DEDİKODUCULAR

  • Konbuyu başlatan muraturkom
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde muraturkom tarafından oluşturulan DEDİKODUCULAR başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,406 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı DEDİKODUCULAR
Konbuyu başlatan muraturkom
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan muraturkom
M

muraturkom

  ELEŞTİREL DÜŞÜNCENİN YANLIŞ UYGULAMA BİÇİMİ"DEDİKODU"
 
  İki yada daha fazla kişinin,ortamda bulunmayan kişi yada gruplar hakkında olumsuz duygu, düşünceleri ile görüş bildirmelerine dedikodu diyoruz.
  Kendimize yapılmasından hoşlamadığımız,eleştirilme eylemini birçoğumuz ortamda bulunmayan kendini de doğal olarak savunamayan başkaları için keyifle yapıyoruz.
  Yapılan eylem belki psikolojik anlamda rahatlamayı sağlıyordur.Belki de kişinin bir terapi yöntemidir.Doğamızda olmasa insanların birçoğu bu davranışı eski çağlarda bırakırlar."Bu işi sevmedik,bırakalım şu dedikoduyu derlerdi." Ancak bazı uzmanların iletişim boyutuna dikkat çektikleri görülüyor.İnsanların bu yöntemle bir tür iletişim kurdukları savunuluyor.
Dikkatleri çeken bir diğer boyutu iş yerlerindeki dedikodu.Yöneticiler bu tür kişileri belki bilmediklerini haber almada kullansalar da, iş ortamının ahengini bozdukları için ilk işten çıkarılacaklar listesinin başında dedikocular var.Bunu da bir kaç farklı kaynaktan inceledim benzer sonuçları buydu.
  ÇÖZÜM ;
  Yapılması doğru olmayan,hatta yüzleştirildiklerinde hayır o sözü ben söylemedim diye inkar edip başkalarının üstüne atarak kendilerini aklamaya çalışırlar.Biliyorlar ki doğru bir davranış değil,yoksa ben söyledim,iyiki de söylemişim diye övünürlerdi.
Eleştiri yapmamak,yapmaktan kötüdür.
Eleştireceğiniz kişiyi kırılmasın hadi bu kez oldu bir daha tekrarlamaz diyorsunuz ,biraz yüz mimikllerinizle belli etseniz bile kişi davranışlarına devam ediyor.Öyleyse en güzeli kişinin yüzüne yanlış olan davranışını söylemek en doğrusu.
  Bulunduğunuz ortamda dedikodu yapılıyor, siz söze girmeseniz de duyuyorsunuz,imkanınız varsa onlara neden terkettiğinizi özellikle belirterek ortamdan uzaklaşın.Toplumda barış,sevgi, saygı istiyorsak dedikodudan uzaklaşmalıyız.
 
A

agokalper

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
doğru diyosunda hocam bazende terbiyemiş gibi insanları eleştirmeyin diyo büyüklerimiz.. iki arada bi derede kaldım şimdi ben  ???
 
M

muraturkom

  agokalper/kardeşim
  Güzel İzmir den memleketim Balıkesir e 21 06 2009 dönüyoruz.Aracı babam kullanıyor.Kendime söz verdim,bu yolculukta babama hiçbir müdahalede bulunmayacağım diyordum.
Pat sürekli çizgide sollama yaptı.
Söz verdin sus demeye kalmadı,yerleşim yerinden geçerken 110 km hız olunca baba lütfen yavaşlamalısın dedim. Önümdeki araç benden daha hızlı diye savunmaya geçti.Akhisar da mola verdik,beni hep eleştirdin sen de arabanın bakımlarını zamanında yapmıyorsun ona nedemeli diye sordu.Ben de haklı eleştiri yaptığını söyledim bakımlarını geciktirdiğimi kabul ettim.Kendisine onu ve insanları çok  sevdiğimi kuralların insanların hayatları için uygulandığını aynı hataları tekrar yaparsa tekrar uyaracağımı vurguladım.Büyükler de eleştirilmelidir.
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Dikkatleri çeken bir diğer boyutu iş yerlerindeki dedikodu.Yöneticiler bu tür kişileri belki bilmediklerini haber almada kullansalar da, iş ortamının ahengini bozdukları için ilk işten çıkarılacaklar listesinin başında dedikocular var.
Valla en çok burası ilgilendirdi beni şu anda:) Yapılması gereken bu olabilir ama hiç de böyle olmuyor. En şikayetçi, en dedikoducu, en ajan tipleri patronlar hep koruyor maalesef.
 
H

harariye

Kullanıcı
22 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
hele ki mesleki dedikodu..
ya inanılmaz boyutlara ulaşıp hayatı değiştiriyor ya..
buna nasıl izin verir insanlar  ???
 
M

muraturkom

İş yerlerindeki kımıl zararlısı tipteki dedikoducuların ortak özellikleri , kendine özgüven duymayan, sürekli yalakalık yapmak mecburiyetindeymiş gibi zanneden yaratıklardır. Aslında dürüst çalışanlar onlara bir tuzak kursalar hemen tongaya düşerler ama dürüst çalışan da bunu kendine yedirip yapmaz.
 
M

muraturkom

harun/
  sence iyi huylu dedikodu nasıl yapılır.Biraz açarmısın.
 
Üst