biriktirmekten vazgeç

  • Konbuyu başlatan derman86
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde derman86 tarafından oluşturulan biriktirmekten vazgeç başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,241 kez görüntülenmiş, 11 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı biriktirmekten vazgeç
Konbuyu başlatan derman86
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan leylaxx82
D

derman86

Kullanıcı
2 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
biriktirmekten vazgeç 
“ Hepsini biriktiriyorum, bir gün patlayacağım!”

Bu cümleyi tekrar, tekrar oku! Sana bir yerlerden tanıdık geliyor mu?

Geliyor olmalı. Bilinçaltında yuva yapmasına izin verdiğin zehirli cümlelerinden birisi bu… Bir gün patlayacaksın ve o güne az kaldı…

İnsanlara bakıyorum, zihinlerinde olumsuz her duyguyu biriktirerek kendilerine fazladan yük oluşturuyorlar ve zamanla attıkları adımlar ağırlaşıyor. Yürümek güçleşiyor. Adım atmak istiyorlar ama ayakları artık gitmiyor bir adım öteye… Bitkinler. Bıkmışlar…

Ve hala hep biriktiriyorlar! Ama bu onlar için önemli değil; ne de olsa bir gün patlayacaklar… Patlamak için biriktirmek gerektiğine ne de çok inanmışsınız. Gereksiz sorumluluklar almak yaşam felsefeniz olmuş. Dünyanın bütün sorunlarını tv'de izlemeye, takip etmeye bayılıyorsunuz değil mi?

Hepsini biriktir aferin sana. Sonra patlaman gerektiğine inandığın zaman patlarsın ne de olsa… Hayır! Artık bunu yapma kendine. Kendine ettiğin haksızlıkları farkındalık dolu bir zihinle izlemelisin. Sen bunu hak etmiyorsun. Kimseyi suçlama sakın! En büyük haksızlığı, en başta sen kendine ediyorsun zaten.

Biriktirmekten vazgeç! Sorunları bilirim gölge gibidir; takip ederler insanı, ama sen kendi gölgenden korkmuyorsun değil mi? O halde sorunlardan da korkmamalısın. Onları paylaşmak yerine çoğu zaman içine attığını da biliyorum. Birileriyle paylaşmak zorunda değilsin. Bu sana bazen gerginlik veriyor olabilir. O halde bunları boş bir kağıda yaz ve sonrasında yırt gitsin. Paramparça et! Defalarca böl, ufala… Ama onları içine atma!

Çok tutmayacağım seni. Birazdan bir kalem ve boş bir kağıt alarak içindeki olumsuzlukları o kağıda dökeceğine inanıyorum. Bu yüzden seni burada tutarak zaman geçirmeni istemiyorum

Hadi artık git!
(alıntı)
 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
İnsan nedense hep olumsuzlukları biriktiriyor içinde bir yerden sonra da dayanamıyor artık. Ya kendine zarar verecek ya etrafındakilere. İyi şeyleri hemen tüketiyor. Hiç iyilik patlaması yaşayan birisine rastlamadım çevremde. :)
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
İyi şeyleri hemen tüketiyor. Hiç iyilik patlaması yaşayan birisine rastlamadım çevremde. :)
Dimi.. Hiç görmüyoruz iyi giden şeyleri, hiç bahsetmiyoruz onlardan günlerce:)) Ama kötü bir şey olduğunda belki aylarca atamıyoruz kafamızdan.
 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Biriktirmemek yazıldığı kadar mümkün olabilse keşke.
 
M

Mustang

Kullanıcı
28 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
mustang-serpil.blogspot.com
Bende yıllarca içimde neçok şey biriktirirdim.
Bir çoğunu insanları kırmamak için ,kimini başıma iş açacağını bildiğim için,bazılarınıda korktuğum için içimde tutum.
Bunlar zamanla ağrı olarak ,bazanda hastalıkolarak bana dönüşler yapıp beni çaresiz bıraktı .
Ben kendimle olan yolculuğumda da kocaman engeller olarak karşıma çıktı .
Şimdi bu engelleri yol üstünden kaldırmaya başladım ,hayatımda ki bir çok şey için çalışmalra yapıyorum.
Eskiden beni incitecek kıaracak olaylardan ya kaçardım kaçamdığım yerde haklı iken haksız çıkardım ,yada ağlardım.
Şimdiki ben kendimden emin bir şekilde konuşuyor karalı ve sakin bir şekilde kendini ifade ediyor,haklı iken haklılığını çok güzel onaylata biliyor.
Bu benim bir buçuk yıllık çalışmam sonunda henüz ilk okul yıllarına kadar gelmiş olduğum geçmişle hesaplaşmamda geldiğim nokta .Ben küçükken çok zeki ve atik bir çocuktum ve sürekli annem tarafından engellendim sen yapamazsın çok konuşma herşeye burnunu sokma ,eline aldığın herşeyi kırmak zorunda mısın gibi bana kalıplar oluşturmuştu .Bende çocuk aklımla bunların doğru olduğunu zannederdim.
ancak zaman geçtikçe bunların doğru olmadığını annemin benim gibi bir çocuğu yetiştirecek kapasitede olmadığını çok geç anladım.Bu yüzden beni engelllemek için yanlış kalıpları bana yerleştirdiğini anladım .
Şimdi temizliğe devam .Ben kendimle uğraştıkça daha dingin huzurlu ve  verdiği kararlarda daha gerçekçi bir insan oldum.
Eskiden bana hayatında yaşadığın seni mutlu eden bir anı hatırlayın dediklerinde hatırlayamazken şimdi,hayatıma iyi anlar biriktiriyorum ve iyi anlarımı yazıyorum.Hatırlamak istediğimde çok güzel kocaman bir gülümsemeyle bakıyorum . :)
 
N

niko35

Kullanıcı
14 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Tekirdağ
insan neden söylemez ki kırıldığını, kızdığını o anda, bir çok kişi içinde hissettiği olumlu düşünceleri, sevgi cümleciklerini o anda söyleyemez. aslında o anda ifade etmek gerekir.
 
M

mr.Art

Kullanıcı
12 Nis 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Olumsuzlukları biriktirdikçe,onları içimizden atmanın tek yolu bişeylere patlamak oluyor..Patlayınca da bir şekilde zararlı çıkan oluyoruz.
Neden kendimize acı çektiriyoruz ki? Biriktirmeyelim, salıverelim gitsin....
 
K

kuaybe

Kullanıcı
30 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
TURKEY
:'( :-* :-\ :-X :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :mad: :D ;) :)
 
S

sürmenaj

Kullanıcı
8 Haz 2011
En iyi cevaplar
0
6
Bursa
Zihin, onu kullandığımızda çok iyi arkadaş, kendimizi ona kullandırdığımızda ise berbat bir yöneticidir. Günümüzde insanların çoğu, bu berbat yöneticinin boyunduruğu altında eziliyor. Oysa o yöneticiyi kullanarak, onun inanılmaz gücüne erişebilmek bizim elimizde. :)

Eğer onun himayesindeysek, o berbat yöneticinin buyruklarından birisi de, yukarıdaki yazıda olduğu gibi; sıkıntılarımızı, kaygılarımızı içimize atmaktır. Oysa hayatta her şey iki kez gerçekleşir. Birincisi, zihnimizde onu canlandırdığımızda, ikincisi ise canlandırdığımız şeyin hayat bulmasında...

Zihnimi kontrolümüz altına alarak, onu en iyi dostumuz haline getirebilirsek eğer, hayatta sıkıntı, zorluk, acı gibi kavramların olmadığını; bunların tümünü 'ders' kavramının karşıladığını öğreniriz. Yaşamımızdaki her olay, belirli bir amaç için vuku bulmaktadır. Bu amaç, kuşkusuz, bize bazı şeyleri farkettirmekten geçiyor. İşte ders kavramının ortaya çıkış noktası da burası.

Öte yandan, zihnimiz, bir resim albümü gibidir. O albümün resimleri ise, bizim kaygılı yada güzel düşüncelerimizdir. Bir albümde, bize sıkıntı veren resmi değiştirip üzerimizde iyi anıları olan resme bakmak ne kadar kolay ise, bizi kaygı içine sokacak düşüncelerin yerine iyi düşünceleri koymakta o denli kolaydır. Fakat bunu yapmak için, zihnimizin yöneticimiz değil, arkadaşımız olması gerektiği unutulmamalı... :)
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bakış açın güzeldi @sürmenaj,teşekkürler
 
L

leylaxx82

Kullanıcı
29 Şub 2012
En iyi cevaplar
0
0
ankara
evet bende genelde sıkıntılarımı sorunlarımı zaman zaman içimde saklıyorum ama hiç kafaya bile takılmayacak önemsiz bir tartışma yada buna benzer bir olayda bir anda kendimi tutamıyorum ve ağlamaya başlıyorum.Bende kendi adıma bunun sebebini konuşarak kendimi ifade edemediğimden kaynaklandığını düşünüyorum.Çünkü ne zaman bir haksızlığa uğrasam hakkımı arayamıyorum ve yaptığım şey sadece ağlamak ve içime atmak. Rabbim yardımcım olsun ne diyim
 
Üst