...cEm yIlMaZ Ve iStİkBaL MaRşI...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hatche
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
buLut' Alıntı:

aynen katılıyorum.
ayrıca hiç beğenmedim.

bunun mizah yanımı olur yaa.. >:(

neden olmasın..? burada istiklal marşımızı küçük düşürecek birşey yapılmamışki... başlığındada belirtilmiş İSTİKBAL MARŞI... Buna benzer benimde bir marşım var ve önümüzdeki günlerde bende paylaşmayı düşünüyorum...

cnslmst bence yanılan sensin
bir ülkenin istiklal marşıyla oynanmaz
onun üzerinden mizah yapılamz
bu marş bizim kutsalımızdır
sen kendine göre kutsal olan birşey üzerinden mizah yaparmısın
bir kere bu kapı açılırsa
o kapıdan giren çok olur
o yüzden milli marşımızla oynamamalıyız

burada milli marşımızla oynanmamışki sadece esinlenilmiş... eğer öyle birşey olmuş olsaydı buna resmi makamlar gereken cevabı verirdi...

mizahın bir ölçütü vardır ve enazından benim mizah anlayışım içinde böyle bir hadise yok. bizim için çok önemli olan bir değerimiz-marşımız,canımız-değiştirilerek yansıtılması beni çok çok üzdü.arkadaşlar farkındamısınız bilmiyorum-ki bunu mizah olarak gören arkadaşlar bu boyutun farkında değillerdir eminim-milli değerlerimiz, alay konusu olarak,mizahi bir açıdan ele alınarak,özellikle yeni nesil gençlere farklı şekilde empoze edilmeye çalışılmakta ve bunun sonucunda milli değerlerimizden yoksun,milli değerlerimize sahip çıkmayan bir nesil ortaya çımakta ve buna başlıca katkısı bulunanlar da bu değerlerimizi yok etmeye çalışan alay konularına gülen, ve bunlarda hiç bir yanlış bulmayan insanlar!!

alparslan' Alıntı:
o kapıdan giren çok olur

evet hakLısın aLparsLan, farkLı bir başLıkLa yazıLmış biLe oLsa istikLaL marşımıza benzetiLmiş milli değerLerimiz mizah konusu oLmamaLı !!!

alparslan' Alıntı:
cnslmst bence yanılan sensin
bir ülkenin istiklal marşıyla oynanmaz
onun üzerinden mizah yapılamz
bu marş bizim kutsalımızdır
sen kendine göre kutsal olan birşey üzerinden mizah yaparmısın
o kapıdan giren çok olur
o yüzden milli marşımızla oynamamalıyız

aynen katılıyorum.dokunulmazlığı olan değerlerimize böyle mizahi açıdan yaklaşıp dejenere etmeye çalışan insanlara kapılıp aldanmayın.
alparslan ın da dediği gibi bu kapıyı açmalarına izin verirsek bu kapı birdaha kapanmaz.dikkatli olalım!!milli değerlerimize sahip çıkalım bu basit,alaya alına bir konu değil bunu unutmayalım

bulut çok haklısın
zaten dikkat ederseniz bende genç olmama rağmen
türkiyedeki gençlik
hiç hoşuma gitmiyor
çok isyan edesim geliyor
ama içimdeki sakinlik hep ağır basıyor
gerçekten üzülüyorum bu duruma
ve elimden hiçbirşeyin gelmemesi daha fazla üzüyor beni
neyse görüşlerimiz bir
yalnız değiliz en azından

bu arada hatice sanada teşekkür ederim
ve görüşüme katıldığın içinde sevindim

teşekkür ediyorum Alparslan.çok haklısın  benim de gençlik hiç hoşuma gitmiyo bende bir genç bireyim ve giderek milli değerlerinden yoksun olarak büyüyen gençler beni de üzüyor.hele bir de istiklal marşımızı üzerinden böyle bir espri konu görünce---
hiç yakıştıramadım cem ylmz'a...gençlerin beğenerek takip ettiği bir komedyenimiz bu konularda daha hassas olmalıydı..

hepinizin düşüncesine saygı duyuyorum arkadaşlar herkesin düşüncesi aynı değildir ama benim düşüncem bu...

UğurOnur' Alıntı:
Senin mantığınla düşünürsek ayben örnek veriyorum;
bizi amerika'nın yönettiği onun müttefiki konumunda aslında kuklası olduğumuz söylemlerinden yola
çıkarak milletin uyanması için kalksam ayyıldız'lı bayrağıma amerikanın yıldızlarını sıralasam mizah
olsun diye karikatür bunu hoş karşılarmısın ?.....Milletim uyansın diye yapıyorum...amerika oyuncağıyız
dikkat çekmeye çalışıyorumm...Nasıl bir yöntem...olur....

Şimdi bu yorumdan sonra susuyorum çünkü söylenecek söz kalmadı  :-X

Ama kesinlikle de yanlış anlaşılmak istemem sonuçta ben de bu vatan evladıyım geçmişime sahip çıkmasınıda bilirim ama bu açıdan bakmadım saol UğurOnur ;)

Ayben' Alıntı:
Şimdi bu yorumdan sonra susuyorum çünkü söylenecek söz kalmadı  :-X

Ama kesinlikle de yanlış anlaşılmak istemem sonuçta ben de bu vatan evladıyım geçmişime sahip çıkmasınıda bilirim ama bu açıdan bakmadım saol UğurOnur ;)

Rica ederim.
Belirtmek isterim dün yazmaya fırsatım olmadı.Amacım sana yüklenmek değildi.
aynı düşüncede olmayabiliriz bu çok doğal.Ama mizahta dahi her zaman bir ölçü
olmalı...Sadece o hissi ifade edebileceğim bir örnek vermek istedim.

Cem Yılmaz'ın yapmak istediği bana kalırsa şu;
İstiklal Marşı'nın yazıldığı günler ve günümüz arasında Türkiye'de neler olup bitti? Yani bir anlamda "nereden nereye, okuyun anlayın!" mesajını vermek istemiş Cem Yılmaz ve üzülerek söylemem gerekir ki, haksız mı?
İstiklal Marşımız kutsal kabul edilmiş arkadaşlarımız tarafından, elbette katılırım, ama Yılmaz'ın belirttiği şekilde bu kutsallık kağıt üzerinde kalmaya başladığı zaman tehlikeye dikkat çekmek için bu şekilde yazmak ve en azından üzerinde konuşturmak bir zeka ürünü.
Yorumları okudum ve gördüğüm odur ki, Yılmaz'ın şiirinden sonra bu platformda ayrı bir tartışma başlamış bile:
Ülke Gençliği!
Bu anlamda ele alınınca Cem Yılmaz amacına ulaşmıştır.

cem yılmaz bunu yapacaksa kendince bir uyandırma görevine soyulmuşsa
bunu basından dile getirsin
türk telekom reklamlarında oynayacağına(eğer bu kadar bu konuya üzülüyorsa)gelsin parasını bu soruna harcasın biraz
cem yılmazı seviyorum
show ları güzel
ama cem yılmaz bu ülke için
bu gençler için örnek alınabilecek bir insan değil
bana göre
bu demek değildirki cem yılmaz kötü bir insan
aksine çok iyi bir insandır
ama örnek değildir

alparslan' Alıntı:
cem yılmaz bunu yapacaksa kendince bir uyandırma görevine soyulmuşsa
bunu basından dile getirsin
türk telekom reklamlarında oynayacağına(eğer bu kadar bu konuya üzülüyorsa)gelsin parasını bu soruna harcasın biraz
cem yılmazı seviyorum
show ları güzel
ama cem yılmaz bu ülke için
bu gençler için örnek alınabilecek bir insan değil
bana göre
bu demek değildirki cem yılmaz kötü bir insan
aksine çok iyi bir insandır
ama örnek değildir

Cem Yılmaz çok başarılı bir sanatçıdır benim için. En azından yaptığı işin hakkını verebilen, komedyen olduğunu söyleyen ve mesleği gayet te iyi yapan ve insanları gerçekten güldürmeyi başarabilen bir kişidir.
"Paraları getirsin versin" demişsiniz, ben size şöyle bir soru sorsam?
Bugün ülkemiz TV'larında yüzlerce dizi oyuncusu var, sadece oynayan, ve çok özür dilerim sanata sanat adına hiç bir katkısı olmayan oyuncular, bunlar sizce doğru örnekler mi gençlere? Ve bu insanlarda paralar kazanıyorlar, onlardan da ister misiniz paralarını vermelerini? Bunu geçtim, mesleğini doğru yapan insanlar, ki mimar, mühendis vs vs her kim olursa olsun, başarılı olan insanların zaten kazançları ve vergileri aşağı yukarı bizler tarafından bilinir ve çok kaçırma olmaz, ki Cem Yılmaz'da sanatçılar arasında epey yüksek vergi verenlerden birisidir.
Bence gençlere örnek olarak gösteremeyeceğimiz kişiler, bugün İstiklal Marşı'mızı, bayrağımızı, dinimizi kutsal sayıp, dilinden bunu düşürmeyen ama bunun gerisinde kendi çıkarları için ülkesinin topraklarını hiç gocunmadan satabilen zihniyetlerdir!
Lütfen bırakalım mesleğinde hedefe ulaşmak için gayet olumlu çalışmalar yapan başarılı kişilerin kazançlarını bir yana, para isteyeceksek, bunu vurgun talanla cebimizden alanları tartışalım.
Teşekkürler.

benim cem yılmaz a lafım yok
en azından yaptığı bir sanatsa bu sanata bir itirazım yok
ama beni yanlış anlamışsınız
ben zaten sizin o saydığınız o kişileri topluma örnek olarak sunmadım ki
ama en azından kötü örnek olabilirler :)
cem yılmaz ın kazandığı parada gözüm yok
Allah daha fazlasını versin
ama örnek kişiler kazandıkları paraları
örnek olacak şekilde harcarlar
ben cem yılmazda bunların hiçbirini görmedim
bunları size karşıt görüş olsun diye değil
kendi görüşlerim diye söylüyorum
saygılarımla

Elbette Alpaslan, fikirlerimiz hep aynı olursa robotlardan ne farkımız kalır ki?:)
Dün akşam Şener Şen'i izledim Genç Bakış programında ve güldürmenin hiç te kolay olmadığını hoş bir dille anlattı.
Cem Yılmaz esprileri ve zekasıyla inkar eilemeyecek bir komedyen sanırım, en azından bence yani:)
Siz çok kesin bir ifadeyle "örnek alınmaması gereken kişiler" listesinde gösterince, mesleğinde başarılı olmuş bu kişiye gelene kadar...
Yani, bence bu kadarı biraz acımasızlık olmuş gibi?
Herkesin kazancını istediği gibi harcama özgürlüğüde var bir noktada zaten.
Üstelik vergiler konusunu da hatırlattım ben. Bunun dışında kimin nerede nasıl yardımlar yaptığını da bizler bilebilir miyiz?
Siz ya da ben ya da bir başkası görmemiş olabiliriz ama "olabiliriz", bilemeyiz ki?

ben hep böyle fikir alışverişlerinden birşeyler öğrenmeye çalışıyorum
sizdende birşeyler öğrendim
her ne kadar yinede kendi fikirlerimden caymış değilim :)

Geri