test dediğiniz şey nerde acaba ??? bende test görünmüyo da ...bende bi denesem ...
 
Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Kendinizi kontrol etmeniz ettirmeniz güzel bir düşünce..

6 ayda bir doktora görünmeli her insan.

iyi akşamlar efendim.
 
Y

yasinyarar

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
paylaşım için teşekkürler
 
S

smaile

Kullanıcı
15 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Evet; böyle bir çocukluk yaşamadım ve erişkinliğimdede bu türden olumsuz davranışlarım olmadı ama yinede dikkat eksikliğim var.  :-\
 
E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
Bende yok aşırı dikkatten gelen dikkatsizlik var  ;D :D :D :D
 
B

black_pie

Kullanıcı
7 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Başlığınla yazdıkların hiç birbirini tutmuyor. bende bir çözüm yolu buldun zannettim ya da en azından bilimsel bir yazı, bu yazdıklarını ilkokul 5 e giden bir çocukta biliyor.
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
black_pie' Alıntı:
Başlığınla yazdıkların hiç birbirini tutmuyor. bende bir çözüm yolu buldun zannettim ya da en azından bilimsel bir yazı, bu yazdıklarını ilkokul 5 e giden bir çocukta biliyor.
Sence 5 yaşında ki çocuk bunları bilse, aynı davranışları sergilemeye devam eder mi?
Ya da ileri ki yaşlarında neden düzeltmez o zaman.? :(
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
payro' Alıntı:
  ’’Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu’’, evden okula, okuldan işe, işten kazalara ve kötü alışkanlıklara uzanan bir yaşamın adı...
Tarife bakılı ise ,dikkat bozukluğu pek çoğumuz için geçerli diyebiliriz.
Gerçekten hepimizi yakından ilgilendiren önemli bir konu.
Daha içerikli araştırma yapcağım.Çünkü son zamanlarda dikkatimi birtürlü toplayamaz oldum.
Konu için teşekkürler
 
B

blgn

Kullanıcı
1 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
bazen öyleki okuduğum yeri bir kaç kere başa sarıyorum..kendimi boşverdim de kızım için üzülüyorum :-[henüz 13 yşnda,derslerime yoğunlaşmıyorum diyor.tlfnunu bıraktığı yeri unutur evin içinde ve buna benzer şeyler işte..
paylaşım için teşekkürler :)
 
F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Şu sıralar bende de var...

Geçicidir muhakkak.. : ))

Teşekkürler paylaşım için.
 
Üst