Dan Brown .."Kayıp Sembol"..

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde crt tarafından oluşturulan Dan Brown ..\"Kayıp Sembol\".. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 22,648 kez görüntülenmiş, 52 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı Dan Brown ..\"Kayıp Sembol\"..
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan doğa
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Tarih: 22 Dec 2009 19:23
Mesaj konusu : Dan Brown .."Kayıp Sembol" 

Dan Brow..
Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar'dan sonra Kayıp Sembol’de insanlığın yüzyıllardır beklediği bir gerçeğin peşinde...
Harvard Simgebilim Profesörü Robert Langdon, Kongre Binası'nda konferans vermesi için yakın bir arkadaşından davet alır. Ancak, Washington'a varır varmaz oldukça garip bir durumla karşı karşıya kalan profesör, kendini korkunç bir oyunun ortasında bulur.
Kongre Binası’na bırakılmış olan bir sembolün -yakın arkadaşı Peter Solomon'ın kesik eli- varlığını haber veren bir telefon, Langdon'ı hiç de yabancısı olmadığı bir dünyaya davet etmektedir. Antikçağlarda kullanılan bu sembolik çağrı, daveti alan kişiyi ezoterik bilgeliğin hüküm sürdüğü, çok eskilerde kalmış kayıp bir dünyaya sürükleyecektir.
Sonu belli olmayan bu mistik daveti arkadaşını kurtarmak için kabul eden Langdon, bir anda masonik sırların, saklı kalmış tarihin ve o güne dek görmediği yerlerin gizli dünyasında inanılmaz bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır.
Artık cevaplanması gereken sorular vardır:
İnsanlığın Altın Çağı, açılmaması gereken bir kapının aralığından sırlarıyla birlikte yok mu olacak, yoksa hikmetin ışığında tüm soruların cevapları mı bulunacaktır?...

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bu kitabın tanıtımını kitabın ismi çıktıgında yapmıştım,en sevdiğim ve bütün kitaplarını okuduğum bir yazarın kitabınının açılımını başkasına bırakırmıyım :)
http://www.kendinigelistir.com/forum/index.php/topic,14942.0.html

Türkçeye çevrilmediği için de henüz elime geçmemişti taki dün kitapcıda görene kadar aldım hemen sepete attım,elimdeki kitap bitince ilk işim "kayıp sembol" u okumak olacak.. :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Superisi : ) Konuyu paylaşmadan önce arama yaptım ama bulamamıştım .
Neyse yönetim dönüşüm kutusuna taşıyacaktır ..
Kitabı okuduğunda düşüncelerini bizlerle paylaşırsan sevinirim : )

Henüz kitabı okumadım ama haddime düşmesede biriki şey sölemek istiyorum ..
Dünyada 100 milyon kopya satan ''Da Vinci Şifresi'' kitabının yazarı Dan Brown İstanbul'a da geldi..
Haberlede izlemiştik günlerce .Yani tanıtımda Türkiye'de elinden gelen çabayı gösterti desek abartı olmaz..
Türkiye'ye karşı acımasız eleştrilerin yapıldığı ,masonları öven ,kursal kitapları tiye alan espriler vs.konuları içeren bu kitabı okuyabilmek için
Hayranlarının gece yarısı kuyruğa giriyorip kapışarak almışlar..
Belki haddime düşmeyen bir eleştri olucak ama teorileri ve masallardan hoşlanmıyorum yani bu kitabı okumamamış olmam benim için pek bi'kayıp sayılmaz..
Da Vinci Şifresi'ni okudum filmini de izledim.
Bende hiç bir iz bırakmadı : (
Sanırım önyargılı vede çok hissiz biriyim?
Ama siz bana bakmayın okumak tabiki iyidir ..

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Senin ne tür kitaplar ilgini çeker biliyorum o yüzden pek bir şey diyemiyorum ctr :)

Kitabı okumadım ama Türkleri kızdıracak şeyler sarfettiğini özellikle Her yerden bir şeyler katıp,Türkkiyeden f tipi cezaevi ve rüşvetle işlerin döndüğünü -ki doğru bir tespit aslında- anlatan kısmı tepki görmüş...
Okuyunca yorumumu yaparım,okumadan önyargılı yaklaşamam özellikle bütün kitaplarını büyük bir zevkle okuduğum bir yazarın kitabına... ;)

Senin ilgini çekecek bir kitap tanıtımıza yaptım bak istersen,Davinciden sonra adresim o kitap olacak  ;)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Tamam Su Perisi : )
Ama unutmak yok (Kayıp Sembol'ü) okuduğunda yorumunu hemen  bekliyorum ..
Biliyorsun benim okuduğum kitaplar neyse : (

Bakarsın bu kitapta film olarak çekilirse gider sinemada izlerim..İşin kolayına fena alıştım..
Önce filmi izliyor sonra kitabı okuyorum. (

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
333. sayfadayım :) nasıl bi yerde bıraktıysam artık :D kitap şu anda müthişşş gidiyor ama tam yorumu okuduktan sonra buraya ekliycem :) herkesin hoşlandığı roman tarzı farklı tabi ama açıkçası ben tam bir Dan Brown tutkunuyum. Diğer kitapları çokkktann bitirmiştim Kayıp Sembol'ü de çıkar çıkmaz kaptım gelin görünkü sınav haftasına denk geldi bitiremedim daha :-[ konunun geri dönüşüme taşınacağını zannetmiyorum zira bi önceki paylaşım burdaki kadar ayrıntılı ve daha özel değil her neyse...
Yani tanıtımda Türkiye'de elinden gelen çabayı gösterti desek abartı olmaz..
Türkiye'nin tanıtımına gelince açıkçası kitapta bu şekilde geçmesi beni inanılmaz bir şekilde hayal kırıklığına uğrattı başkalarının tepkileri nasıl olur bilemiyorum. Kitapta Türkiye'yle ilgili tek şey, oldukça zengin bir babanın rüşvet karşılığı oğlunu Soğanlık F Tipi Cezaevi'nden azıcık aklı başına gelsin diye kurtarmaması sonucu oğlunun ceza evinde bir mahkum ve cezaevi müdürünün işbirliğiyle dövülerek öldürülmesi... Artık kitap hakkında aşırı tüyomu verdim bilmiyorum ama bu konuya tepkiliyim zira bu ülkede işkenceler zamanında zengin babaların oğullarına değil ırkına bakılarak gariban insanlara yapıldı... Aşırı sinirlenmişim konu dışına çıktım , neyse...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Bu gün Bakırköy Metrocity alışveriş merkezindeki  D&r ' girişinde  Dan Brown'un kocaman bir resmi içerdeki giriş reyonunu ise "Kayıp Sembol" e ayrılmış ve büyük bir reklam kampanyası başlatılmış Kitabın kapağı ise  cildi parak kapağı çok güzeldi.
30 tL den 28 TL indirmişler alan çoktu ama ...
Okumaya karar verdiğim zaman alırım nasıl olsa karaborsada 5 TLye düşer: (
Su Perisi ..  o bahsettiğin kitabı bugün bitirecektin ne oldu ?
Bak daha sırada Elif Şafak'ın Kağıt Helva "kitabı da var  ona göre : (

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Kitapta Türkiye'yle ilgili tek şey, oldukça zengin bir babanın rüşvet karşılığı oğlunu Soğanlık F Tipi Cezaevi'nden azıcık aklı başına gelsin diye kurtarmaması sonucu oğlunun ceza evinde bir mahkum ve cezaevi müdürünün işbirliğiyle dövülerek öldürülmesi...

Türkiye gerçeğini kabul etmek mi sinirlerini bozdu yoksa diğer ülkelerin iyi tarafından bakıp,Türkiyenin diğer taraftan baktı diyemi sinirlenmen...Cezaevlerinde az kişi öldürülmedi devletin isteği ile,kuralına uydurulup intihar etmiş gibi gösterilmedi mi?

Neyse henüz okumadım okuyunca belki tepkim senin gibi olur o yüzden şimdilik bu kadar söz syleyebilirim...

crt' Alıntı:
Bu gün Bakırköy Metrocity alışveriş merkezindeki  D&r ' girişinde  Dan Brown'un kocaman bir resmi içerdeki giriş reyonunu ise "Kayıp Sembol" e ayrılmış ve büyük bir reklam kampanyası başlatılmış Kitabın kapağı ise  cildi parak kapağı çok güzeldi.
30 tL den 28 TL indirmişler alan çoktu ama ...
Okumaya karar verdiğim zaman alırım nasıl olsa karaborsada 5 TLye düşer: (
Su Perisi ..  o bahsettiğin kitabı bugün bitirecektin ne oldu ?
Bak daha sırada Elif Şafak'ın Kağıt Helva "kitabı da var  ona göre : (
Karaborsada bulabilirsin buda okuyucu olarak emeğe saygısızlık diye düşünür korsanda olsa almamaya gayret ederim( bulamaz ve mutlaka okumak istersem isem alırım)

Bahsettiğim kitabı bu gün bitirdim sabahın erken saatlerinde şükür :) Birazdan yorumunu yaparım..DAN BROWN'a başlamayı düşünüyordum ama "che guevara" dan sonra "Hayvan çiftliği" adlı romanı okumaya karar verdim,hazır siyasetle ilgili bir iki kavram  ve felsefesine göz atınca biraz daha bekleyebilirim "kayıp sembol" bir şey kaybetmem nasıl olsa :)

Kağıt helvanın tanıtımını çıktığı an yaptım ama kitap henüz elimde değil.."Hayvan çiftliği" ni bitirince elime ulaşırsa "Kayıp sembol" biraz daha bekler gibi geliyor  ::)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
SUPERİSİ : )
İyi ozaman Che Guavara'yı bitirdin demek . Bu kitap hakkında sonra özel kunuşuruz.
Ya korsan yayın olayına karşı ,emeğe saygılıyım ama  Dan Brown'un kitapları zaten rekor derecede satıyor ..
ülkemiz bile okadar çok reklamını yaptıki nereye baksam Dan Borown..!
Biraz az kasansa da farketmez diye düşündüm: (
Kararlıyım korsanı çıkana kadar bekleyeceğim ..

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
vega' Alıntı:
zira bu ülkede işkenceler zamanında zengin babaların oğullarına değil ırkına bakılarak gariban insanlara yapıldı...
belirtmiştim sanırım...

Yahut işkencelerin çoğu düzeni kırmak isteyenlerin şevkini kırmak için yapıldı sonu üzücü olsada ...Bu Türkiye gerçeyiyle ters köşe yapmış yazar,tam köşe yapsa bu kadar tepki almazdı belki :)

D

drtanerengin

Kullanıcı
19 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Kitabı 2 günde bitirdim. Mükemmel olmuş tam Dan Brown dan beklendiği gibi. Kesinlikle okunmasını tavsiye ediyorum. ;)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Biraz bekleyecek kendimi siyasete adadımda :D

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Superisi: ) Başmamadan biten bu hikayde  demek beni sende yalnız bırakıyorsun ?
Öyle olsun bakalım: ((   
Ne oldu kitabı okumaya (Kayıp Sembol)başladın mı?

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sende bir karar versen canım :) Bir girme diyorsun bir neden çıktın..Ne yapacağımı şaşırdım :)

Senin gibi bir yol göstericim olsaydı yanımda çıkmazdım ama mesafeler işte!

Kayıp sembol'e henüz başlamadım..Bu günlerde biraz yoğunum ve kalın bir romana başlamak için uygun zamanı bekliyorum şimdi hafif beni yormayan-siyasi kitaplardan sonra biraz kafamı toparlamam lazım- kitaplar şeçiyorum..
Üstün DÖKMEN'den "Miyasenin kuzuları" adlı kişisel gelişim üzeri romanını okuyorum..Çok zevkli bir kitap...Hafta sonuda çok yoğun olacağım için pazartesi başlarım Dan BROWN'a...O güne kadar çerez niyetine bir iki kitap bitiririm kafamıda toparlamış olurum :)

Tavsiye ettiğin kitap-reis- aklımda...Gördüğüm yerde kırmızı bültene girmeden alıp okuyacağım  ;)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Beni yalnız bırakmayacağını düşünerekten  öylesine söylemiştim bırak bu işleri diye..Kırdın yine beni: (
Neyse bu konuyu geçelim..
Kuralları zorlamak istemiyorum..
Ya kitaba biran önce başlasan konuyu merak ediyorum ama okumaya bir türlü adepte olamadım.
Kırmızı bültene ne gerek kitap bende var geldiğinde veririm okursun.
Birde önemli bulduğum yerleri işaretlemişimki amanda aman : ((

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Önemli yerleri ben işaretlerdim canım niye zahmet ettin:D

Benim okuduğum kitapalrı göreceksin:) Bazılarını elimden gelse hep çizeceğim ve kitabın her yerini dolduruyorum diye artık çizmiyor kenarına ok işareti koyuyorum:) Bazılarınada soru işareti :)

Okuyacağım bende çok istiyorum ama yoğun bir haftadayım ve merakla beklediğim kitabı elimden bırakmadan rahatca okumak istiyorum...
Haftaya başlayacağım.o zman yorumlarımı yaparım:).