Bravo bu çok iyiydi.. yani hemen birden çok çok fazla böle insan sayabilirim.composite' Alıntı:Hayatını kafasında oluşturduğu kalıplaşmış bilgilerle sürdüren kişidir, asla ve asla sorgulama yapmaz, eskiler böyle yapmış demekki doğru budur anlayışındadır
çok güzel açıklamışsınız yüreğinize sağlık.ve böyle insanlarla hayat geçirmek zorcomposite' Alıntı:Hayatını kafasında oluşturduğu kalıplaşmış bilgilerle sürdüren kişidir, asla ve asla sorgulama yapmaz, eskiler böyle yapmış demekki doğru budur anlayışındadır
??? İlginç bir yorum olmuş.iko' Alıntı:CAHİL; YAŞAMA DOYMUŞ KENDİNİ GELİŞTİRMEYEN OLDUĞU GİBİ KALAN VE DÜŞÜNEN İNSANDIR.
offf süper olmuş valla)) Kesinlikle katılıyorum. Gereksiz özgüven içerisinde öğrenmeyi reddeden ve kendi bildikleriyle çevresindekilere baskı kuran insan.crt' Alıntı:Cahil ...herşeyi bildiğinin kendisi olduğunu sandığı (düşündüğü )için özgüveni gereksizce gelişmiş demektir. : )
crt' Alıntı:(atasözlerinde) eşeklerin sürekli aşağılanması ve insanların bu şekilde kendilerini aklamaya çalışmaları canımı sıkıyordu
Şöyle bir konuyu paylaşmak istedim.
Eşek yüklü kitapları ile
rivayete göre imam gazali yanında kitaplarıyla sefere çıkar..eşkıyanın biri de onu soymak ister..imam, "şu eşekte kitaplarım var, etme! bir işine yaramaz.." der..eşkıya "şimdi ben bu kitapları alsam sen vaaz edemez misin?" diye sorar..imam gazali "edemem" deyince eşkıya: "senin alimliğin eşek yükü mü?" der..mesajı alan gazali(ra) medreseye döner ve tüm kitapları ezberler..