Bir İyimser İle Bir Kötümserin Hikayesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emine38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emine38

Kullanıcı
İyimser: Şu hayatta insanın kendisini iyi hissetmesinden daha önemli bir şey yok.

Kötümser: Pardon? Daha az önce sana her şeyin ne kadar iğrenç olduğunu söylemedim mi?

İyimser: Kendini iyi hissettiğinde içinde kıpırdanmalar olur. Bu kıpırdanmalar sayesinde o an ne istiyorsan onu elde edebilirsin; hem istediğin, hem de sevdiğin her şey senin olabilir. Ama ne zaman üzgün hissetsen kendi dünyanı kendin karartırsın. Her şeyi hiç olmadığı kadar kötü görmeye başlarsın. Halbuki kendini iyi hissetmeye çalışmak çok daha kolaydır. Kolay olduğu kadar sana getirisi de çoktur. Kendini iyi hissettiğin zaman sağlıklı olursun, önündeki seçenekler çoğalır, her şey sana çok daha parlak ve güzel görünür ve hepsinden önemlisi iyi hissetmek, kendi hayatını çizmende sana çok ama çok yardımcı olur. Sürekli kötü hissettiğine inanarak kendi kuyunu kendin kazarsın.

Kötümser: Beni hiç anlamıyorsun, değil mi?

İyimser: Seni çok iyi anlıyorum. Kendini berbat hissediyorsun; çünkü sana göre hiçbir şey yolunda gitmiyor. Ödenecek yığınla faturan var, araban bozuldu, çocukların çok yaramazlık yapıyor, patronun ve iş arkadaşların senden nefret ediyor... Hiç bitmeyen bir listen var, biliyorum. Ama ne olursa olsun, hangi durumda olursan ol kendini iyi hissetme konusunda mutlaka eğitmelisin. Görmüyor musun, bu listenin her geçen dakika uzamasın neden sadece senin kendini kötü hissetmen.

Kötümser: Hmmm... Peki sen nasıl her şey kötüyken kendini iyi hissedebiliyorsun?

İyimser: Gerçekten, içten bir şekilde kendimi iyi hissedene kadar rol yapıyorum.

Kötümser: Anladım! Yani olumlu düşünerek, kendini her şeyin iyi olduğuna inandırıyorsun.

İyimser: Bu sadece olumlu düşünmeyle ilgili değil. Biliyorsun; beynimiz, hayatımızı ve vücudumuzu etkileyen düşünceler üreten bir elektromanyetik jeneratör gibi. Ve ürettiği her yeni düşünce, bir öncekine benziyor. Haliyle kötü bir olayla karşılaştığında otomatik olarak beynin de kötü düşünceler üretmeye meyilleniyor. Sana, her şey kötüyken iyi şeyler düşünmeye veya kendini iyi hissetmeye çalışmak çok yapay ve mantıksız geliyor olabilir; ama hayatı kendi istediğin yöne çekmenin tek yolu bu!
Kendini iyi hissetmeye başlayınca göreceksin ki mucizevi bir şekilde başına iyi şeyler gelecek. Bir şekilde insanların seni daha fazla sevdiğini göreceksin, daha hızlı bir şekilde sorunlarına çözümler bulacaksın, başına gelen talihsizliklere gülüp geçmeni sağlayacak olaylarla karşılaşacaksın. Etrafındakilerin sana daha fazla ilgi gösterdiklerine tanık olacaksın.

Kötümser: Bu kadar kolay mı yani? Ben bunca zaman boşu boşuna mı hayatımı mahvettim?

İyimser: Senin için daha karışık ve zor bir hale getirmek isterdim; ama yapamam. Evet, bu iş bu kadar kolay işte! Sadece kendini nasıl hissetmek istediğine karar vermen gerekiyor. Hepsi bu!

Saleem Rana

çok güzel bir yazıydı Emine38.....Herkesin iyimser düşünüp iyimserlik gibi olgunlaşması temennisiyle
teşekkürler

sevgili firstmoontr, bu yazıyı payro değil, emine38 bizimle paylaştı.Şaşırdız galiba

evet ya pardon hemen değiştiriyorum Nehircim uyarı için saol. Bi önce payronun yazısı okumuştum ondan sanırım.

merhaba ben yeni geldim ve ilk defa bir foruma birşeyler yazıyorum . kişiselgelişim e kendimle ilgili sıkıntılara çözüm bulmak için geldim umarım etkili olur ..yazdıklarızı okuyup not almaya başladım bile.. bana şans dileyin

Merhaba arkadaşlar,okuyup beğendiyseniz ne mutlu bana  ;) Aramıza hoşgeldin birsin,başarılar dilerim.Umarım umduğunu bulacağın bir yerdir ki benim için öyle umarım senin içinde öyle olur :) Saygı ve Sevgilerimle

hoşgeldin mesajları görünce hemen gülümsememden anladım ki: güzel şeyler olacak :) teşekkürler herkese

yazı hoştu emine teşekkürler..birsin hosgeldın, emin ol; bu siteden cok sey ögreneceksin..herşey gönlünüzce olsun :)

YAZINIZI BİZİMLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ÇOK HOŞ BİR YAZI İDİ. AYRICA YENİ KATILAN ARKADAŞA HOŞGELDİN DİLEKLERİMİ SUNARIM. SEFA GETİRMİŞLER.

Gerçekçiliğin adı kötümserlik olmuş ne yapalım.
Polyannalar çogunlukta
Kötümser: Pardon? Daha az önce  her şeyin ne kadar iğrenç olduğunu söylemedim mi?

VESSELAM  öyle kötümserim

Kötümser: Bu kadar kolay mı yani? Ben bunca zaman boşu boşuna mı hayatımı mahvettim?

İyimser: Senin için daha karışık ve zor bir hale getirmek isterdim; ama yapamam. Evet, bu iş bu kadar kolay işte! Sadece kendini nasıl hissetmek istediğine karar vermen gerekiyor. Hepsi bu!

Bakış açısı!
Tercih sorunu!

Korsan' Alıntı:
Gerçekçiliğin adı kötümserlik olmuş ne yapalım.
Polyannalar çogunlukta
Kötümser: Pardon? Daha az önce   her şeyin ne kadar iğrenç olduğunu söylemedim mi?

VESSELAM  öyle kötümserim

Gerçekçilik ile Polyanna saçmalığı farklı bence de.
Ama gerçekçi olmakta illaki kötümserlik değil. Bence yani elbette.:)
Ve ben hep inanmışımdır, kötümserlik biraz da bencilliktir, sıyrıl, kaç metodu!

Uzak doğu felsefesi vardır hepimizin bildiği " her iyide bir kötü/ her kötüde bir iyi" ben bu felsefeye hep inandım.

İnsan bazen de bencil olmalı/ hatta bazen kabul etmesekde oluyoruz. BU yüzden bana göre kişi kararlarını verirken o anki ruh hali, kişi, yaşadığı şeyler bir arada olarak verir iyimser mi bakmalı kötümser mi?

Geri