Çok uyu iyi öğren!!

  • Konbuyu başlatan kabeka
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde kabeka tarafından oluşturulan Çok uyu iyi öğren!! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,409 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Çok uyu iyi öğren!!
Konbuyu başlatan kabeka
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan eren165
K

kabeka

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
16
İstanbul
Başarılı öğrenmenin sırrı uykudan geçiyor. Eski bir inanışa göre yeni öğrenilen bilgiler, bir gecelik uykudan sonra daha kalıcı oluyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (ABD) bilim adamları, hayvan ve insanlarla yaptıkları deneylerle, bu inanışın doğru olduğunu kanıtladılar. Robert Stickgold, sınavdan önce iki gece ya da daha fazla uyumanın bilgileri hatırlamada son derece yararlı olduğunu söylerken git gide kısalan uyku saatlerinin zihinsel yetimizi zayıflatabileceği konusunda da uyardı.

Araştırmacı, sınavlarda başarılı olmanın okul ya da aile içindeki eğitiminden çok, sınavdan önceki gecede iyi bir uykuya bağlı olduğu kanısında. Araştırmacılar, farklı uyku evrelerinin çeşitli öğrenme türlerinde etkili olduğunu bulmuşlar. Örneğin REM uykusu, özellikle de resimli bilgilerde etkili ve ev hayvanlarında izlenen bazı davranışlar diğer hayvanlarda da izlenmiş.

Chicago Üniversitesi bilim adamlarından Daniel Margoliash, yavru kuşların ötüşlerini uykuda öğrenip, ezberlediklerini bulmuş. Yavru kuşlar uyuduklarında veya öttüklerinde beyinde aynı sinir hücreleri harekete geçiyor. Farelerin uyku sırasında koşmayı öğrendiklerini söyleyen diğer bir araştırmacı da farelerde de öğrenme ve uyku sırasında aynı beyin bölgesinin etkinleştiğini fark etmiş.
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Paylaşım için teşekkürler kabeka.

Bende daha önce böyle bir şey okumuştum; yatmadan 1 saat öce ders çalışıp başka hiç bir şeyle ilgilenmden uyursak daha iyi öğrenebileceğimizi okumuştum denedim işe yaradı.
:)
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ben öyle yapınca uyuyamıyorum ya hepsi rüyama giriyor. Sayıları topluyorum, çıkarıyorum sonuca ulaşamayınca kabus gibi uyanıyorum ya da sabah çok mutsuz kalkıyorum yapamayacağım diye..
Iyy allahtan bitti o günler:))
 
S

seca

Kullanıcı
1 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
mersin
emeğine sağlık kabeka aslında dün kitap tanıtım bölümüne bununla ilgili bir yazı yazmıştım bu da tam üzerine geldi...

bende uyumayı cok seven ve uykunun hayatımıza kaybettiği zamandan cok kazandırdığı bilgilerden yanayım...

ve herkesin 12 saat dinlenmesi gerektiğini savunurum her zaman...

Bende daha önce böyle bir şey okumuştum; yatmadan 1 saat öce ders çalışıp başka hiç bir şeyle ilgilenmden uyursak daha iyi öğrenebileceğimizi okumuştum denedim işe yaradı.
gülsah doğru söylüyorsun...biraz garip gelecek ama uykuda defalarca tekrarlanıyor farkında olunmadan...

sınav zamanı ezber yapanların  denemeleri lazım bunu...ama hayatımızda sınav yoksa gene okuyup kendimizi geliştirip 12 saat yorgunluğun üzerine 12 saat dinlenmek çok iyidir bilgilerin pekiştirilmesi adına...

sevgiyle kalın :)
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Ahaaaaaaaaaaaaa.
Hani sadece aptallar 8 saat uyurdu.
Uyumadıkları için bunu öğrenememişler demekki heheh.
Valla birbiri ile bu denli güzel çelişen konumu olurmuş :)
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
8 saati aşmayan iyi bir uyku demek.
Kaliteli uyku konusu vardı, daha önce okumuştum.
 
E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
Evet bizede okulda öğretmenlerimiz derdi yatmadan önce neyle meşgul olursan uyurken beyin onla meşgul olurmuş. Ders çalışın derlerdı. Bende denedim rüyamda hep sorular çözüyordum..  :D :D
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Çok doğru bir şey, çok uyumaktansa kaliteli, deliksiz uyumak.
Sabah uyandığımızda dinç olabilmek.
Bu aralar iyi bir uyku çektiğim söylenemez, geç yatıp erken kalkıyorum ve gün boyu pc başındatyım,
bir gün gözlerim iflas edecek ama ne zaman... :)
 
M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Sınav  geceleri uykumu iyi ki feda etmemişim.
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Çok uyumakdan geç vcudun yeterince uykuyu alması gerek...Bu 4 saatte olaibliyor,8 saatte..
Araştırma sonuçları ile Erdal beyin kitabındaki bilgiler çakışıyor...Kitapda bilim adamlarımızın uykusundan çalarak neler başardıklarını anlatırken burda yeterince uyku diye kafamızda çelişki yaratmışlar...
Hangisine inanmalı...Şartlandırılmış bir otoriteye mi( yetişkinler için uyku 8 saat) yoksa kendimizi iyi hissedene kadar uyumak mı?
O zaman çoçuklarımın erkenden yatıp,geç saate kalkmalarına ses etmemem gerekecek...Ne kadar uyumaları gerektigi konusunda daha bilinçsizler,,Çok uyudukça beyinde vucudda sersemliyor,o yüzden çok uykudan ziyade az uykuyu tercih ediyorum.. Tabi bu en az 7.8 saat demek  ::)

Unutmadan,uyumadan önce ders çalışıp ve hiç bir şeyle ilgilenmeden yatarsak sabaha kadar aynı dersle bogustugu konusu çok doğru,bazı günleri hatırladım şimdi,kabus gibiydi.. :D
 
Üst