Dibe vurmak iyidir. Çünkü gidebileceğin tek yer yukarısıdır.

• Konbuyu başlatan SaKa2007
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yeni Katılanlar kategorisinde SaKa2007 tarafından oluşturulan Dibe vurmak iyidir. Çünkü gidebileceğin tek yer yukarısıdır. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,131 kez görüntülenmiş, 27 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yeni Katılanlar
Konu Başlığı Dibe vurmak iyidir. Çünkü gidebileceğin tek yer yukarısıdır.
Konbuyu başlatan SaKa2007
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan snm.brs
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
manas' Alıntı:
Zynep alay yok ama sen nereye takıldın?
Son dizede kasdettiğim şey, insanın en umutsuz anında yaradanın kuluna el uzattığıdır.
Bu her zaman geçerli değil benim için manas, yanlış anlaşılma olmasın ama çok çaresiz arkadaşlarım ve çaresiz örnekler var çevremde.
Elbette diyebilirsin; bir kapı kapanırsa bir diğeri mutlaka açılır, önemli olan nefes almaktır, sabretmektir. Bir ölçüde katılırım buna, pes etmemek adına. Ama mucizeler ne yazık günümüz maddi dünyasında artık pek kolay gerçekleşmiyor sevgili manas.

M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Tabiiki Zynep, insanın her durumda yüzünün güneşe dönük olması gerek belki de bilemiyorum ama ben böyle inanıyorum, hayatı böyle yorumluyorum ve herşeye rağmen güzel hayat.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
manas' Alıntı:
Tabiiki Zynep, insanın her durumda yüzünün güneşe dönük olması gerek belki de bilemiyorum ama ben böyle inanıyorum, hayatı böyle yorumluyorum ve herşeye rağmen güzel hayat.
:) Tabi ki, inanmak başarmanın ilk adımı diyoruz hep manas. Ama ben ilk adımların her zaman aklın mantığın öngöreceği şekilde atılmasından yanayım.
Hoş bir fıkra vardır belki duymuşsundur, hani şu sel basan köyün imamımın öyküsü. Aslında burada yayınlamakta çok sakınca görmüyorum bu fıkrayı, çünkü herhangi bir sakınca görmüyorum;

Köyü sel basar ve herkes canını kurtarmak için kaçar. Bir tek köy imamı terketmez köyü. "Ben inançlı biriyim, bu sular bana hiç bir şey yapamaz!" diye. Ne var ki sular hızla yükselir, ve imamı kurtarmak için bir sal yaklaşır, "gel boğulacaksın" diye seslenirler ama o reddeder, sal uzaklaşır, ama sular iyice yükselir, bir helikopter gelir ve bir merdiven uzatırlar imama; "tırman merdiveni, seni kurtarmaya geldik!" Reddeder imam! "Ben yıllardır ibadet ederim, bana kötü bir şey olmaz!" diye...
Ama olan olur ve iyice yükselen sularda can verir imam.
Huzura çıkınca; "Biraz kırgınım" der," "Yıllardır ibadet ederim ama beni kurtarmadı!"
Bu sözleri Yaradan'a aktarılır ve alınan yanıt imama iletilir;
"Daha ne yapsaydım? Kurtulması için ona sal gönderdim, reddetti, helikopter gönderdim, reddetti!"

Bizlere akıl verilmiş, dibe vurduğumuzda çıkmamız için kullanabileceğimiz bir akıl.
Ancak ilk yorumuma dönecek olursam, yineliyorum, bazan ne aklımızı ne kadar kullanırsak kullanalım, istediğimiz sonuçlara ulaşamayabiliyoruz. İşte ben bu nedenle pestememek terimini kullandım, ama mucizelere çok güvenmeden, sabırla...

Not: Fıkra sadece bir örnektir ve tüm arkadaşlarımdan ricam, konuyu saptırabilecek malzeme yapılmamasıdır. Teşekkürler.

M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Zynep inan ki ben yazımda gayretsiz çabasız bir umuttan bahsetmedim beni anlamışsındır herhalde. Çalışmak elinden geleni yapmak ve nihayetinde de umutla yaradana bağlanmaktır benim kasdım.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Burası yeni katılanlar bölümü arkadaşlar.
Beni dinlerseniz konuyu amacından saptırmayalım
Teşekkürler.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Korsan' Alıntı:
Burası yeni katılanlar bölümü arkadaşlar.
Beni dinlerseniz konuyu amacından saptırmayalım
Teşekkürler.
Mesaj alındı Adminim.
Ve...
Dibe vurmadan hep yukarı çıkabilmeniz temennisiyle hepinize sevgiler. : )