alparslan' Alıntı:ben hep böyle fikir alışverişlerinden birşeyler öğrenmeye çalışıyorum
sizdende birşeyler öğrendim
her ne kadar yinede kendi fikirlerimden caymış değilim![]()
Zynep' Alıntı:Cem Yılmaz'ın yapmak istediği bana kalırsa şu;
İstiklal Marşı'nın yazıldığı günler ve günümüz arasında Türkiye'de neler olup bitti? Yani bir anlamda "nereden nereye, okuyun anlayın!" mesajını vermek istemiş Cem Yılmaz ve üzülerek söylemem gerekir ki, haksız mı?
İstiklal Marşımız kutsal kabul edilmiş arkadaşlarımız tarafından, elbette katılırım, ama Yılmaz'ın belirttiği şekilde bu kutsallık kağıt üzerinde kalmaya başladığı zaman tehlikeye dikkat çekmek için bu şekilde yazmak ve en azından üzerinde konuşturmak bir zeka ürünü.
Yorumları okudum ve gördüğüm odur ki, Yılmaz'ın şiirinden sonra bu platformda ayrı bir tartışma başlamış bile:
Ülke Gençliği!
Bu anlamda ele alınınca Cem Yılmaz amacına ulaşmıştır.
hayal_12' Alıntı:Zynep' Alıntı:Cem Yılmaz'ın yapmak istediği bana kalırsa şu;
İstiklal Marşı'nın yazıldığı günler ve günümüz arasında Türkiye'de neler olup bitti? Yani bir anlamda "nereden nereye, okuyun anlayın!" mesajını vermek istemiş Cem Yılmaz ve üzülerek söylemem gerekir ki, haksız mı?
İstiklal Marşımız kutsal kabul edilmiş arkadaşlarımız tarafından, elbette katılırım, ama Yılmaz'ın belirttiği şekilde bu kutsallık kağıt üzerinde kalmaya başladığı zaman tehlikeye dikkat çekmek için bu şekilde yazmak ve en azından üzerinde konuşturmak bir zeka ürünü.
Yorumları okudum ve gördüğüm odur ki, Yılmaz'ın şiirinden sonra bu platformda ayrı bir tartışma başlamış bile:
Ülke Gençliği!
Bu anlamda ele alınınca Cem Yılmaz amacına ulaşmıştır.
Katılıyorum.. Cem Yılmaz'ın amacı mizah falan değil.. "Nerden nereye" geldiğimizi-evet biz!- anlatmaya çalımış.. Geçen yıl ilk defa okuduğumda ben de itiraz edecektim ki anladım boşuna! İstiklal marşının yazıldığı dönemi göz önüne alıp, ulusal bir kimlik bilnciyle hareket eden genç sayısı ne kadar Türkiye'de? Üstelik sözünü ettiğimiz ülke-Türkiye- genç nüfusnun çokluğuyla iftihar eden bir ülke.. Bakın sokaklara, bakın barlara, bakın eğlence parklarına, bakın meydanlara, bakın televizyonlara.. Dünyayı, insanlığı, Türkiye'yi, bıraktım bunları kendini tam olarak tanımlayabilme ve anlatabilme yetisine sahip genç sayısı ne kadardır?!? Bıraktım geçmişi, on yıl öncesinde bu ülkeyi yöneten, başbakanları, bakanları, hatta cumhurbaşkanlarını dahi bilmeyen genç sayısı ne kadardır?? Çoğu batı devşirmeli oyunbazlıkar peşinde koşan bir gençlik! Vatan şairi bilmezdi ki adına "İstaiklal" dediği savaşta, savaşanların torunları, gün gelecek tarihini, kendini, aidiyetini, milliyetini unutacak.. Nerden bilsindi! Elbette kutsal değerler vardır, elbette bunlara saygısızlık yapılmamalıdır.. Ama BENCE, Cem Yılmaz'ın yaptığı "uyarıdır.." Görüyorum ki site dostları, gereksiz yere tartışıp durmış, daha doğrusu herkes "ben doğru söyledim" havasına girmiş.. Diğer pek çok forumda da karşılaştığım gibi, hep birşeyleri muhafaza ettiniğini sanan gençlik yine beni şaşırtmadı! Bence bu yazı, "biz neydik ne olduk" bağlamında ele alınıp o şekilde okunması gerekir.. Saygılarımla...
serhatt' Alıntı:İlginç.. ??? :-\
bizi amerika'nın yönettiği onun müttefiki konumunda aslında kuklası olduğumuz söylemlerinden yola
çıkarak milletin uyanması için kalksam ayyıldız'lı bayrağıma amerikanın yıldızlarını sıralasam mizah
olsun diye karikatür bunu hoş karşılarmısın ?.....Milletim uyansın diye yapıyorum...amerika oyuncağıyız
dikkat çekmeye çalışıyorumm...Nasıl bir yöntem...olur....
UğurOnur' Alıntı:Bana göre bazı değerler vardır ki mizaha gelmez...
bunlardan biri de İstiklal marşımızdır.Ben şahsen Cem yılmaz'ı böyle
bir konuda protesto ediyorum.Yazdığı satırlarda gerçeklik payı olduğundan
şüphemiz yok ama başlık olarak İstiklal Marşı2nın kullanılmış olmasını ben
saygısızlık olarak görüyorum.Misal veriyorum şehitlerimizin kanlarıyla rengini
almış Ayyıldız'lı bayrağımıza mizahi olarak bir sembol eklenebilir mi ????
Hayır eklenemez....Benim için İstiklal marşı da aynı öyle...Milli şuurla yazılmış vatanımı
milletimi anlatır...Her satırında ayrı bir güzellik derin bir anlam var.....
Paylaşan arkadaşımıza teşekkürler...Ama kaleme alan şahsı kınıyorumm...![]()

Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.