...cEm yIlMaZ Ve iStİkBaL MaRşI...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hatche
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
alparslan' Alıntı:
ben hep böyle fikir alışverişlerinden birşeyler öğrenmeye çalışıyorum
sizdende birşeyler öğrendim
her ne kadar yinede kendi fikirlerimden caymış değilim :)

Hepimizin bu beyin fırtınasından öğreneceğimiz çok şey var elbette. Amacımızda kimseyi ne fikrinden caydırmak ne de " amma yazdım, susturdum!" falan filan gibi saçmalamak:) Sadece tartışıyoruz ve tartışmanın amacı nedir? Asgari müştereklerde buluşmak:)
Ben teşekkür ederim.
Ama yine de, ufacık bir öneri, kimsenin  bilmediğimiz yanları hakkında fikir yürütmeyelim?
Bakın, hiç aklımıza gelmeyen futbolcu kardeşlerimiz bile gizli gizli ne yardımlar yapmaktalar.
Cem Yılmaz'ın yanında yaşamıyoruz hiçbirimiz sonuçta:)
Ayrıca yardım sadece maddi olarak mı yapılmalı?  Ve sürekli atladığınız vergiler konusu?
Aslına bakarsanız, konumuz zaten kim ne yaptı değil ki? Kimin ne yapmadığı daha vahim.
"1980 sonrası apolitize edilmiş gençlik" diye bir kavram yaygın uzun zamandır, ve çoğunluk genliğin gelişimindeki bu tutarsızlıktan şikayetçi. Bunun nedeni keşke Cem Yılmaz'ın maddi kazancını ne yaptığı, örnek olup olmaması falan filan gibi basit nedenler olsaydı, kaldı ki bu sorumsuzluktan şikayet eden bir kişi olarak yazmış bu şiiri Cem Yılmaz, bu da ayrı bir boyut:)
Eğer konumuz "Gençlik" olsaydı sizinle bu başlık altında tartışırdık ama  bir şeyin farkındayım ki, ara yorumlar pek okunmuyor:( ve bu nedenle böylesi önemli bir konu iki kişi arasında kalmasın. Kısa zamanda bu konuyu tartışmak üzere yeni bir başlık altında buluşalım diye önermeyi şimdilik daha uygun görüyorum Alpaslan.
Sevgilerimle.

Zynep' Alıntı:
Cem Yılmaz'ın yapmak istediği bana kalırsa şu;
İstiklal Marşı'nın yazıldığı günler ve günümüz arasında Türkiye'de neler olup bitti? Yani bir anlamda "nereden nereye, okuyun anlayın!" mesajını vermek istemiş Cem Yılmaz ve üzülerek söylemem gerekir ki, haksız mı?
İstiklal Marşımız kutsal kabul edilmiş arkadaşlarımız tarafından, elbette katılırım, ama Yılmaz'ın belirttiği şekilde bu kutsallık kağıt üzerinde kalmaya başladığı zaman tehlikeye dikkat çekmek için bu şekilde yazmak ve en azından üzerinde konuşturmak bir zeka ürünü.
Yorumları okudum ve gördüğüm odur ki, Yılmaz'ın şiirinden sonra bu platformda ayrı bir tartışma başlamış bile:
Ülke Gençliği!
Bu anlamda ele alınınca Cem Yılmaz amacına ulaşmıştır.

Katılıyorum.. Cem Yılmaz'ın amacı mizah falan değil.. "Nerden nereye" geldiğimizi-evet biz!- anlatmaya çalımış.. Geçen yıl ilk defa okuduğumda ben de itiraz edecektim ki anladım boşuna! İstiklal marşının yazıldığı dönemi göz önüne alıp, ulusal bir kimlik bilnciyle hareket eden genç sayısı ne kadar Türkiye'de? Üstelik sözünü ettiğimiz ülke-Türkiye- genç nüfusnun çokluğuyla iftihar eden bir ülke.. Bakın sokaklara, bakın barlara, bakın eğlence parklarına, bakın meydanlara, bakın televizyonlara.. Dünyayı, insanlığı, Türkiye'yi, bıraktım bunları kendini tam olarak tanımlayabilme ve anlatabilme yetisine sahip genç sayısı ne kadardır?!? Bıraktım geçmişi, on yıl öncesinde bu ülkeyi yöneten, başbakanları, bakanları, hatta cumhurbaşkanlarını dahi bilmeyen genç sayısı ne kadardır?? Çoğu batı devşirmeli oyunbazlıkar peşinde koşan bir gençlik! Vatan şairi bilmezdi ki adına "İstaiklal" dediği savaşta, savaşanların torunları, gün gelecek tarihini, kendini, aidiyetini, milliyetini unutacak.. Nerden bilsindi! Elbette kutsal değerler vardır, elbette bunlara saygısızlık yapılmamalıdır.. Ama BENCE, Cem Yılmaz'ın yaptığı "uyarıdır.." Görüyorum ki site dostları, gereksiz yere tartışıp durmış, daha doğrusu herkes "ben doğru söyledim" havasına girmiş.. Diğer pek çok forumda da karşılaştığım gibi, hep birşeyleri muhafaza ettiniğini sanan gençlik yine beni şaşırtmadı! Bence bu  yazı, "biz neydik ne olduk" bağlamında ele alınıp o şekilde okunması gerekir.. Saygılarımla...

hayal_12' Alıntı:
Zynep' Alıntı:
Cem Yılmaz'ın yapmak istediği bana kalırsa şu;
İstiklal Marşı'nın yazıldığı günler ve günümüz arasında Türkiye'de neler olup bitti? Yani bir anlamda "nereden nereye, okuyun anlayın!" mesajını vermek istemiş Cem Yılmaz ve üzülerek söylemem gerekir ki, haksız mı?
İstiklal Marşımız kutsal kabul edilmiş arkadaşlarımız tarafından, elbette katılırım, ama Yılmaz'ın belirttiği şekilde bu kutsallık kağıt üzerinde kalmaya başladığı zaman tehlikeye dikkat çekmek için bu şekilde yazmak ve en azından üzerinde konuşturmak bir zeka ürünü.
Yorumları okudum ve gördüğüm odur ki, Yılmaz'ın şiirinden sonra bu platformda ayrı bir tartışma başlamış bile:
Ülke Gençliği!
Bu anlamda ele alınınca Cem Yılmaz amacına ulaşmıştır.

Katılıyorum.. Cem Yılmaz'ın amacı mizah falan değil.. "Nerden nereye" geldiğimizi-evet biz!- anlatmaya çalımış.. Geçen yıl ilk defa okuduğumda ben de itiraz edecektim ki anladım boşuna! İstiklal marşının yazıldığı dönemi göz önüne alıp, ulusal bir kimlik bilnciyle hareket eden genç sayısı ne kadar Türkiye'de? Üstelik sözünü ettiğimiz ülke-Türkiye- genç nüfusnun çokluğuyla iftihar eden bir ülke.. Bakın sokaklara, bakın barlara, bakın eğlence parklarına, bakın meydanlara, bakın televizyonlara.. Dünyayı, insanlığı, Türkiye'yi, bıraktım bunları kendini tam olarak tanımlayabilme ve anlatabilme yetisine sahip genç sayısı ne kadardır?!? Bıraktım geçmişi, on yıl öncesinde bu ülkeyi yöneten, başbakanları, bakanları, hatta cumhurbaşkanlarını dahi bilmeyen genç sayısı ne kadardır?? Çoğu batı devşirmeli oyunbazlıkar peşinde koşan bir gençlik! Vatan şairi bilmezdi ki adına "İstaiklal" dediği savaşta, savaşanların torunları, gün gelecek tarihini, kendini, aidiyetini, milliyetini unutacak.. Nerden bilsindi! Elbette kutsal değerler vardır, elbette bunlara saygısızlık yapılmamalıdır.. Ama BENCE, Cem Yılmaz'ın yaptığı "uyarıdır.." Görüyorum ki site dostları, gereksiz yere tartışıp durmış, daha doğrusu herkes "ben doğru söyledim" havasına girmiş.. Diğer pek çok forumda da karşılaştığım gibi, hep birşeyleri muhafaza ettiniğini sanan gençlik yine beni şaşırtmadı! Bence bu  yazı, "biz neydik ne olduk" bağlamında ele alınıp o şekilde okunması gerekir.. Saygılarımla...

haklısın hayal_12...

serhatt' Alıntı:
İlginç.. ??? :-\

İlginç değil, birilerinin bir şekilde acı da olsa kafamıza vura vura bir şeyleri anlatma çabaları! Cem Yılmaz'dan sözediyorum.
Teşekkürler Hayal, çok isabetli anlatmışsınız ancak ben gençliğin bugününden, onları sorumlu tutmuyorum. Bu konuyu yakın zamanda uygun bölümde tartışmaktan kaçınmayalım derim.

Sayın Zynep Hanım ; İlginçlikten kastım duyarsızlık ve bazı düşünce sahiplerinin saptırmaları..
Cem yılmaz ne demek istediğini belirtmiştir.Anlaşıldığı kadarıyla..

aslında zaman ne kadar değişsede insanlar aynı
diyorsunuzya hayal 12 biz ne olduk diye
eminim 90 yıl önceki gençlerde kendileri hakkında böyle düşünüyorlardı
şundan emin olun o zamanki gençlerde en az bahsedilen gençler kadar sorumsuzlardı
siz bilirmisiniz
1.inönü savaşında 30 bin askerimiz savştan kaçmıştır
o yüzden kanun düzenlenmiştir
savaştan kaçan öldürülecektir

veyahut o zamanki bütün zengin kadınlar ve sarayda yaşayan hanımlar fransız kıyafetleri ile dolaşırlardı.erkekler gelen fransız ingiliz diplomatların kıyafetlerini taklit ederler
hemen terziden diktirilerdi

özenticilik o zamna belki daha fazlaydı
saygı görmenin yolu
o kıyafetleri giymekten geçiyordu
şimdiki gençler barlara gidi,yorsa
o zaman ki gençlerde gizli zula yerlerde düzenlenen eğlencelerde boy gösteriyorlardı
yani o zaman neyse bu zamanda aynı
yani aslında olduğumuz yerdeyiz
değişen bir şey yok
ve ben cem yılmazın hiçbir röportajında bu konuyla ilgili herhangi bir cümlesini hatırlamıyorum
veya hiçbir filminde en ufak bir sahnesinde bu olaya değindiğini hatırlamıyorum
ya bu aralar fazla unutkanım yada gözlerim iyi görmüyor yada en iyi ihtimalle sağırım
en iyisi hemen bir doktora görünmek
:)

Alpaslan ne derseniz deyin, ben ilk fikrimde ısrarlıyım.
Cem Yılmaz hedefine ulaşmıştır.
Bakın günlerdir tartışıyoruz, sorgulamaya başladık.
Amaç budur ve Yılmaz bunu başarmıştır.

bizi amerika'nın yönettiği onun müttefiki konumunda aslında kuklası olduğumuz söylemlerinden yola
çıkarak milletin uyanması için kalksam ayyıldız'lı bayrağıma amerikanın yıldızlarını sıralasam mizah
olsun diye karikatür bunu hoş karşılarmısın ?.....Milletim uyansın diye yapıyorum...amerika oyuncağıyız
dikkat çekmeye çalışıyorumm...Nasıl bir yöntem...olur....

bence nokta konulmuş kesinlikle katılıyorum...

UğurOnur' Alıntı:
Bana göre bazı değerler vardır ki mizaha gelmez...
bunlardan biri de İstiklal marşımızdır.Ben şahsen Cem yılmaz'ı böyle
bir konuda protesto ediyorum.Yazdığı satırlarda gerçeklik payı olduğundan
şüphemiz yok ama başlık olarak İstiklal Marşı2nın kullanılmış olmasını ben
saygısızlık olarak görüyorum.Misal veriyorum şehitlerimizin kanlarıyla rengini
almış Ayyıldız'lı bayrağımıza mizahi olarak bir sembol eklenebilir mi ????
Hayır eklenemez....Benim için İstiklal marşı da aynı öyle...Milli şuurla yazılmış vatanımı
milletimi anlatır...Her satırında ayrı bir güzellik derin bir anlam var.....
Paylaşan arkadaşımıza teşekkürler...Ama kaleme alan şahsı kınıyorumm... >:(

Tepkinizi aynen  onaylıyorum.
(Komedyen)Cem Yılmaz'ın  ülkede yaşanan sorunları mizahi tarzda dile getirilmesi tabiki normaldir.
Ancak ulusal onurumuz olan "İstiklal Marşı" nı taklit ederek prim yapılmaya çalışılması hiçte hoş olmayan
traji komik bir durumdur.
Kendisinin trilyonlarla oynayan büyük bir komedyen olması ulusal değerleri tiye almasını gerektirmiyor.
Örneğin gişe rekorları kıran(Gora,A.R.O.G) sinema filmlerinde  topluma ne gibi sosyal içerikli iletiler vermiştir  hala düşünmekteyim !

Geri